Eveniment-Social

CONVOCATOR! Consiliul de Administraţie al S.C. CONSTRUCŢII HIDROTEHNICE S.A. IAŞI

Publicat: 20 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
CONVOCATOR Consiliul de Administraţie al S.C. CONSTRUCŢII HIDROTEHNICE S.A. IAŞI

Consiliul de Administraţie al S.C. CONSTRUCŢII HIDROTEHNICE S.A. IAŞI, cu sediul în Iaşi, str.Toma Cozma nr.13, înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului sub nr.J.22-354/1991, C.U.I.: RO.1957570, întrunit în şedinţa din data de 12.03.2020, convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, în data de 29.04.2020, ora 900, la sediul societăţii, iar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile de cvorum prevăzute de lege următoarea convocare a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor va fi pentru a doua zi, 30.04.2020, în acelaşi loc şi la aceeaşi oră, pentru toţi acţionarii societăţii înregistraţi în registrul consolidat al acţionarilor societăţii la sfârşitul zilei de 21.04.2020, considerata data de referinţă pentru aceasta adunare, cu următoarea

ORDINE DE ZI:

1 Aprobarea plafonului tranzacţiilor privind dobândirea, înstrăinarea, schimbul sau constituirea în garanţie a unor active din categoria activelor imobilizate ale societăţii, a căror valoare, individual sau cumulat, să fie de maxim 85% din totalul activelor imobilizate, mai puţin creanţele.

2 Aprobarea desfiintarii sediilor secundare situate in Municipiul Vaslui, str.Alexandru Vlahuta nr.2, Municipiul Iasi, str.Aurel Vlaicu nr.88 A si Municipiul Iasi, sos.Manta Rosie nr.16, si aprobarea modificarii corespunzatoare a articolului din actul constitutiv.

3 Aprobarea mandatarii Consiliului de Administratie sa negocieze termenii unei asocieri in scopul dezvoltarii proiectelor imobiliare, cu supunerea aprobarii ulterioare a contractului in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor si aprobarea mentinerii oportunitatii de afaceri pentru terenul situat in Municipiul Iasi, str.Aurel Vlaicu nr.88A, mentinerea pretului de referinta al tranzactiei si a persoanelor imputernicite sa semneze documentele necesare unei tranzactii in forma autentica.

4 Aprobarea datei de 19.05.2020, ca dată de înregistrare.

5 Aprobarea datei de 18.05.2020, ca data ex date.

6 Împuternicirea Preşedintelui Consiliului de Administraţie sau a Vicepresedintelui, pentru semnarea documentelor aprobate în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, precum şi împuternicirea d-lui Fetcu Alexandru, consilier juridic, pentru efectuarea formalităţilor necesare înregistrării hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor la Oficiul Registrului Comerţului.

 

În cazul în care la data de 29.04.2020, nu sunt îndeplinite condiţiile de cvorum prevăzute de lege, următoarea convocare a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor va fi pentru a doua zi, 30.04.2020, în acelaşi loc şi la aceeaşi oră.

Acţionarii înregistraţi la data de referinţă de 21.04.2020, isi pot exercita dreptul de a participa si de a vota in Adunarile Generale, direct, prin corespondenta sau prin reprezentant cu imputernicire speciala sau generala, conform art.92 alin.(10) din Legea nr.24/2017.

Accesul actionarilor se face pe baza Buletinului de identitate/Cartii de identitate, a Procurii speciale autentificate sau a Mandatului, in cazul reprezentantilor legali.

  1. A. Procurile şi formularul de vot prin corespondenţă, în limba română şi limba engleză, se pot ridica de la sediul societăţii, Biroul juridic, acţionariat şi resurse umane sau de pe website–ul societăţii conhidro.ro, începând cu data de 30.03.2020.

Acţionarii înregistraţi la data de referinţă în registrul acţionarilor au posibilitatea de a vota prin corespondenţă, înainte de Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, prin utilizarea formularului de vot prin corespondenţă.

Formularul de vot prin corespondenţă în original, împreună cu copia actului de identitate (CI/BI) sau a certificatului de înregistrare a acţionarului vor fi transmise sau depuse, prin posta / curierat, societăţii, in original, in plic inchis, sau depuse la registratura societatii, până la data de 27.04.2020, ora 10oo, mentionand pe plic in clar si cu majuscule ” VOT PRIN CORESPONDENŢĂ PENTRU ADUNAREA GENERALA EXTRAORDINARA A ACTIONARILOR DIN DATA DE 29/30.04.2020″.

Procurile vor fi transmise, prin posta / curierat, sau depuse, în original până pe data de 27.04.2020, orele 10oo, la registratura societăţii in plic inchis, mentionand pe plic in clar si cu majuscule ” PROCURĂ PENTRU ADUNAREA GENERALA EXTRAORDINARA A ACTIONARILOR DIN DATA DE 29/30.04.2020″.

Procurile speciale si Buletinele de vot prin corespondenta care nu sunt inregistrate la registratura societatii la momentele indicate mai sus, nu vor fi luate in calcul pentru determinarea cvorumului de sedinta si de vot in adunarea generală. 

Pentru exercitiul valid al drepturilor prevazute la lit.A, Procurile speciale si Buletinele de vot transmise societăţii prin corespondenta trebuie sa aiba formatul disponibilizat de societate, să conţină instrucţiunile specifice de vot pentru fiecare punct de pe ordinea de zi (adica: vot „pentru”, vot „impotriva”, vot „abtinere”) şi vor fi insoţite de copia buletin/carte de identitate în cazul acţionarilor persoane fizice, respectiv certificat constatator, sau orice alt document care atestă calitatea de reprezentant legal al semnatatului procurii speciale (dovada emisa de o autoritate competenta, in original sau copie conforma cu originalul, nu mai veche de 3 luni de la data publicarii convocatorului Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor).

