Prima pagină » Economic Local » Consiliul Județean Iași montează 150 de panouri fotovoltaice. Investiția depășește 446 de mii de lei
Consiliul Județean Iași montează 150 de panouri fotovoltaice. Investiția depășește 446 de mii de lei

Consiliul Județean Iași montează 150 de panouri fotovoltaice. Investiția depășește 446 de mii de lei

17 iun. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Economic Local

Consiliul Județean Iași a anunțat montarea unui număr de 150 de panouri fotovoltaice pe sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Iași

Aleșii județului s-au întrunit recent în cadrul unei ședințe extraordinare pentru a supune votului proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea Studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională la sediul D.G.A.S.P.C. Iași – Pavilionul Administrativ”.

Consiliul Județean Iași montează 150 de panouri fotovoltaice la sediul DGASPC Iași

Aleșii județului s-au întrunit, vineri, 16 iunie 2024, în ședință extraordinară și au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru două proiecte de instalare a panourilor fotovoltaice. Planurile vizează eficientizarea consumului energetic al Centrului de Asistență Medico-Socială Bivolari și al Pavilionului administrativ din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Iași. Implementarea acestora va asigura reducerea costurilor energiei electrice și diminuarea amprentei de carbon a instituțiilor.

„Mediul înconjurător suntem noi. Modul în care arată astăzi planeta este reflexia acțiunilor noastre. Din acest motiv, suntem extrem de încântați să anunțăm aprobarea acestor proiecte importante pentru un Iași mai verde, care vor contribui la reducerea costurilor cu energia electrică și la protejarea mediului în județul nostru. Investiția în panouri fotovoltaice este o investiție în viitor, care va avea beneficii pe termen lung atât pentru comunități, cât și pentru mediu”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

La Centrul de Asistență Medico-Socială Bivolari se vor instala 200 de panouri fotovoltaice cu o investiție estimată la 864.302,13 lei (cu TVA). La sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Iași vor fi montate 150 de panouri fotovoltaice cu o investiție estimată la 446.041,75 lei (cu TVA). Implementarea acestor proiecte va aduce beneficii din punct de vedere economic, ecologic și social.

CJ caută firme pentru furnizarea materialelor specifice cabinetelor școlare din județ

Procedura de licitație a fost lansată pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), pe data de 13 iunie 2024, iar firmele interesate pot depune ofertele financiare până pe 29 iulie 2024, ora 15.00. Tipul procedurii este licitație deschisă, iar contractul valorează 2.018.102 lei, fără TVA, și are ca obiectiv „Furnizare materiale specifice pentru cabinetele școlare în cadrul proiectului – Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din 9 localități conexe din județul Iași”.

Licitația este împărțită în trei loturi. Primul se referă la furnizarea materialelor didactice și pedagogice pentru cabinetele de consiliere psihopedagogice și terapii specifice, cu o valoare de 1.143.057 de lei, fără TVA. Al doilea lot vizează furnizarea materialelor didactice și pedagogice în cabinetele multidisciplinare, cu o valoare de 823.794 de lei, fără TVA, iar al treilea lot are ca obiectiv furnizarea materialelor didactice și pedagogice pentru cabinetele cu activități extrașcolare, cu o prevedere bugetară de 51.250 de lei.

Consiliul Județean Iași montează 150 de panouri fotovoltaice la sediul DGASPC Iași. Plenul CJ a aprobat proiectul de hotărâre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *