Razboi în Ucraina

Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte de urgenţă, la solicitarea lui Zelenski

Publicat: 23 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte de urgenţă la solicitarea lui Zelenski
Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte de urgenţă, la solicitarea lui Zelenski

Consiliul de Securitate al ONU urmează să se reunească de urgenţă pe tema ultimelor atacuri ruse cu rachetă ale Ucrainei, la cererea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează CNN.

Zelenski a cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU (UNSC) în urma acestui atac rus al unor infrastructuri de producţie de electricitate în întreaga Ucraină.

„L-am însărcinat pe ambasadorul nostru la ONU să ceară o reuniune de urgenţă a UNSC în urma atacurilor de azi (miercuri) ale Rusiei. Uciderea civililor şi distrugerea infrastructurii civile sunt acte de teroare. Ucraina cere în continuare un răspuns hotărât al comunităţii internaţionale împotriva acestor crime”, a subliniat şeful statului ucrainean într-un mesaj postat pe Twitter.

Cel puţin trei civili şi un nou-născut au fost ucişi

Cel puţin trei civili şi un nou-născut au fost ucişi miercuri în noi atacuri aeriene în Ucraina, iar în oraşul Vilniansk din regiunea Zaporojia, unde o clădire cu două etaje în care funcţiona o maternitate a fost distrusă într-un atac cu rachetă, în urma căruia preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Moscova de răspândirea „terorii”, relatează AFP.

„În noaptea de 23 noiembrie, în oraşul Vilniansk, în regiunea Zaporojie, o clădire cu două etaje, în care se afla o maternitate, a fost distrusă într-un atac cu rachetă”, a anunţat într-o postare pe Telegram Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă, informează News.ro.

Atacul care a ajut în noaptea de 23.11.2022, a atins Secţia Maternităţii spitalului local care nu era goală. În interior era o femeie, bebelușul ei și un medic. Atacul a avut urmări grave, „un bebluş născut în 2022 a fost ucis”, a anunţat serviciul, care subliniază că medicul şi mama bebeluşului au fost salvaţi dintre dărâmături.

Volodimir Zelenski: „Rusia va da socoteală pentru tot răul pe care l-a făcut”

Cu privire la această situație, Volodimir Zelenski a transmis într-o postare pe Telegram că femeia a fost rănită.

„Statul terorist continuă să facă război împotriva civililor”, a denunţat el.

Zelenski le-a mulţumit membrilor Parlamentului European (PE) pentru că au recunoscut miercuri Rusia drept un „stat care promovează terorismul”, într-o rezoluţie, după aceste atacuri.

„Rusia a dovedit întregii lumi că merită să fie clasată astfel, după ce a lansat 67 de rachete împotriva infrastructurii noastre, industriei noastre energetice, oamenilor obişnuiţi”.

El le-a dat asigurări ucrainenilor că ingineri energeticieni, salvatori şi autorităţile locale acţionează din greu în zonele ţintite.

„Vom restabili toate astea. Vom trece prin toate astea, pentru că suntem un popor de neînvins”, a subliniatv el.

Adauga un comentariu