Local

Copilul de 2 ani bătut de părinţi, transferat la Iaşi, se află în moarte cerebrală

Publicat: 04 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Copilul de 2 ani bătut de părinţi transferat la Iaşi se află în moarte cerebrală
Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, a declarat care este starea de sănătate a celor doi copii care au suferit arsuri în urma incendiului din județul Vaslui

Veşti triste vin de la Spitalul Clinic de Urgenţă de Copii „Sf. Maria” din Iaşi astăzi, 4 februarie 2022. Copilul din judeţul Neamţ, în vârstă de doi ani, transferat la Iaşi după ce a fost bătut de părinţi, se afla în aceste momente în moarte cerebrală.

Din nefericire, copilul nu are şanse foarte mari să îşi revină. Managerul unităţii medicale a făcut anunţul trist.

„Cu durere în suflet vă transmitem faptul că pacientul de 2 ani de la Neamţ este în moarte cerebrală”, a transmis Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi.

Copilul de 2 ani din Neamț, bătut de părinți, a intrat în moarte cerebrală

Alina Belu, managerul Spitalului „Sf. Maria” din Iași a menționat astăzi, 4 februarie 2022, faptul că din punct de vedere medical nu se mai poate face nimic pentru a salva viața copilului. Este regretabil ce s-a întâmplat, iar părinții nu au dreptul de a impune scoaterea de sub aparate a micuțului. Așadar, managerul Alina Belu a mai precizat faptul că decesul poate surveni în concordanță cu resursele copilului.

„În acest moment s-a constatat moarte cerebrală a pacientului în vârstă de 2 ani transferat de la Neamț. Din punct de vedere medical, nu mai putem spera la nicio îmbunătăţire. Este regretabil ceea ce am constatat, dar după toate eforturile echipei medicale, pacientul a fost declarat în moarte cerebrală. Avea fracturi vechi și noi, avea echimoze și contuzii, hemoragie intracerebrală. Părinții nu-și pot da vreun acord pentru a înceta susţinerea funcţiilor vitale. Nu avem nicio posibilitate de a întrerupe această conectivitate. Decesul poate surveni în concordanță cu resursele copilului”, a explicat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii ”Sf. Maria” din Iași.

A fost transferat de la Neamț la Iași în stare extrem de gravă

Reamintim faptul că în urmă cu doar două zile, un copil în vârstă de 2 ani, a fost adus la spital în stare extrem de gravă. Larisa Onica, în vârstă de 20 de ani, mama copilului, alături de concubinul acesteia Neculai Bostan, în vârstă de 17 ani, au bătut cu bestialitate băiețelul. Văzând că se află în stare gravă au apelat numărul unic de urgență 112. Echipajul medical văzând starea copilului au alertat oamenii legii.

Copilul a fost transportat la un spital din Neamț, de unde a fost transferat la Iași. Cei doi tineri, Larisa Onica și Neculai Bostan, au fost arestați preventiv.

„… admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Neamţ având ca obiect luarea măsurii arestării preventive. Dispune arestarea preventivă a inculpatei O. L. E., cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală (…) și rele tratamente aplicate minorului (…) pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 01.02.2022 până la data de 02.03.2022, inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatului B. N., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală (…) și rele tratamente aplicate minorului (…) pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 01.02.2022 până la data de 02.03.2022, inclusiv”, notează decizia instanței.

De precizat faptul că agresorii au contestat măsura impusă de autorități. În acest caz, Parchetul de pe langa Tribunalul Neamț a solicitat deja preluarea dosarului de vătămare corporală și rele tratamente aplicate minorului.

Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași, anunța ieri, 3 februarie 2022, faptul că starea copilului bătut de părinți era gravă, astăzi, din nefericire, micuțul a intrat în moarte cerebrală.

 

Adauga un comentariu