Local

Compania Națională de Investiții reabilitează drumurile din comuna Comarna! Mai multe firme de construcții au depus oferte

Publicat: 21 mai 2022
Sediul Primăriei Comarna, județul Iași
Mai multe firme de construcții vor să reabiliteze drumurile din comuna Comarna, județul Iași

Drumurile din comuna Comarna, județul Iași, afectate de inundații vor fi reabilitate. Recent, a fost lansată licitația pentru realizarea lucrărilor. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic

Compania Națională de Investiții a demarat licitația pentru reabilitarea drumurilor din comuna Comarna, județul Iași. Recent, la sesiunea de deschidere a ofertelor s-au prezentat mai multe firme de construcții: Conest SA, Danlin XXL, Daroconstruct SRL, Eky-Sam SRL, asocierea concret Drum SRL – Dimex 2000 Company SRL – Lis Affair SRL, Katar Conneg SRL, asocierea Apollo Project Management SRL – Alexim Engineering SRL. Prețul cel mai mic este un criteriu de alegere a ofertei câștigătoare. Valoarea estimată a contractului este de  11.665.434 lei, fără TVA, aproape 2 milioane de euro.

„Din punct de vedere al stării tehnice, drumurile propuse pentru reabilitare se prezintă astfel: nu au capacitate portantă corespunzătoare pentru preluarea unui trafic rutier, care crește cu trecerea timpului, partea carosabilă existentă se află în stare tehnică rea, necesitând lucrări de întreținere, reparare sau modernizare; rigolele pentru evacuarea apelor pluviale, acolo unde există, sunt în mare parte colmatate; partea carosabilă nu se diferențiază de acostamente, nu are pante transversale spre rigole și apa stagnează în bălți pe platformă accelerând procesul de degradare; pe marginea drumurilor își fac prezența cavalierilor din pământ (cordon de pământ – n.r.) care nu permit apei scurse pe platforma drumurilor să se scurgă în lateral”, se arată în caietul de sarcini.

CNI a semnat pentru construirea unei săli de sport în comuna Plugari.

Compania Națională de Investiții reabilitează drumurile din comuna Comarna, pe o porțiune de 5 kilometri

Autoritatea contractantă a alocat fonduri pentru modernizarea drumurilor afectate de inundații pe un traseu de 5,1 kilometri.

”S-a prevăzut îmbunătățirea condițiilor de circulație prin refacerea profilului drumului atât în plan cât și în profil longitudinal. În cadrul proiectului există un număr de curbe la care, datorită constrângerilor fizice existente pe amplasament (limite de proprietate, intersecții, stâlpi etc.), nu se respectă razele minime și excepționale pentru viteza de proiectare de 30-40 km/h”, se mai arată în documentația procedurii.

Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic. CNI a alocat fonduri și pentru alte comune din județul Iași.

CNI a alocat fonduri și pentru alte comune

Totodată, CNI a organizat altă procedură, pentru reabilitarea drumurilor din comuna Lungani, afectate de inundațiile de acum 4 ani. Valoarea estimată a investiției este de 15.699.659 lei, fără TVA, aproape 3 milioane de euro. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare de comisia de evaluare. Durata de realizare a investiției este de 10 luni, la care se adaugă perioada de 2 luni pentru partea de proiectare. Lungimea totală a drumurilor supuse modernizării este de 12,5 kilometri.

Compania Națională de Investiții  reabilitează drumurilor din comuna Comarna în cadrul unui program guvernamental.
Adauga un comentariu