Local

Continuă lucrările pe drumul spre Țibănești. Se dezinfectează și drumurile județene

Publicat: 09 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Continuă lucrările pe drumul spre Țibănești. Se dezinfectează și drumurile județene

O serie de lucrări pe drumurile județene continuă în această perioadă de pandemie cu virusul COVID-19. De asemenea, drumarii au trecut și la dezinfectarea șoselelor care tranzitează Iașul

Drumarii ieșeni au trecut la refacerea unor artere din județ în această perioadă. În ciuda pandemiei de COVID-19, autoritățile lucrează la reabilitarea unor artere, printre acestea fiind și șoseaua care duce spre localitatea Țibănești.

„Se toarnă stratul de binder în zona localității Șcheia pe DJ 246: lim. jud. Vaslui – Tufeștii de Sus – Scânteia – intersecție DJ 248 – Șcheia – Drăgușeni – Ipatele – Țibănești. Pe cei 36 de kilometri ai drumului județean, echipele lucrează concomitent pe mai multe tronsoane. Astfel, au fost finalizate toate podețele de pe DJ 246, a fost turnată placa de suprabetonare la podul de la ieșirea din Drăgușeni, s-au realizat terasamentele din zona localității Tufești, iar de săptămâna viitoare, în această zonă, constructorii vor efectua și lucrările de stabilizare a terenului”, au menționat reprezentanții Consiliului Județean Iași.

De asemenea, recent au fost finalizate lucrările de modernizare a drumului județean 207 M, intersecție DN 28 – Al. I. Cuza.
După turnarea stratului de uzură, au fost făcute marcajele rutiere, echipele de muncitori montând și indicatoarele pe tot tronsonul de 6 kilometri. În perioada următoare ar trebui făcută și recepția lucrărilor.

Campanie de dezinfectare

Tot în această perioadă s-a trecut și la dezinfectarea șoselelor din zona județului Iași. „Campania de dezinfectare pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul COVID-19 și protejarea populației din comunele situate pe traseul Axei 1 Iași- Suceava a continuat la Horlești, Larga Jijia, Movileni, Potângeni și Gropnița. Constructorul care execută lucrările de modernizare a drumului a venit în ajutorul consiliilor locale punând la dispoziție logistica proprie și a stropit cu soluție dezinfectantă de hipoclorit de sodiu atât drumul, cât și sediile grădinițelor, școlilor, dispensarelor medicale, precum și alte spații cu aglomerare urbană”, au mai menționat reprezentanții Consiliului Județean Iași.

Adauga un comentariu