Actualitate

Copii morți după mai multe furtuni în Europa

Publicat: 19 aug. 2022
Copii morți după mai multe furtuni în Europa
Au fost furtuni mari în Europa care s-au soldat cu decesul a mai multor copii

Furtuni puternice au lovit zone din centrul și sudul Europei, ucigând cel puțin 13 persoane, inclusiv trei copii. Decesele, cele mai multe din cauza căderii copacilor, au fost raportate în Italia și Austria și pe insula franceză Corsica.

În ultimele săptămâni, în mai multe locuri de pe planetă sunt fenomene meteo extreme. Specialiștii susțin că schimbările climatice cauzează astfel de evenimente.

Copii morți după mai multe furtuni în Europa

Au fost mai multe furtuni în Europa în care au murit mai mulți copii. Ploile abundente și vânturile au distrus locurile de campare de pe insulă, în timp ce în Veneția, Italia, zidăria a fost aruncată din clopotnița Bazilicii San Marco.

Furtunile urmează săptămâni de caniculă și secetă pe mare parte a continentului. În Corsica, vânturile cu rafale de până la 224 km/h (140 mph) au smuls copaci și au deteriorat casele mobile.

Autoritățile de acolo au spus că o fată de 13 ani a fost ucisă de un copac căzut într-un loc de campare. Un bărbat a murit într-un incident similar, iar o femeie în vârstă a murit când mașina ei a fost lovită de acoperișul desprins al unei cabane de pe plajă. Alte două persoane, un pescar și o femeie caiac, au murit pe mare.

Mai târziu, ministrul francez de interne Gérald Darmanin, care a sosit în Corsica pentru a inspecta pagubele provocate de furtună, a raportat un al șaselea deces. Alte zeci de persoane au fost rănite atât pe uscat, cât și pe mare. Martorii furtunilor au spus că au fost complet neașteptate și nu a fost dat niciun avertisment.

„Nu am văzut niciodată furtuni atât de uriașe ca aceasta, ați crede că a fost o furtună tropicală”, a declarat Cedric Boell, proprietarul restaurantului, agenției de presă Reuters.

În Franța, unele zone sudice au fost afectate de întreruperi de curent și străzile au fost inundate în al doilea oraș al țării, Marsilia.

Vremea extremă: ce este și cum este legată de schimbările climatice?

Oamenii de pe tot globul se confruntă cu valuri de căldură dramatice, inundații mortale și incendii de vegetație ca urmare a schimbărilor climatice. Marea Britanie și anumite părți ale Europei au înregistrat temperaturi de peste 40 de grade Celsius luna aceasta, ceea ce a dus la întreruperi ale transportului și lipsă de apă.

Emisiile cauzate de arderea combustibililor fosili captează căldura în atmosferă încă de la începutul erei industriale. Această căldură suplimentară nu este distribuită uniform pe tot globul și izbucnește evenimente meteorologice extreme. Dacă nu se reduc emisiile globale, acest ciclu va continua.

Iată patru moduri în care schimbările climatice schimbă vremea.

  1.  Valuri de căldură mai fierbinți, mai lungi
  2.  Secete mai persistente
  3.  Mai mult combustibil pentru incendii
  4.  Mai multe evenimente extreme de precipitații

În toată această mare schimbare climatică sunt numeroase persoane care mor, fie din cauza caniculei, fie din cauza fenomenelor meteo cum ar fi furtuni care duc la prăbușirea copacilor.
Adauga un comentariu