Titlurile zilei

Constantin Dinte, patronul firmei de transport Micedu, acuzat de furt! Un angajat ApaVital l-a ajutat să dea peste cap contorul de apă! Compania a calculat un prejudiciu de 1.000 metri cubi

Publicat: 01 iun. 2020
Constantin Dinte, patronul firmei de transport Micedu, a apelat la un angajat ApaVital care i-a măsluit contorul de apă de la baza Micedu din strada Tabacului
Constantin Dinte, patronul firmei de transport Micedu, este acuzat că a furat apă din rețeaua de distribuție

Patronul firmei de transport Micedu, Constantin Dinte, este acuzat de furt. Angajații ApaVital SA au constatat că a fost măsluit contorul de apă conectat la baza din strada Tabacului. Prejudiciul este de aproximativ 1.000 metri cubi. Apropiați ai afaceristului au spus pentru BZI că totul s-a făcut în complicitate cu un angajat ApaVital SA, pe nume Robert Rotaru. „S-a constatat că ecranul contorului de branșament era spart prin șoc mecanic. Prin urmare, s-a procedat la imputarea unui consum clandestin și notificarea utilizatorului pentru achiziționarea unui contor în vederea înlocuirii celui distrus”, transmit reprezentanții ApaVital SA. Contactat telefonic, Constantin Dinte a negat acuzațiile

Constantin Dinte, patronul firmei de transport Micedu, este acuzat de furt. Afaceristul are o flotă de 9 autocare și 20 de microbuze folosite pentru transportul intrajudețean de persoane. În baza unui contract încheiat cu ApaVital, compania de apă-canal, baza din strada Tabacului, nr. 48, de lângă Comat, este alimentată încă din 2014. Conform surselor BZI, Constantin Dinte a început să măsluiască contorul de apă încă din 2017, până nu demult, când furnizorul de apă potabilă a fost sesizat. Complicele afaceristului ar fi fratele acestuia, Vasile Dinte, care colabora cu un angajat ApaVital.

„Constantin Dinte îl suna pe fratele lui să vorbească cu un angajat ApaVital. Era cineva de la control pe nume Robert Rotaru. Venea lunar și umbla la apometru. Primea 200 lei pentru treaba asta. Apa o folosea pentru spălatul autocarelor. Acum nu mai lucrează la ApaVital, s-a dus la muncă în Anglia”, spun sursele BZI.

A fost calculat un prejudiciu de aproape 1.000 metri cubi, însemnând în jur de 8.000 lei.

Constantin Dinte s-a trezit cu un control din partea inspectorilor ApaVital, care au constatat prejudiciul

Furtul comis de Constantin Dinte a fost demonstrat de inspectorii ApaVital. La finalul lunii trecute a fost efectuat un control la sediul companiei Micedu, administrată prin societatea Farmacom Impex SRL.

„În urma verificărilor efectuate în data de 27.04.2020 de către delegații societății noastre la imobilul situat în municipiul Iași, strada Tabacului, nr. 48, județul Iași, s-a constatat că ecranul contorului de branșament era spart prin șoc mecanic. Prin urmare, s-a procedat la imputarea unui consum clandestin și notificarea utilizatorului pentru achiziționarea unui contor în vederea înlocuirii celui distrus. În cazul în care utilizatorul nu va da curs solicitărilor noastre, ne vedem obligați să suspendăm executarea contractului, iar ca o consecință imediată se va sista furnizarea serviciilor noastre la punctul de consum, în conformitate cu art. 6.8.2. lit. a) din Contractul nr. P35172/30.05.2014 de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă și canalizare, urmând să ne adresăm instanței de judecată pentru recuperarea daunelor provocate societății noastre”, se arată în raportul ApaVital SA, din data de 15 mai 2020.

Patronul de la Micedu neagă acuzațiile de furt, spune că totul se trage de la o piatră

Contactat telefonic, Constantin Dinte a negat acuzațiile de furt și, mai mult, a lăsat de înțeles că va plăti prejudiciile constatate de către ApaVital SA.

„Contorul este sigilat, doar că a căzut o piatră pe el. S-a spart. Asta-i procedura lor. Dacă o să calculze ei un prejudiciu… Nu-i cunosc pe toți (despre Robert Rotaru -n.r.)”, a declarat Constantin Dinte.

De precizat că afaceristul controlează societățile Riedler SRL, Micedu Trans SRL, Farmacom Impex SRL, Compania Micedu SRL, Micedu Company Turism SRL. Problemele lui Constantin Dinte nu se opresc aici. Afaceristul este cercetat și în cadrul unui dosar de evaziune fiscală. Pe data de 7 noiembrie, au fost percheziționate mai multe imobile deținute de afacerist. Polițiștii au ridicat mai multe bunuri, dar și sume importante: 213.000 lei, 6.600 euro, 100 lire turcești. Banii ar rezulta din activități infracționale.

