Local

Copilul din Botoșani, căzut de la etajul trei, adus la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași cu un elicopter

Publicat: 18 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Copilul din Botoșani căzut de la etajul trei adus la Spitalul de Copii Sf. Maria Iași cu un elicopter
Băiețelul căzut de la etajul 3, săptămână trecuta, va fi dus la Spitalul de Copii Sf. Maria Iași

Băieţelul căzut de la etajul 3 din municipiul Botoşani, aflat în stare gravă la Secția de Pediatrie din cadrul Spitalului Județean Botoșani unde se afla în Terapie Intensivă, va fi transportat la Iaşi. Acesta va fi preluat de către un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași.

Copilul se afla la Secția de Terapie Intensivă din Botoșani, după ce a suferit un traumatism cranio-cerebral.

„Copilul a venit prin transfer, la spitalul nostru. Este internat în secţia de anestezie şi terapie intensivă, cu un politraumatism, cu un indice de severitate lezionar mare, ca atare prognostic, clar rezervat. Echipa multidisciplinară va evalua acest caz şi se va decide atitudinea terapeutică”, a declarat Dr. Roșu Solange, purtătorul de cuvânt al Spitalului de copii „Sfânta Maria” din Iași.

Băiețelul căzut de la etajul trei, adus la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași cu un elicopter

Băiețelul de 2 ani a căzut de la etajul 3 al unui bloc din Botoșani, în urmă cu mai bine de o săptămână în urmă.

Reamintim faptul că minorul, a căzut de la geamul unui apartament situat la etajul 3 şi a suferit răni grave în urma impactului.

„Pentru G.I. Botosani se asigură măsuri specifice cu un elicopter SMURD Iași în municipiul Botoșani. Este vorba de băiețelul căzut de la etajul 3, săptămâna trecută, diagnosticat cu Traumatism Cranio Cerebral (TCC). Va fi dus la Spitalul de Copii Sf. Maria Iași.

Acum a plecat ambulanța de la spital de la Botoșani cu copilul. Se îndreaptă spre elicopter”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Un alt caz tragic care, din nefericire, s-a soldat cu decesul bebelușului s-a produs la Neamț. Un copil în vârstă de numai doi ani a ajuns în stare gravă la Iași după ce a fost bătut de ambii părinți. Copilul se afla conectat la aparate, fiind în moarte cerebrală, iar din păcate medicii au declarat decesul acestuia.

Mama copilului căzut de la etaj, apel la îngăduința oamenilor

Mama copilului căzut de la geamul unui apartament din Botoșani, spune într-o postare de pe internet că neglijența a fost de partea unei femei care făcea curățenie în casă și care a lăsat fereastra deschisă. Aceasta menționează faptul că geamurile locuinței au cheie pentru a fi evitate astfel de incidente.

”Vă rog să fiți umani în ceea ce scrieți voi presa și oamenii care îmi doriți să mă omor și voi oameni care nu știţi. Sunt mamă, o mamă care am avut grijă de copilul meu în orice clipă, am chei la geamuri, am stat de el oricând. O clipă de câteva secunde de neglijență, nu a mea, că eu numai am apucat să intru în bucătărie să iau geanta că eram pregătiţi să plecăm afară la joacă, a unei femei ce face curățenie și a lăsat geamul deschis.

O clipă când a dispărut din spatele meu! Sunt mamăăă! Nu mai scrieți tâmpenii că nu mă scărpinam ….sau stăteam pe Facebook. Opriţi-vă și fiți umani că avem nevoie să luptăm pentru copilul nostru. Vă rog opriţi-vă că e inuman și nu mai pot. Rugați-vă pentru copilul meu și lăsați-mă să îmi duc lupta”, este mesajul femeii de pe rețelele de socializare.

Confom autorităților din judeţul Botoșani, incidentul a avut loc în momentul în care mama copilului făcea curățenie împreună cu o femeie. Tragedia s-a produs din cauză că geamul de la camera băiatului era deschis, minorul urcându-se pe un corp de mobilă și a împins plasa de protecție.

„Într-un moment de neatenție, băiețelul a ajuns pe pervazul geamului, după ce s-au urcat pe un corp de mobilă și s-a sprijinit în plasa de protecție împotriva insectelor, care s-a deschis. Micuțul a căzut în gol de la aproximativ șase metri înălțime”, ai susținut pompierii de la ISU Botoşani.

Reamintim, băiețelul ce a căzut de la etajul 3 al unui apartament din Botoșani este adus în aceste momente la Iași, de către un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul de Copii „Sf. Maria”.

Adauga un comentariu