Stiri medicale

Copiii pot avea în același timp și virusul SARS-CoV-2, și anticorpi la noul coronavirus

Publicat: 03 sept. 2020
Copiii pot avea și SARS-CoV-2, și anticorpi
Copiii pot avea și SARS-CoV-2, și anticorpi

Copiii pot avea și SARS-CoV-2, și anticorpi. Copiii pot fi infectați cu noul coronavirus, dar au în același timp sa aiba si anticorpi împotriva bolii în sânge, sugerează un nou studiu.

Cercetătorii au descoperit că 15% dintre pacienții pediatrici au avut virusul și un răspuns imun acumulat simultan.

Echipa de la Nationwide Children’s Hospital din Statele Unite spune că rezultatele lasă încă multe întrebări fără răspuns, cum ar fi pentru cât timp sunt infecțioși copiii și în ce moment încep să producă anticorpi care funcționează împotriva COVID-19, noteaza dailyMail.com.

Pentru acest studiu, publicat în Journal of Pediatrics, echipa a analizat mai mult de 6.300 de copii care au dat test pozitiv pentru COVID-19 și 215 de copii care au fost supuși testării anticorpilor.

Toți au fost pacienți la Children’s National în perioada 13 martie – 21 iunie. Dintre cei 215 de pacienți, 33 au testat împreună atât SARS-CoV-2, cât și anticorpi în timpul bolii lor.

Copiii pot avea și SARS-CoV-2, și anticorpi, in acelasi timp

Nouă dintre cei 33 au testat pozitiv anticorpii in sângele lor înainte de a testa pozitiv virusul.

Cercetătorii au descoperit că la pacienții cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani a durat aproape de două ori mai mult timp pentru a elimina virusul decât pacienții cu vârste cuprinse între 16 și 22 de ani.

Pacienții mai tineri au dat rezultate negative după un timp mediu de 32 de zile, comparativ cu pacienții mai în vârstă care au eliminat virusul după un timp mediu de 18 zile.

Mai mult, la fetele din grupul de vârstă 6 -15 ani a durat mult mai mult – aproximativ 44 de zile – eliminarea virusului, comparativ cu 25,5 zile pentru băieții din aceeași grupă de vârstă.

Există două tipuri principale de anticorpi. Anticorpii IgM sunt produși de organism la câteva zile după infecție, în timp ce anticorpii IgG sunt produși în stadiile târzii ale infecției și pot rămâne activi luni sau ani după recuperarea unei persoane.

Adauga un comentariu