În cazul în care un acţionar mandatează o instituţie de credit care prestează servicii de custodie, pentru participarea şi votarea în cadrul adunării generale, aceasta va transmite societăţii la termenul indicat mai sus Procura specială originală, însoţită de o declaraţie pe proprie răspundere, în original, dată de instituţia de credit, care să respecte prevederile prevederile Art. 207 din Regulamentul ASF nr.5/2018.

Împuternicirea specială poate fi acordată oricărei persoane pentru reprezentare într-o singură adunare generală şi conţine instrucţiuni specifice de vot din partea acţionarului emitent. În această situaţie, prevederile art. 125 alin. (5) din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, nu sunt aplicabile. 

Acţionarul poate acorda o împuternicire valabilă pentru o perioadă care nu va depăşi 3 ani, permiţând reprezentantului său a vota în toate aspectele aflate în dezbaterea adunărilor generale ale acţionarilor societăţii identificate în împuternicire, inclusiv în ceea ce priveşte acte de dispoziţie, cu condiţia ca împuternicirea să fie acordată de către acţionar, în calitate de client, unui intermediar definit conform art. 2 alin. (1) pct. 20 din Legea nr.24/2017 sau unui avocat, in conformitate cu art.205 din Regulamentul ASF nr.5/2018. 

Împuternicirile, înainte de prima lor utilizare, se depun la societate cu 48 de ore înainte de adunarea generală, în copie, cuprinzând menţiunea conformităţii cu originalul sub semnătura reprezentantului. Copii certificate ale împuternicirilor sunt reţinute de societate, făcându-se menţiune despre aceasta în procesul-verbal al adunării generale. 

In respectarea prevederilor legale incidente obligatiei de informare a investitorilor aceasta procedura este la dispozitia actionarilor pe site-ul societatii www.conhidro.ro .

 

  1. Unul sau mai multi acţionari reprezentând, individual sau impreună, cel puţin 5% din capitalul social, are/au dreptul de a introduce noi puncte pe ordinea de zi a adunării generale, precum şi să facă propuneri de hotărâri pentru punctele incluse sau propuse a fi incluse pe ordinea de zi, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire/curierat, în plic inchis, astfel ca sa fie inregistrate ca primite in termen de 15 zile de la publicarea convocatorului, la registratura societatii, orele 12oo, mentionand pe plic in clar si cu majuscule „PENTRU ADUNAREA GENERALA EXTRAORDINARA A ACTIONARILOR DIN DATA DE 29/30.04.2020”.

Fiecare punct solicitat a fi introdus trebuie însoţit de o justificare sau de un proiect de hotărâre propus spre adoptare de catre adunarea generala ordinara a actionarilor .

Pentru exercitiul valid al drepturilor prevazute la lit.B, actionarii vor trimite societatii, împreună cu solicitarea de introducere de noi puncte pe ordinea de zi, copia certificata pe proprie raspundere a actului de identitate (CI/BI) al acţionarului persoana fizica sau documentul oficial care atesta calitatea de reprezentant legal ( dovada emisa de o autoritate competenta, in original sau copie conforma cu originalul, nu mai veche de 3 luni inainte de data publicarii convocatorului adunarii generale extraordinare a actionarilor) al acţionarului persoană juridică.

 

  1. Orice acţionar are dreptul de a adresa în scris întrebări referitoare la punctele înscrise pe ordinea de zi a adunării generale extraordinare a acţionarilor, astfel încât acestea să fie înregistrate la registratura societăţii până pe data de 10.04.2020, orele 12oo.

Întrebările vor fi depuse/expediate în plic închis, menţionând pe plic în clar si cu majuscule „ÎNTREBĂRI PENTRU ADUNAREA GENERALA EXTRAORDINARA A ACTIONARILOR DIN DATA DE 29/30.04.2020”.

Pentru exercitiul valid al drepturilor prevazute la lit.C, acţionarii vor trimite societăţii, împreună cu întrebările adresate în scris, copia certificată pe proprie răspundere a actului de identitate al (CI/BI), al acţionarului persoana fizica, sau documentul oficial care atestă calitatea de reprezentant legal (dovada emisa de o autoritate competenta, in original sau copie conforma cu originalul, nu mai veche de 3 luni inainte de data publicarii convocatorului adunarii generale extraordinare a actionarilor), al acţionarului persoană juridică.

Dreptul de a adresa intrebari şi obligatia societatii de a răspunde, vor fi condiţionate de protejarea confidenţialităţii şi a intereselor comerciale ale societatii. 

Răspunsurile vor fi disponibile pe website-ul societăţii www.conhidro.ro, la secţiunea Adunarea Generala a Actionarilor/Intrebări şi precizări, începând cu data de 20.04.2020, orele 12oo, in condiţiile legii.

Documentele prezentate într-o limba străină, alta decat limba engleza (cu exceptia actelor de identitate valabile pe teritoriul Romaniei) vor fi insotite de traducerea realizata de un traducator autorizat, in limba romana sau in limba engleza.

La data convocarii, capitalul social al societatii este de 1.303.560,00 lei si este format din 521.424 actiuni, dematerializate, cu valoarea nominala de 2,50 lei, fiecare acţiune dând dreptul la un vot în adunarea generala a acţionarilor.

Materialele privind ordinea de zi vor fi puse la dispoziţia acţionarilor la sediul societăţii începând cu data de 30.03.2020 si pe website-ul societatii www.conhidro.ro, iar pentru informatii suplimentare acţionarii se pot adresa zilnic Biroului juridic, actionariat si Resurse Umane, de la sediul societatii, intre orele 8-16. 

Adauga un comentariu