Local

Constantin Simirad, în stare gravă la ATI a Spitalului de Neurochirurgie!  Este infectat cu COVID-19

Publicat: 21 mart. 2021
Fostul primar al Iașului Constantin Simirad
Fostul primar al Iașului Constantin Simirad este internat la Terapie Intensivă

Fostul primar al Iașului Constantin Simirad, în vârstă de 79 de ani, este în stare gravă la ATI, Spitalul de Neurochirurgie. Acesta a fost confirmat cu COVID-19.

Surse din cadrul spitalului susțin că fostul edil este la reanimare, nefiind însă intubat.

În ultima vreme, Constantin Simirad s-a retras din viața publică, el având deja mai multe probleme de sănătate.

Cine este Constantin Simirad

Constantin Simirad s-a născut la data de 13 mai 1941 în satul Coțușca (județul Botoșani). A absolvit cursurile Liceului „Mihail Sadoveanu” (actualul Colegiu Național) din Iași și apoi Facultatea de Matematică din cadrul Universității „Al.I. Cuza” din Iași (1965).

După absolvirea facultății, a lucrat ca profesor de matematică la Liceul din Dorohoi (jud. Botoșani) (1965-1968). În anul 1968, a fost angajat ca asistent universitar de matematică la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași, ajungând până la gradul didactic de conferențiar doctor.

Între anii 1973-1975, a fost detașat ca profesor la Facultatea de Matematica din Oran (Algeria). În anul 1979 a obținut titlul științific de doctor în matematică.

Constantin Simirad a intrat în politică în anul 1991, înscriindu-se în Partidul Alianței Civice (PAC). În anul 1992 a fost ales ca primar al municipiului Iași, candidând pe listele Convenției Democrate Române (CDR). A fost instalat oficial în această funcție la 22 iunie 1992. A fost reales ca primar la alegerile din 1996 (din primul tur cu 71% din voturi), candidând tot pe listele CDR.

Ambasador în Cuba

În anul 1998, după demisia din PAC, a înființat și a devenit liderul Partidului Moldovenilor pe listele căruia a fost reales ca primar la alegerile locale din 2000.

În anul 2002, în urma fuziunii dintre Partidul Moldovenilor și Partidului Social Democrat (PSD), devine vicepreședinte al PSD.

La data de 28 noiembrie 2003, Simirad a fost numit prin decret prezidențial în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotentiar la Ambasada României din Cuba. A deținut această funcție până în decembrie 2006, când și-a înaintat demisia și a revenit în România, unde a fost pensionat.

La 28 martie 2008, Comitetul Executiv al PSD Iași l-a desemnat pe fostul primar Constantin Simirad drept candidat la conducerea Consiliului Județean Iași. În urma alegerilor locale din 1 iunie 2008, Constantin Simirad a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Județean Iași, obținând 36,50% din totalul voturilor valid exprimate.

Dat afară din PSD pentru că l-a susținut pe Traian Băsescu

A fost exclus din PSD în septembrie 2009, după ce a declarat că-l va susține în campania pentru alegerile prezidențiale pe președintele Traian Băsescu și s-a alăturat lui Gheorghe Flutur, lider PDL, pentru a se ocupa de campania electorală din Moldova.

În martie 2013, UNPR a anunțat că Simirad va candida pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Iași, sub sigla Uniunii, în tandem cu Tudor Ciuhodaru, care va candida pentru primăria municipiului Iași.

Comentarii
 • Sa între și în parlament covitul iar de simirad ce sa zic un muribund de Botoșani cu cavoul pregătit la aleea principala în eternitate sa se ducă și sa lase locul la altu sa se facă sănătos ca nu mai erau locuri la ATI pentru el sa găsit

 • Bai simirad bai porcule ia sa vedem daca sicriul tau are buzunari ??????mormintul tau va fi cicat si pisat de pelerini…….

 • Doamne, ce nebuni analfabeți, scriu pe aceasta pagina despre un om care este in suferința. Acești nimeni, prosti ca noaptea, idioti balosi, scursuri umane, au ajuns justițiari!? Batu-v-ar Dumnezeu!

 • Mare descoperire! Porcii, au început sa scrie. Mai porcilor, despre voi, când veți crapa, cine va va pomeni? Sper ca nu aveți progenituri și catinei sa plângă după voi.

 • Excelențā,
  Sper sā aud vești bune !
  La Coțușca sā cumpere deja bronzul.
  Tartinele sā fie precum cele servite redacției monitorul în noaptea primei alegeri.
  Toți sā se gratuleze cu „dumnevoastrā” iar tabletele primarului sā fie citite si de gigi la mititica.
  În rest, sper sā scutiți o cheltuialā pe motiv de covid. Avem suficient circ cu cei ce v-au urmat în funcții.
  PS. O sā jucați o tablā cu bâlbâitul când nu îl vede baba, la ora ceaiului ? Sā îl lāsați sā câștige, ca rāsplatā pentru Tāmādāu.

