Actualitate

Containerele pentru pacienţi COVID de la Sibiu, în vizorul DNA

Publicat: 23 nov. 2020
Containerele pentru pacienții COVID de la Sibiu
Containerele pentru pacienții COVID de la Sibiu

Containerele cu saloane amenajate pentru pacienţii COVID-19 de la Sibiu, în valoare de 6 milioane de lei, sunt în vizorul DNA.

Procurorii anticorupție de la Alba Iulia au deschis  un dosar penal şi au solicitat documente de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, în curtea căruia au fost amplasate containerele, a declarat luni, 23 noiembrie, directorul militar al spitalului sibian, lt. col. Constantin-Marinel Vlase.

„Având în vedere că pe rolul Direcţiei Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba Iulia, există înregistrat un dosar penal cu privire la săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000, prin Ordonanţa procurorului din cadrul DNA s-a dispus în data de 25.08.2020, predarea în fotocopie a documentelor referitoare la procedura privind atribuirea contractului de lucrări Amplasare provizorie şi reversibilă – construcţii modulare spital precum şi plăţile efectuate până în prezent. SCJU Sibiu a răspuns acestei solicitări în data de 3 septembrie predând documentele solicitate”, a declarat Constantin-Marinel Vlase.

Containerele pentru pacienţi COVID de la Sibiu în valoare de peste 6 milioane de lei

În luna octombrie, Spitalul Județean Sibiu anunţat că a cheltuit peste 6 milioane de lei pentru aceste containere, în care sunt saloane pentru pacienţi. Banii au fost dați de Consiliul Judeţean.

„Lucrările la cel mai important obiectiv de investiţii al SCJU Sibiu din anul curent, anume Amplasarea provizorie şi reversibilă construcţii modulare secţii spital au fost finalizate în proporţie de 100%. Valoarea totală a proiectului se ridică la 6.056.100 lei din care 5.899.116,53 lei este valoarea contractului pentru proiectare tehnică şi execuţie lucrări.

Fondurile au fost asigurate de către Consiliul Judeţean Sibiu, care continuă investiţiile pentru asigurarea celor mai bune condiţii în cadrul celei mai mari unităţi sanitare din judeţ. Lucrarea constă în realizarea a două pavilioane modulare, amplasate în spatele Pavilionului Chirurgical, cu o suprafaţă de circa 750 de mp”, anunţat în luna octombrie SCJU Sibiu printr-un comunicat de presă.

Conducere militară după demisia managerului

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu este condus de lt. col. Constantin Vlase, medic infecţionist, cel care a fost director medical al Spitalului Militar de Urgenţă din Galaţi. Constantin Vlase este director general al spitalului sibian, după ce medicul Liliana Coldea a demisionat din funcţia de manager.

„Astăzi, 18 noiembrie 2020, la ora 12:52, a fost înregistrată demisia cu nr.19002/18.11.2020 a doamnei dr. Coldea Liliana din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, din motive personale, începând cu data de 19.11.2020. Imediat ce vom emite dispoziția cu desemnarea unui manager interimar până la ocuparea postului prin concurs, o vom transmite presei”, au transmis miercuri reprezentanții Consiliului Județean Sibiu.

Morții de coronavirus, depozitați în containere la Sibiu

Morții de coronavirus sunt depozitați în containere la Sibiu pentru că morgile nu mai au locuri. Un al doilea container pentru trupurile pacienților decedați de coronavirus a fost adus la Spitalul Județean din Sibiu.

Primul container nu a putut fi pus în funcțiune, deoarece nicio firmă nu a vrut să intre în curtea unității pentru a monta instalația de climatizare. Noul container adus la Spitalul Județean din Sibiu are o capacitate de 12 locuri.

„Un al doilea container care deservește morga Spitalului Județean de Urgență din Sibiu a fost instalat. Acesta are o capacitate de 12 locuri și, spre deosebire de cel anterior, are și instalație de răcire”, a declarat Decebal Todăriță, purtător de cuvânt Spitalul Județean Sibiu.

Comentarii
  • DNA Alba-Iulia cu oameni seriosi,l-au scos intotdeauna curat ca lacrima pe Iohanis.Pacat ca lipseste A.Lazar.Daca mai era si Portocala cu Kovesi,Onea,paradeau tot.

Adauga un comentariu