Remedii naturiste

Contraindicatii ale bicarbonatului de sodiu: cele 7 pericole pe care toată lumea ar trebui să le cunoască

Publicat: 12 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Contraindicatii ale bicarbonatului de sodiu cele 7 pericole pe care toată lumea ar trebui să le cunoască
Bicarbonatul este un produs natural. Nu are impact negativ asupra mediului.

Bicarbonatul de sodiu este un produs magic! Utilizările sale sunt aproape nesfârșite. De la casă la grădină, este folosit pentru a face aproape totul. Utilizările sale pentru sănătate și igienă sunt, de asemenea, nenumărate: deodorant, îngrijirea pielii, probleme digestive etc. Dar știți pericolele bicarbonatului? Da, la fel ca orice produs eficient, bicarbonatul poate avea și efecte nedorite dacă este utilizat în mod greșit. Descoperiți acum cele 7 pericole ale bicarbonatului de sodiu pe care toată lumea ar trebui să le cunoască:

1. Nu faceți nicio greșeală cu privire la bicarbonat

Bicarbonatul este un produs natural. Nu are impact negativ asupra mediului. Poate fi utilizat în siguranță sub formă de pulbere, dizolvat în apă sau amestecat cu alte produse. Însă trebuie să știi cum să alegi bicarbonatul în funcție de utilizare. Ca produs de uz casnic, bicarbonatul de sodiu tehnic este perfect. Înlocuiește efectiv toate produsele de uz casnic de pe piață. Este perfect pentru curățarea, spălarea hainelor, dezodorizarea frigiderului, neutralizarea mirosurilor rele sau chiar desfundarea canalelor de scurgere, curățarea mașinii, igienizarea saltelelor, covoarelor. Dar, desigur, nu trebuie înghițit! Într-adevăr, pentru uz medical sau alimentar, trebuie să alegeți un alt tip de bicarbonat, cât mai pur posibil. Deci, preferați un bicarbonat de calitate alimentară. Este aceeași moleculă ca și bicarbonatul tehnic, dar calitatea și puritatea sunt superioare. Bicarbonatul comestibil este indicat pentru gătit, îngrijirea corpului și igiena personală (pastă de dinți, deodorant). Bicarbonatul de uz medical este recomandat pentru tratarea arsurilor la stomac, probleme de digestie, greață.

2. A nu se confunda cu un alt produs

După cum am văzut, bicarbonatul de sodiu nu este un produs periculos pentru sănătate. Dimpotrivă! Pe de altă parte, această pulbere magică albă nu trebuie confundată cu alte pulberi albe. De exemplu, praful de copt, care este și o pulbere albă, nu are nicio legătură cu bicarbonatul de sodiu. Aveți grijă să nu-l confundați cu bicarbonatul, deoarece este un produs periculos și iritant. Percarbonatul de sodiu nu trebuie confundat nici el cu bicarbonatul de sodiu. Soda cu percarbonat nu trebuie niciodată ingerată și nici să vină în contact cu pielea. Pentru a evita orice confuzie, păstrați bicarbonatul de sodiu în ambalajul său original în dulapurile din bucătărie sau baie și departe de alte produse care sunt pulberi albe!

3. Nu depășiți doza recomandată

Bicarbonatul de sodiu nu este periculos dacă nu depășiți doza recomandată. Dar nu intra în panică! Trebuie absorbite doze foarte mari pentru a avea consecințe negative asupra sănătății. Doar între 200 și 300 g de bicarbonat începe să fie periculos pentru sănătate.

4. Nu-l luați în fiecare zi

Chiar și la doze normale, este mai bine să evitați administrarea de bicarbonat prea mult timp, din cauza conținutului ridicat de sodiu. Prin urmare, este mai bine să evitați să luați bicarbonat de sodiu după fiecare masă luni de zile. La fel, nu vă spălați dinții în fiecare zi cu bicarbonat de sodiu, nici măcar pentru a-i albi. Trebuie să știi să fii rezonabil și să eviți excesul. De ce? Deoarece datorită concentrației sale de sodiu, utilizarea excesivă poate duce la supraîncărcare cu sodiu. Consecințele pot fi vărsături, diaree, cefalee, greață, umflarea picioarelor sau în cele mai severe cazuri convulsii sau insuficiență renală.

5. Nu trebuie prescris femeilor însărcinate

Pentru uz intern, bicarbonatul nu trebuie administrat femeilor însărcinate și copiilor cu vârsta sub 6 ani. Din acest motiv, păstrați bicarbonatul de sodiu la îndemâna copiilor. Solicitați întotdeauna sfatul medicului înainte de a utiliza orice remediu cu bicarbonat de sodiu la o femeie însărcinată sau copil. La fel, bicarbonatul de sodiu nu trebuie utilizat la persoanele care urmează o dietă săracă în sare sau cu tensiune arterială crescută. Același lucru este valabil și pentru persoanele cu insuficiență cardiacă sau renală, edem pulmonar, boli renale, boli hepatice, acidoză respiratorie sau alcaloză metabolică.

6. A nu se utiliza în cazul în care se urmează tratament medical

Dacă se urmează tratament medical, evitați ingerarea bicarbonatului de sodiu. Desigur, dacă utilizați bicarbonat de sodiu într-un amestec de gătit, este bine. Dar dacă doriți să il luați pentru a calma arsurile la stomac, de exemplu, mai bine fiți atenți. Există într-adevăr riscuri de interacțiune între bicarbonat și medicamentele pe care le luați. Prin urmare, este important să solicitați întotdeauna sfatul unui medic sau farmacist înainte de a ingera un remediu bicarbonat dacă sunteți sub tratament medical.

7. Aveți grijă la reacțiile adverse la unele persoane

Deși sunt foarte rare, reacțiile adverse pot apărea la unele persoane. Efectele secundare pot fi umflarea picioarelor, mâinilor sau gleznelor, creșterea în greutate, amețeli, dureri musculare. Și riscul de alergie, de asemenea foarte rar, nu este nici el zero! Acest lucru poate duce la mâncărimi, cosuri, urticarie, dificultăți de respirație, umflarea buzelor, a limbii sau a feței. Acesta este motivul pentru care vă recomandăm să solicitați sfatul unui medic sau farmacist înainte de a lua bicarbonat de sodiu pentru prima dată. Dacă doriți să il utilizați ca o aplicație pe piele, testați mai întâi pe o zonă mică pentru a vă asigura că nu aveți alergii.

Adauga un comentariu