International

Coreea de Nord anunță un război pe termen lung cu SUA, din cauza politicii ostile

Publicat: 20 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Coreea de Nord anunță un război pe termen lung cu SUA din cauza politicii ostile
Kim Jong Un se pregătește pentru o confruntare de lungă durată cu America

Conform informațiilor transmise de KNCA, Kim Jong Un, liderul suprem din Coreea de Nord, se pregătește pentru un război pe termen lung cu SUA. Joi, în cadrul unei întruniri a Biroului Politic condus de liderul Kim Jong Un, Coreea de Nord a reluat discuțiile despre o posibilă reluare a testelor cu rachete nucleare şi balistice cu rază lungă de acţiune.

În opinia președintelui nord coreean, politica ostilă și amenințarea militară a Statelor Unite nu mai poate fi ignorată. Totodată, poporul nord coreean este de părere că adoptarea a peste douăzeci de măsuri de sancționare este un act de calomnie, lipsit de sens.

Coreea de Nord ar pregăti un război cu SUA

Motivul pentru care guvernul nord coreean ia în considerare un posibil război cu America este aplicarea a peste 20 de sancțiuni americane asupra poporului condus de Kim Jong Un.

„Politica ostilă şi ameninţarea militară a Statelor Unite a atins un prag al pericolului care nu mai poate fi ignorat”, iar reuniunea Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor „a ordonat (…) să se examineze rapid problema reluării” tuturor activităţilor suspendate temporar, a raportat KCNA.

Conform surselor citate, este vorba de programele nucleare şi de rachete cu rază lungă de acţiune.

În 2018, Kim Jong Un a anunțat amânarea testelor nucleare şi cu rachete balistice cu rază lungă de acţiune, susținând că obiectivele sale au fost îndeplinite. Cu toate acestea, după eşecul negocierilor cu Donald Trump, a ameninţat că va reveni asupra acestei decizii.

În cadrul reuniunii Biroului Politic prezidate de liderul Kim Jong Un a fost prezentat un raport ce analizează condiţiile din peninsula coreeană şi abordează „direcţia măsurilor defensive împotriva Statelor Unite pe viitor”.

„Statele Unite au calomniat statul nostru şi au comis actul lipsit de sens de a adopta mai mult de douăzeci de măsuri de sancţionare, iar Coreea de Nord trebuie să „se pregătească pentru o confruntare pe termen lung cu imperialiştii americani”, a declarat KCNA cu privire la acest subiect

De la începutul anului, Coreea de Nord a lansat numeroase rachete, inclusiv două proiectile tactice ghidate. Phenianul dorește să îşi consolideze armamentul convenţional şi, în acelaşi timp, respinge invitaţiile la negocieri din partea Statelor Unite.

Săptămâna trecută, guvernul de la Casa Albă a impus noi sancţiuni regimului de la Phenian, iar Coreea de Nord a răspuns cu noi teste şi a susţinut „dreptul său legitim” la autoapărare.

Numeroase state condamnă testele cu rachete

Lansarea, de către Coreea de Nord a celei de-a doua rachetă balistică vine în contextul în care șase țări au emis o declarație prin care îndeamnă Nordul să-și înceteze „acțiunile de destabilizare”. Luni, misiunea SUA la Națiunile Unite, la care se alătură Franța, Republica Irlandeză, Japonia, Regatul Unit și Albania, a emis o declarație comună prin care condamnă testul aparent de săptămâna trecută.

„Aceste acțiuni cresc riscul de calcul greșit și escaladare și reprezintă o amenințare semnificativă la adresa stabilității regionale”, a declarat ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield.

Comandamentul Indo-Pacific al SUA consideră că rachetele au evidențiat „impactul destabilizator al programului de arme ilicite din Coreea de Nord”. Primul ministru japonez Yoshihide a calificat lansarea ca fiind „scandaloasă”, spunând că amenință pacea și securitatea în regiune.

Kim Jong Un refuză ajutorul din partea americii

Pe timp de pandemie, Kim Jong Un, liderul suprem a declarat în repetate rânduri că poporul sud coreean are mari probleme atunci când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, conducătorul refuză orice ajutor umanitar oferit de SUA și Coreea de Sud. Kang Hyon Chol, Un specialist din cadrul unui  institut de cercetare subordonat Ministerului de Externe nord – coreean este de părere că ofertele de ajutor umanitar n-ar reprezenta decât un „aranjament politic sinistru” contra regimului de la Phenian.

„În practica reală, multe ţări au suferit amar că rezultat că şi-au pus prea multe speranţe în ajutorul şi asistenţa umanitară americană”, a spus Kang Hyon Chol, identificat ca cercetător principal la Asociaţia pentru Promovarea Schimbului Economic şi Tehnologic Internaţional, afiliată ministerului.

Judecata soților Ceaușescu

Adauga un comentariu