  Na, tudoricā, am scris mumos ca sā dormi bine.

 • Pentru mama ta care a făcut, un idiot narod, si trage asemenea concluzii, când un om este in suferința. Mai “boule securist” , vorbește in numele tău de Indo-pakistanez, nu in numele orășenilor. Hai, besi in fundul Curții unde se duc 50% dintre rromani, dar țin calul in casa.

 • Moșule, învață sa scrii, apoi studiază mult, ca doar ești pensionar și ai timp. Te-ai născut prost și ai sa mori și mai prost. Ieși in strada, dar nu uita sa îți pui scutecul!

 • Ce te mai iubesc ieșenii,blea papașa !
  Zi așa: p.a.c. cu manolescu, c.d.r. cu țărăniștii, apoi frumușel cu iliescu, apoi u.n.p.r., că doar cine putea pleca afarā la 33 de ani ! În final cu băse, că așa bătea vântul. A, și cu mișu fonfu, bal la Palat, ai ?
  Cam cu asta rămâi. Cu iubirea și cu respectul ieșenilor. Din plin, după cum se vede. Și pe merit.

 • Cei care scriu urat despre fostul primar, sunt cei mai josnici indivizi, nu din Iași, de pe pământ. Lași care îți bagă cuțitul in spate. Mari scarbe.

 • Scursuri din orașul Iași, analfabeți , jigodii, lași, ascunși după nume false. Îmi este greață de acești viermi care colcăie pe străzi și pe internet. Blestemaților, nu știți sa scrieți, nespalatilor, dar va expuneți ura și prostia intr-o veselie. Toți sunteți clienții spitalului “Socola”. Blestemaților!

 • Adriana Bahmuțeanu, declaraţie-şoc la protestele anti-restricții. „Masca mă apără de virus cum mă apără și chiloții la viol!”

 • După comentarii se vede cât de urât a fost, este și va fi un fost primar al orașului care nu a făcut bine acestui oraș. Daca făcea bine nu era înjurat de atâta lume. Au fost primari cu adevărat pentru oameni. Cei care au statui în fața Primăriei, dar și alții, necunoscuți azi.
  Că nu a făcut nimic bun pentru oraș îl afirmă majoritatea, la care mă alătur și eu. A stricat mult și nu a construit nimic bun!
  Nu îl vor plânge ieșenii, ci îl vor blestema și se vor bucura la moartea lui, cum se bucură acum de suferința acestuia.
  Niste oameni deștepți nu ar reacționa cu asemenea apelative fata de multimea care se bucură de râul lui Simirad. Bucuria acestor oameni este firească, vine din sufletul lor chinuit de râul făcut de Simirad și faptele acestuia au rămas în memoria colectivă.
  Acesta este adevărul oamenilor mulți și simpli, iar cei care îi criticați sunteți asemenea lui Motoc. Considerați că dacă sunt mulți și prosti nu au deloc putere. Au putere, deoarece suferinta îndurată le sporește înmiit puterea. Bucuria este firească, iar cei care îi judecați, pentru înjurăturile și blestemele aruncate lui Simirad, nu gândiți ce au avut acești oameni de suferit. Bogatul nu crede săracului și nici sătulul flămândului!
  Morții cu morții și vii cu viile! Că suntem în Moldova lui Ștefan! Ăla curvarul, bătăiosul și nu ăla…sfântul !

 • “Plătitor de taxe și impozite…”, treci loaza de vierme de cadavre, la școala. Învață sa scrii, nespalatu-le! Ce taxe plătești tu jigodie conlocuitoare, taxe la prostituate!? Las, prost ca noaptea, analfabet, jigodie indo-pakistaneza, vierme de cadavre. Acuși vei da și tu la covid; sa văd cine te ataca, ca după cum te manifești ești plin de sifilis și herpes.

 • Ce nu știți mulți și este destul de grav. Fiul fostului primar este proiectantul caprelor de pod, la strada, din cauza cărora foarte mulți mor in accidente rutiere. Uneori nevinovați. Nu găsesc rostul lor. Doar încarcă proiectele și contul progeniturii. Cei care circula in afara României, pot spune câte capre de pod au văzut prin alte tari.

 • Cand vrei sa castigi comod bani! Te asigur ca vei primi sprijin! Castiguri sigure in Industria Mondiala a Divertismentului! Proiect B: uimitor! Hollywood: splendoare si vis! Cel mai eficient program! Promovam cel mai socant subiect de film! Oferta noua de facut bani! Un film original si bani online pentru tine! Avem o dorinta: Hollywood! Solicita acum detalii la adresa de email:iustina.tudosa@yahoo.com

Adauga un comentariu