Local

Constructorii din Iași vor să realizeze noul sediu al primarului din Tomești – FOTO

Publicat: 22 iun. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Constructorii din Iași vor să realizeze noul sediu al primarului din Tomești - FOTO
Mai mulți constructori vor să construiască noul sediu Primăriei Tomești

Aproape 1,8 milioane de euro va costa noul sediu al Primăriei Tomești. Finanțarea este asigurată prin Compania Națională de Investiții. La licitația pentru execuția lucrărilor s-au prezentat mai mulți constructori. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Compania Națională de Investiții (CNI) SA a demarat o nouă licitație pentru obiectivele din județul Iași. De data asta este vorba despre construirea unui nou sediu pentru Primăria Tomești. Valoarea estimată a contractului este de 8.791.078 de lei, fără TVA, aproape 1,8 milioane de euro.

La sesiunea de deschidere a ofertelor s-au prezentat Ungureanu Trans SRL, Conest SA, asocierea Heavy Duty Construt  – Cota Zero Construcții SRL, asocierea Obitory Construct SRL – Da Vinci Construct SRL & Proiect SRL, asocierea Con Ted Company SRL – Rimoldo Consulting Group SRL, asocierea Euro Construcții Arhis SRL – Cornell s Floor SRL și asocierea Apollo Instal Holding SRL – Global Optim Building SRL. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. În comuna Tomești se va investi și în construirea mai multor podețe.

Noul sediu al primăriei va avea 3 niveluri

Amplasamentul pe care va fi edificată noua clădire are o suprafață de 2.000 de metri pătrați, fiind identificat pe strada Profesor Petru Olteanu, nr. 159A, din satul Tomești.

„Finisaje propuse: zugrăveli interioare cu var lavabil la pereți și tavane. La grupurile sanitare vor fi finisați cu faianță la 2,10 m înălțime, în timp ce tavanele acestor spații vor fi realizate din gips carton rezistent la umezeală, suspendate prin intermediul unor profile metalice. În restul încăperilor se propune realizarea de tavane casetate, mai puțin în spațiul de detenție al Poliției Locale, unde tavanul va fi doar tencuit și zugrăvit; pardoseli din placaje ceramice din gresie antiderapantă la windfang-urile (paravan – n.r.) de acces și la grupurile sanitare”, sunt câteva dintre finisajele menționate în proiect.

Regimul de înălțime propus este D+P+1E. Primăria Ciortești deja a inaugurat noul sediu administrativ din localitate.

Clădirea va fi compartimentată

Conform proiectului, indicatorii urbanistici pentru noua clădire prevăd un procent de ocupare a terenului de 30,27 la sută și un coeficient de utilizare a terenului de 0,75. Suprafața utilă a acesteia va fi de 1.200 de metri pătrați. În demisolul clădirii vor fi amenajate un spațiu tehnic și o încăpere pentru arhivă. La parterul imobilului se vor regăsi mai multe birouri pentru Cadastru, SVSU, Informații, Taxe, Oficiere Căsătorii, Poliția Locală. Vor fi amenajate și 4 grupuri sanitare. La etajul clădirii se vor face o sală de ședințe, birourile primarului, viceprimarului și secretarului de Consiliu Local, Compartimentul de Urbanism etc.

„Pardoselile în casele de scări se vor realiza cu placaje ceramice cu gresie antiderapantă, treptele și contratreptele vor fi placate cu elemente individuale de treaptă și contratreaptă, specifice încălzirii în pardoseală”, se mai arată în proiectul ce urmează să fie implementat de CNI.

Actualul sediu al Primăriei Tomești nu mai corespunde nevoilor.

Adauga un comentariu