Din cauza dosarului de evaziune, Constantin Dinte vrea să vândă proprietatea de lux din zona Galata

Din cauza problemelor cu procurorii, Constantin Dinte are nevoie mare de lichidități. Patronul Micedu a apelat la o agenție imobiliară ca să vândă proprietatea de lux din zona Galata, strada Văleni, cu un preț de pornire de 580.000 euro. Vila a fost construită în perioada 2015-2019, structura fiind din cărămidă. Curtea are o suprafață de 1.260 metri pătrați. Regimul de înălțime a clădirii este D+P+1E, cu o suprafață construită de 585 metri pătrați și utilă de 415 metri pătrați. Vila are 7 camere, 6 băi și 3 dormitoare. La demisol sunt amenajate o baie, cramă, camera tehnică și un spațiu de depozitare. La parter se regăsesc un birou, baie, dressing, bucătărie cu ieșire pe terasă și un living. Etajul conține un dormitor matrimonial cu baie, dressing și încă două dormitoare cu acces la balcon și toalete. Mansarda este folosită pe post de spațiu tehnic, spălătorie sau uscător. Vila se vinde cu tot cu mobilă. În anunț este precizat că foișorul din curte a costat 120.000 euro.

Constantin Dinte face transport de persoane de aproape 30 de ani

Originar din Podu Iloaiei, a început să facă transport de persoane imediat dupa 1990, când piața nu era reglementată. Afacerea nu putea să funcționeze dacă nu erau ocolite taxele ce trebuiau plătite către bugetul de stat. În timp, averea lui Dinte s-a mărit și și-a permis să facă o serie de investiții în proprietăți, mașini și diverse extravaganțe. A investit și în imobiliare. În curtea bazei Micedu a construit un bloc de locuințe colective, dar fără să respecte autorizația de construire. La un moment dat, din cauza datoriilor, Finanțele i-au scos la vânzare bunurile, dar care nu acopereau nici pe departe prejudiciul.

Comentarii
 • Asa fac aproape toti de la control de la apavital.Vin cu un bat lung cu lupa chipurile sa citeasca si rup sigiliul.Trag de sarma aia si o rup.Apoi spun ca e consum suspect,iti dau aluzii din vorbe ca poatevrezolva el..ca la alcineva tot asa a fost si ca a platit 100-200 si s-a rezolvat.
  Imi venea sa il caut si sa il bat.Vorbea tot timpul si tremura cand mi-a incheiat proces verbal de consum fraudulos.Realizase ca cerea mita si eu il filmam si s-a prins…Apoi..stupoare,mi-a venit sa platesc vreo 1000 de lei parca….am vazut negru.
  Daca il.prind pe ala,..si am numele lui,un umflat intre doua varste,un jeg,sterg cu el pe jos.
  Nu zic,o fi si care fura,dar mizeriile astea de la apavital fac sute..SUTE de milioane pe spinarea oamenilor care nu au decat vina de a fi neatenti cand citeste boul.El zice ca se chinuie sa ridice capacul de la contor si de fapt el rupe sigiliul.
  ATENTIE cand vin la citiri !!!

 • „Afacerea nu putea sa functioneze daca nu erau ocolite taxele catre stat”..deci ce sa intelegem?..nu functioneaza o afacere fara sa furi?..exprimare de jurnalist…

 • Si unii angajati eon mai nou delgaz procedeaza la fel .vazi cazu butnarica etc etc ,pana si sefii mari din birouri trimiteAu pe unii sa umble la contoarele de gaz la marii consumatori ,vezi hoteluri ,brutariii ,etc sa le aranjeze contoarele de gaz printre care si taganu duca ,trica taganu etc etc ,bineinteles ca aceste cazuri aflate ma refer la fraudele facute de angajatii eon ,delgaz s.au musamalizat treptat ,mafia nu doarme ,aceste pierderi furturi si fraude ne vin noi consumatorii cinstiti in facturi sa stiti !sunt care si=au facut si case din aceste fraude la contoare ,multi cereau chiar jumatete din banii de pe factura ..

 • Nu poti la nici 40 de ani sa ai aemenea avere…sau poti, in Romanua totul e pisibil: ori esti un geniu, ori un geniu in hotie!!! Si acest Dinte se pare ca e un exemplu. Ce vor face acum autoritatile statului???

 • E Vasilica Dinte, Sefu…e manager la Micedu Company! Noroc ca e fratele lui Costel ca altfel daca îi dai o salopeta si un ciocan in mana poate candida la functia de muncitor necalificat.

 • Ancheta mare la DGASPC!!! Chiar daca Juncu Ioan a iesit la pensie, dumnealui dadea cu dedicatie excursiile pentru persoanele cu dizabilitati domnului Dinte Costel de la SC Farmacom Impex SRL!!! Excursiile trebuiau facute in 3 zile, dar pentru ca persoanele sufereau de handicap plecau vineri dimineata la Tg Neamt si reveneau seara cu soferul Velniciuc Stelian… se incasau bani pentru 3 zile de excursie, in realitate se facea doar o zi!!!

 • Aceeasi practica era si la DJTS!!! Dinte e invingator, Dinte e castigator, are bani de-o casa noua, sa-l beliti la cur si oua

 • Costele te birfeste Valerica tahograf prin tirg, de nu ai tu habar…cica vorba lui: am urcat la mansarda la locul de joaca al copiilor si am ramas mut!!!! Cati bani a bagat dom Dinte acolo, da las asa, daca are de ce nu…

 • Eram invitati la familia Dinte in Dacia, in micul lor sanctuar. Doamna Mariana avea o fata, Nicoleta pe care o trata ca pe o sclava iar sotul Costel Dinte astepta seara soferii ( niste oameni necajiti, vai si amar de capul lor ), care cu mana tremurinda îi dadeau banii de la cursa. Costel chema un alt sofer si ii trasa sarcini precise…ai banii astia ( bani primiti cu cateva minute in urma ), du-te si ia mici, un bax de schweps si 5 pungi de seminte…se auzea o voce tremurinda “ da sefu”…

 • Dinte a cumparat multi oameni din Iasi de la multe institutii publice… cu Varvara Octavian se imbratisa in curte la RAR, cu stelistul Ionica facea clasificarile autocarelor si sageata lui îi ducea spaga lui Ionica in pacurari la munca invalizilor, cu Marguta de la ISCTR s a facut cumatru, pe Mugur de la ITM il are ca si contractor la Sanatate si Securitate in Munca… iar la ARR îl are la mana pe Foia Cristian… deci, despre ce vorbim…

 • Dinte e disperat ca nu poate mitui angajati din Primarie si anume Primarul si Ahitectul orasului pe Alex Mustiata ca sa-i refaca autorizatia pentru blocul din Comat!!!

 • Alo,domnu ziarist….doamna Dinte Mariana si-a facut masca cu foita de aur in aceasta perioada. Iar soacra lui Dinte, tanti Maria face impachetari si arata foarte bine la virsta…

 • BAI OAMENI BUNI, DINTE E UN TIGAN NOTORIU SI A FURAT CUM A PUTUT! CINE A AVUT CURAJUL SA OFERE PRESEI ACESTE INFORMATII, BRAVO LUI!!! Era pre jmecher scest hot Dinte!!!

 • Mereu Dan S. a avut ceva impotriva hotului evazionist Dinte Costica de la Micedu Company…nu poti frate deconta bilete de pensionar pe traseul Iasi-Tecuci atîta timp cît tu nu faci traseul!!!

 • Vorbiti mereu de Dinte, Dinte si iarasi Dinte… eu am mers ani la rind pe traseul Iasi-Focuri cu soferul Chelaru Dan, sofer angajat fictiv la SC Auto Balmir SRL cand in acte el nu era angajat! Despre ce vorbim!

 • Cainii de paza s lui Dinte sunt: Moloman Mitica, Radutu Cristi, Stelian Velniciuc!!! Slugi care ar fi in stare sa sa hraneasca cu rahatul lui Dinte si ei ar fi multumiti ca au acest privilegiu

 • Domnul Chelaru Dan care se dă inspector la Finanțe și arată legitimația peste tot pe unde merge? El este condamnat pentru luare de mită, despre ce vorbim! Când era chemat la BUCURESTI pentru procesul in care a fost implicat, mânca gheață pentru a nu i se recunoaște vocea și așa a reușit sa se capete doar cu suspendare. Rușine sa-i fie!

 • Mai Mariana Dinte, care comentezi aiurea. Vezi ca te bate Dumnezeu, ti ai rupt piciorul in 3 locuri, nu mai minca cîcat aiurea din gura. Domnul inspector a avut procesul doar la Iasi. Asa ca bîști, vezi sa nu ti rupi si limba in curul lui.

 • Doamna Dinte Mariana, ma auziti….??? Am inteles ca aveti un frate min, negru si gras specializat in furturi, a avut si cazier, unul pe nume Mitica Mandachi Dumitru… vreau un set de capace, se baga??? Ca stiu ca si el a primit cu suspendare!!!

 • Ar trebui luati la rost tot clanul Mandachi Dumitru de la SC Auto Balmir SRL si Dinte Constantin de la SC Farmacom Impex SRL si sa vedeti de unde au atita avere

Adauga un comentariu