International

Record de temperaturi în Europa în 2020! Semnal de alarmă tras de asociațiile de protecție a mediului: Schimbările climatice au ajuns la un nivel îngrijorător

Publicat: 26 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Record de temperaturi în Europa în 2020 Semnal de alarmă tras de asociațiile de protecție a mediului Schimbările climatice au ajuns la un nivel îngrijorător
Europa a avut temperaturi record în anul 2020

Anul trecut a fost cel mai cald an înregistrat în toată Europa, depășind nota precedentă cu o distanță considerabilă, spun oamenii de știință. Temperaturile din regiune au fost cu peste 1,9C peste media pe termen lung dintre 1981 și 2010, iar asociațiile de protecție a mediului trag un semnal de alarmă referitor la schimbările climatice.

Raportul State of the Climate 2020 al Societății Meteorologice Americane spune că temperaturile din Arctica cresc, de asemenea, rapid. Temperatura pe uscat a fost cea mai mare de când au început înregistrările în 1900.

Raportul de la începutul anului 2021 au confirmat faptul că în Europa au fost semnalate creșteri importante a temperaturii

Rapoartele de la începutul acestui an confirmaseră că 2020 a fost cel mai cald din Europa înregistrat și unul dintre cele mai fierbinți trei la nivel global. Aceste noi date arată că marjă de temperatură a Europei față de anii anteriori a fost semnificativ mai mare decât se credea anterior.

Nu numai că a existat o creștere de 1,9 grade peste media pe termen lung ci creșterea a fost cu peste 0,5 grade mai mare decât maximul înregistrat în istoria modernă

„Acest nivel de diferență față de media pe termen lung anterioară, care este o mare diferență, este ceva care este îngrijorător”, a spus dr. Robert Dunn, un om de știință în domeniul climatului la Met Office din Marea Britanie.

„Este ceva de care să ne așteptăm și să luăm seama, dar nu doar temperaturile cresc, evenimentele extreme, valurile de căldură pe care le vedem anul acesta, și anul trecut. Vedem aceste răspunsuri peste tot lume.”

Alți cercetători au fost de acord că amploarea căldurii record în Europa a fost îngrijorătoare.

„Suma cu care s-a depășit recordul anterior ar trebui să ne îngrijoreze pe toți”, a declarat prof. Gabi Hegerl, profesor de științe ale sistemului climatic la Universitatea din Edinburgh, care nu a fost implicat în studiu.

„Temperaturile europene sunt bine măsurate și pot fi urmărite până la începutul industrializării și nu numai, folosind dovezi documentare și înregistrări proxy. Acest context pe termen lung subliniază cât de neobișnuită este această căldură”.

Schimbările climatice reprezintă o uriașă problemă pentru omenire

Încălzirea globală şi schimbările climatice reprezintă o uriaşă problemă la nivel internaţional. Schimbările climatice aduc şi schimbări de structură geografică dar şi anumite influnte asupra agriculturii mondiale. De exemplu, un raport recent arăta faptul că insulele Maldive ar putea dispărea până la sfârșitul secolului din cauza fenomenelor meteo.

“Schimbările climatice sunt reale și suntem cea mai vulnerabilă țară din lume. Pentru noi, nu există un teren mai înalt… Suntem doar noi, sunt doar insulele noastre și Oceanul”, a spus Aminath Shauna.

Oamenii de știință din Statele Unite au declarat că schimbările climatice globale afectează hameiul și alte ingrediente necesare pentru fabricarea berii. Din acest motiv, gustul băuturii se poate schimba.

Poate că unul dintre cele mai neașteptate efecte ale încălzirii globale poate fi o schimbare a gustului berii.

Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord au descoperit recent acest lucru: potrivit cercetărilor lor , gustul berii se schimbă datorită faptului că tocmai ingredientele necesare pentru a face această băutură, inclusiv hameiul, se schimbă.

Adauga un comentariu