Prima pagină » Titlurile zilei » Controversatul Cristian Stanciu vrea să dea lovitura la ieșirea din Iași cu un proiect imobiliar! Terenul a costat 235 de euro/metru pătrat – FOTO

Controversatul Cristian Stanciu vrea să dea lovitura la ieșirea din Iași cu un proiect imobiliar! Terenul a costat 235 de euro/metru pătrat – FOTO

02 mai 2023, 02:00, 3 ,
Ciprian BOARU în Titlurile zilei

Cristian Stanciu forțează un proiect imobiliar la ieșirea din municipiul Iași. Deși Comisia Zonală a Monumentelor Istorice nu l-a aprobat în urmă cu aproape 6 luni, afaceristul mai face o încercare. Proiectul va fi analizat în cursul acestei săptămâni. Terenul a costat 180.000 de euro

Consilierul județean PSD Cristian Stanciu, patronul Fundației Ecologice Green, vrea să dezvolte un proiect imobiliar pe de strada Luca Arbore, nr. 22, la ieșirea din municipiu. Controversatul afacerist a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unei clădiri de birouri pe o suprafață de teren de 764 de metri pătrați. Proiectul a fost supus analizei în cadrul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice (CZMI) la finalul lunii noiembrie 2022, însă membrii nu au emis avizul de oportunitate. La aproape 6 luni, Cristian Stanciu a mai făcut o încercare.

Astfel, proiectul a fost introdus din nou pe ordinea de zi a comisiei pe data de 03.05.2023. Proiectul a fost inițiat prin societatea Metcons Top SRL, unde Stanciu are calitatea de administrator. De menționat că afaceristul este cunoscut pentru prețurile derizorii pe care le plătește municipalități pentru mai multe clădiri din Iași. Spre exemplu, chiria pentru clădirea de pe strada Păcurari, nr. 47, este de „zero” lei. Spațiul de 558 de metri pătrați a fost atribuit Fundației Ecologice Green.

Controversatul Cristian Stanciu vrea să dea lovitura împreună cu mai mulți asociați

Terenul deținut de Cristian Stanciu a fost tranzacționat în anul 2021. Acesta a costat 180.000 de euro, adică 235 de euro/metru pătrat. Vânzător a fost Marco Montella, afacerist italian ce deținea societatea Domus Flex SRL. Cristian Stanciu nu este singurul proprietar al terenului. Prin Metcons Top, consilierul județean a plătit 90.000 de euro, în timp ce Rodica Danu, reprezentată de Adrian Danu, administratorul clubului „Master Club”, deținut de Cristian Stanciu, a plătit 45.000 de euro. Asociați în tranzacția amintită mai apar soții Valentina și George Palaghia, care au achitat 45.000 de euro.

Familia Fiterman a încercat o golănie în Păcurari

Nu departe de terenul lui Stanciu, familia Fiterman, care controlează lanțul medical Arcadia, a inițiat un proiect imobiliar în zona șoseaua Păcurari, nr. 127 – strada Luca Arbore, nr. 48-50, cu acces spre prelungirea zonei Canta. Inițiatori sunt Solomon Fiterman, Maria Fiterman, Patricia Fiterman SRL, Dan Fiterman și Raluca Fiterman, dar și persoana juridică Fiterman Pharma. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), pe o suprafață de teren de 2.385 mp ar urma să fie construit un imobil ce reprezintă o extindere a centrului de dializă deținut de familia Fiterman. Clădirea ar urma să aibă regimul de înălțime 2S+D+P+5E (9 niveluri). Proiectul a fost prezent pe ordinea de zi a ședinței ordinare de Consiliu Local din data de 27.02.2023.

La ședință s-au prezentat și vecinii care locuiesc în blocul de lângă centrul de dializă. Aceștia au explicat că investiția familiei Fiterman va obtura blocul din vecinătate și că nu va mai beneficia de lumina naturală a zilei. În consecință, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi. Beneficiarii ar urma să revină cu o nouă variantă a proiectului. Controversatul Cristian Stanciu vrea să dea lovitura la ieșirea din Iași cu un proiect imobiliar, dar rămâne de văzut dacă membrii CZMI vor fi de acord cu investiția beneficiarului.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *