Local

Controale privind respectarea regulilor de protecție sanitară

Publicat: 27 iul. 2020
ctiuni-de-verificare

 În perioada 20-25 iulie, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, mijloace de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

„La activităţile desfăşurate în cele 6 zile au participat aproape 1500 de politiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi Autoritatea Naţională pentru Protecția Consumatorilor“, precizează prefectul Iașului, Marian Grigoraș.

Controale privind respectarea regulilor de protecție sanitară: Amenzi de aproape 86.00 de lei

Au fost verificate peste 700 de societăți comerciale, iar pentru abaterile constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 271 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 85.965 de lei.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja sănătatea și viața, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului coronavirus“, adaugă Marian Grigoraș.

Controale la terasele din Iași

Controale ample zilele trecute la terasele din Iași, pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Politiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului au verificat mai multe unități comerciale

Controale ample la terasele din Iași, pentru prevenirea răspândirii COVID-19. În perioada 13-17 iulie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii COVID-19.
La activitățile desfășurate în cele 5 zile au participat peste 1.400 de politiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.

Peste 700 de societăți comerciale au fost verificate de oamenii legii

Au fost verificate peste 700 de societăți comerciale, iar pentru abaterile constatate pe parcursul acțiunilor au fost aplicate 278 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 58.000 de lei.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenilor și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”, au declarat reprezentanții poliției ieșene.

La două societăți comerciale au fost găsite nereguli

La controalele anterioare desfășurate de autoritățile ieșene au fost identificate două societăți comerciale care nu respectau măsurile de diminuare a impactului riscurilor la care face referire Legea nr. 55/2020 art. 5. (3) / Anexa nr. 3 la H.G. 394/2020. Astfel, au fost date 21 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. A fost dată o amendă pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese. De asemenea, polițiștii au dat 215 amenzi, conform Legii nr. 61/1991, în valoare totală de 71.840 de lei, pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială.

Adauga un comentariu