Local

Constructorii se bat pe contractul de reabilitare a unei primării din județul Iași – FOTO

Publicat: 17 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Constructorii se bat pe contractul de reabilitare a unei primării din județul Iași - FOTO
O primărie din județul Iași va fi reabilitată

Mai multe firme de construcții participă la licitația pentru reabilitarea sediului Primăriei Plugari, județul Iași. Lucrările de execuție nu trebuie să depășească perioada de 9 luni. Finanțarea ar urma să fie realizată cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență

Sediul primăriei Bălțați, județul Iași, urmează să fie reabilitat. Recent, autoritatea contractantă a demarat licitația pentru realizarea lucrărilor, cu o prevedere bugetară de 1.953.220 de lei, fără TVA, aproape 400.000 de euro. La sesiunea de deschidere a ofertelor s-au prezentat următoarele societăți: Construct Lucia SRL, Geobest Construct SRL, Tocomi Instalații SRL, asocierea Into SRL – Dev In All SRL, asocierea Management Company SRL – Inside Construction SRL. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Construcția se înscrie în categoria de importanță «C» și clasa de importanță III, prin proiect luându-se măsurile tehnice la cerința de rezistență și stabilitate. Clădirea existentă a fost construită în jurul anului 1939, iar regimul de înălțime este parter. Structura de rezistență a clădirii este zidărie portantă de cărămidă, grosimea pereților fiind de 45 cm la exterior și 25 cm, 30 cm și 45 cm la interior, pereți tencuiți pe ambele fețe.

Fundațiile sunt din beton, cu lățimea de 40-60 cm și cu adâncimea de aproximativ 90 cm față de cota terenului. De-a lungul timpului, la construcția inițială au fost adăugate 2 anexe, construite fără a fi prevăzute rosturi de tasare. Finisajele exterioare și interioare sunt într-o stare fizică precară, în unele porțiuni se observă căzături ale tencuielilor și urme de igrasie”, se arată în caietul de sarcini.

De menționat că în comuna Ciortești a fost construit un sediu nou pentru primărie, ce a costat aproape 800.000 de euro.

Constructorii trebuie să reabiliteze sediul primăriei în mai puțin de 1 an

Conform Primăriei Plugari, contractul va avea o durată de 9 luni de la semnare. Finanțarea ar urma să fie asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Contractantul este responsabil a se asigura că pe toată perioada de execuție a activităților pe șantier ia toate măsurile necesare pentru a împiedica o eventuală poluare a mediului înconjurător. Contractantul este obligat să acorde o atenție specială combustibililor și oricăror substanțe ce intră în categoria substanțelor periculoase, în vederea gestionării în conformitate cu prevederile legislației în vigoare. Contractantul este răspunzător pentru orice incident de mediu generat în incinta șantierului”, se mai arată în documentația procedurii.

Primăria Tomești se va muta într-un sediu nou

Nu în ultimul rând, Compania Națională de Investiții (CNI) SA a anunțat investiții în județul Iași. Autoritatea contractantă va organiza, pe data de 12.06.2023, o licitație pentru construirea unui nou sediu pentru Primăria Tomești. Valoarea estimată a contractului este de 8.791.078 de lei, fără TVA, aproape 1,8 milioane de euro. Terenul disponibil are o suprafață de 2.000 de metri pătrați, fiind identificat pe strada Profesor Petru Olteanu, nr. 159A, satul Tomești.

Primăria Plugari va fi reabilitată, dar depinde de comisia de evaluare care va stabili cea mai bună ofertă.

Adauga un comentariu