International

Coreea de Nord amenință cu acțiuni fără precedent, la adresa SUA: „Răspunsuri puternice, constante şi fără precedent”

Publicat: 17 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Coreea de Nord amenință cu acțiuni fără precedent la adresa SUA Răspunsuri puternice constante şi fără precedent
Coreea de Nord amenință cu acțiuni fără precedent, la adresa SUA

Coreea de Nord a ameninţat vineri că va da „răspunsuri puternice, constante şi fără precedent” dacă Coreea de Sud şi Statele Unite vor continua exerciţiile militare planificate, acuzându-i pe cei doi aliaţi că au sporit tensiunile în regiune.

Într-un comunicat transmis de agenţia KCNA, Ministerul de Externe de la Phenian mai spune că va lua în considerare acţiuni militare suplimentare în cazul în care Consiliul de Securitate al ONU, sub influenţa Statelor Unite, va continua să exercite presiuni asupra ţării, informează News.ro.

Coreea de Sud şi Statele Unite se pregătesc pentru exerciţii militare anuale

Declaraţia a fost făcută în timp ce Coreea de Sud şi Statele Unite se pregătesc pentru exerciţii militare anuale, ca parte a eforturilor de a contracara ameninţările nucleare şi cu rachete, din ce în ce mai pregnante, ale Coreei de Nord.

Aliaţii vor organiza săptămâna viitoare exerciţii de amploare în SUA cu scopul de a îmbunătăţi operaţiunile activelor nucleare americane şi vor organiza luna viitoare exerciţiile regulate de primăvară, Freedom Shield, în Coreea de Sud, a declarat vineri Ministerul Apărării de la Seul.

China a impus sancţiuni împotriva a două companii americane

China a impus sancţiuni împotriva a două companii americane din domeniul Apărării, din cauza vânzărilor de arme către Taiwan, după ce Beijing-ul a promis să ia „contramăsuri” în urma modului în care Washington-ul a gestionat situaţia în cazul presupusului balon de supraveghere chinezesc care a intrat în spaţiul aerian american la sfârşitul lunii trecute, comform CNN.

Corporaţia Lockheed Martin (LMT) şi divizia de rachete şi apărare a companiei Raytheon (RTN) Technologies Corp, Raytheon Missiles & Defense, vor fi adăugate pe lista de sancţiuni a Chinei, a anunţat Ministerul Comerţului din China într-o declaraţie joi. Ele au interdicţie să importe, să exporte şi să investească în China, informează News.ro.

Ambele companii sunt, de asemenea, vizate de amenzi reprezentând „de două ori valoarea” vânzărilor lor de arme către Taiwan din septembrie 2020 încoace, iar executivii lor de nivel superior vor avea interdicţie să intre şi să lucreze în China.

Nu a fost clar imediat cum va impune Beijing-ul amenzile. În timp ce Statele Unite interzic vânzarea de arme către China, unii contractori americani de apărare au legături cu sectorul civil.

Departamentul de Comerţ al SUA a restricţionat şase companii chineze

Beijing-ul a impus anterior sancţiuni ambelor companii în legătură cu vânzările lor de arme către Taiwan, fără a specifica ce ar implica pedepsele şi cum vor fi aplicate. Partidul Comunist de guvernământ din China consideră Taiwanul democratic drept teritoriul său, deşi nu l-a controlat niciodată.

Această mişcare vine la doar câteva zile după ce Departamentul de Comerţ al SUA a restricţionat şase companii chineze pe care le-a legat de programul aerospaţial al armatei chineze de a obţine tehnologie americană fără autorizare guvernamentală.

Adauga un comentariu