Prima pagină » International » Copil de 5 ani, mort după ce a băut un pahar cu apă rece, în Egipt! Explicația specialiștilor
Copil de 5 ani, mort după ce a băut un pahar cu apă rece, în Egipt! Explicația specialiștilor

Copil de 5 ani, mort după ce a băut un pahar cu apă rece, în Egipt! Explicația specialiștilor

30 iul. 2022, 11:40,
BZI.ro, în International

Samir, un băiețel de doar 5 ani, a murit brusc, asta după ce a băut un pahar cu apă rece, pe caniculă în Egipt. Imediat după evenimentul trist, mai mulți specialiști au vorbit public, explicând ce s-a întâmplat, de fapt, și explicând care este problema din punct de vedere medical.

Medicii atrag atenția asupra riscului de șoc termic

La vârsta de 5 ani, Samir s-a stins din viață brusc, asta după ce a dorit să bea un pahar cu apă rece, pentru a se răcori, din cauza temperaturilor extreme din termometre, fiind în jur de 40 de grade. După nefericitul eveniment, medicii au atras atenția populație asupra riscului de șoc termic, în special în zilele cu temperaturi extreme.

Concret, incidentul s-a petrecut când Samir mergea cu bicicleta în orașul Tanta, în apropiere de Cairo. Minorul s-a oprit pentru a bea un pahar cu apă cu gheață și la scurt timp, minorul s-a prăbușit la pământ.

De asemenea, cadrele medicale au explicat că apa cu gheață, pe vreme de caniculă, poate avea un efect catastrofal asupra organismului, în special asupra ritmului cardiac.

În același timp, și presa locală a introdus câteva mesaje de conștientizare pe canalele media, astfel încât cetățenii să înțeleagă gravitatea unei astfel de situații, conform presei internaționale.

„Băutul brusc de apă foarte rece, în special după exerciții fizice, ar putea duce la stimularea nervului vag, care este principalul nerv care controlează funcțiile specifice ale corpului, inclusiv ritmul cardiac și ar putea duce la bătăile neregulate ale inimii sau le fac să se oprească și, prin urmare, pun viața persoanei în pericol.”, a scris presa din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *