Actualitate

Coreea de Nord combate COVID-19 cu ceai și apă sărată

Publicat: 20 mai 2022
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Coreea de Nord combate COVID-19 cu ceai și apă sărată
Liderul din Coreea de Nord, Kim Jong Un, a apărut cu o mască de față pe fondul cazurilor de COVID-19

Coreea de Nord se confruntă cu răspândirea COVID-19 într-o populație nevaccinată, fără acces la medicamente antivirale eficiente. Televiziunea de stat anunță că folosește, în combaterea bolii, apă sărată și ceai.

Țara inchisă trutiștilor a anunțat recent primul deces de COVID-19 de la inceputul pandemiei. Coreea de Nord negând până acum existența virusului

Coreea de Nord luptă cu COVID-19 folosind metode rudimentale

La începutul lui 2020, țara și-a sigilat granițele pentru a încerca să se izoleze de pandemie. Conducerea sa a respins până acum sprijinul medical extern. Și mass-media de stat a recomandat tratamente tradiționale pentru a face față a ceea ce se numește „febră”.

Presa de stat a raportat cazuri de Covid și s-a referit la tratament de izolare

Bauturi calde

Pentru cei care nu sunt grav bolnavi, ziarul partidului de guvernământ Rodong Simnun a recomandat remedii, inclusiv ceai de ghimbir sau caprifoi și o băutură din frunze de salcie.  Băuturile calde pot calma unele simptome de Covid, cum ar fi durerea în gât sau tusea, și pot ajuta la hidratare atunci când pacienții pierd mai multe lichide decât în ​​mod normal. Ghimbirul și frunzele de salcie ameliorează, de asemenea, inflamația și reduc durerea. Dar nu sunt un tratament pentru virusul în sine.

Apa sărată

Presa de stat a intervievat recent un cuplu care a recomandat gargara cu apă sărată dimineața și seara. O, „mii de tone de sare” au fost trimise la Phenian pentru a face o „soluție antiseptică”, a informat agenția de presă de stat. Unele studii sugerează că gargara și clătirile nazale cu apă sărată combat virușii care provoacă răceala comună. Dar există puține dovezi că încetinesc răspândirea Covid. Apa de gură ar putea ucide virusul în laborator, a descoperit un studiu. Nu s-a demonstrat în mod convingător că ajută la oameni. Covid-ul este prins în principal prin inhalarea de picături minuscule în aer prin nas, precum și prin gură, așa că gargara atacă doar un punct de intrare. Și odată ce virusul a intrat, se replică și se răspândește adânc în organe, unde nu poate ajunge nicio cantitate de gargară.

Calmante și antibiotice

Televiziunea de stat a sfătuit pacienții să utilizeze analgezice precum ibuprofenul, precum și amoxicilină și alte antibiotice. Ibuprofenul (și paracetamolul) poate scădea temperatura și poate ușura simptomele precum durerea de cap sau durerea în gât. Dar ei nu vor elimina virusul și nici nu vor preveni dezvoltarea acestuia. Antibioticele, destinate infecțiilor bacteriene și nu virușilor, nu sunt recomandate. Și utilizarea inutilă a antibioticelor riscă să dezvolte bug-uri rezistente. Cercetările de laborator sugerează că unii pot încetini răspândirea unor viruși, inclusiv Covid. Dar acestea nu au fost replicate în lumea reală. Iar un studiu al antibioticului azitromicină a constatat că nu a avut nicio diferență asupra simptomelor Covid, probabilitatea de internare în spital sau deces.

Analgezicele pot ajuta cu simptomele – dar nu vor opri virusul

Există câteva medicamente aprobate pentru a preveni ca persoanele cu Covid să ajungă în spital:

  • antivirale paxlovid, molnupiravir și remdesivir
  • terapii cu anticorpi care imită sistemul imunitar

Coreea de Nord a intrat în izolare

După confirmarea primului caz de COVID-19, Coreea de Nord a intrat în izolare și a mobilizat armata. Sistemul de sănătate din Coreea de Nord a fost înființat pentru a oferi îngrijiri medicale gratuite de la servicii de bază la nivel de sat până la tratament specializat în spitalele guvernamentale (de obicei în centrele urbane). Economia s-a contractat în ultimii ani din cauza sancțiunilor și a vremii extreme, cum ar fi secetele.   Închiderea granițelor țării și măsurile stricte de izolare vor fi avut, de asemenea, un impact dăunător. Deosebit de slab în afara Phenianului, se crede că sistemul de sănătate suferă de deficit de personal, medicamente și echipamente. Un raport pentru ONU, anul trecut, spunea:

„Unele dintre fabricile farmaceutice, de vaccinare și de aparate medicale nu ating nivelul de bune practici ale OMS [Organizația Mondială a Sănătății] și nu răspund și cererii locale”.

Armata a fost adusă pentru a distribui materiale medicale

Mulți dezertori nord-coreeni în Coreea de Sud au spus că trebuie să plătească pentru medicamente sau să găsească tratament și medicamente limitate la membrii privilegiați ai partidului de guvernământ. Presa de stat spune că acum crește producția. Coreea de Nord a refuzat trei milioane de doze produse în China, anul trecut – și ar fi respins alte oferte – în cadrul Covax, schema globală de partajare a vaccinurilor. Așadar, vom vedea cum va lupta împotriva COVID-19 Coreea de Nord și dacă, în cele din urmă, va accepta ajutorul extern.

Comentarii
  • Cel putin si o fac cu mana lor, fara bine vointa lui dealde Bill Gates, OMS, big Pharma, etc. Sper sa treaca cu bine de acest coronavirus ‘natural’!!!!

  • Iar romanilor le este recomzndat sa combata saracia cu ceai de tei, conform recomandarilor unei hidrocarburi expirate.

  • Iar romanilor le este recomandat sa combata saracia cu ceai de tei, conform recomandarilor unei hidrocarburi expirate.

  • sa speram ca nu se raspandeste iar in toata lumea ca in anii precedenti. speram ca SARS COV 2 sa se duca la mama China pentru totdeauna, mama China care a facut virusul in laborator si l-a imprastiat cu intentie in toata lumea ca sa ne omoare pe toti

  • Ceaiurile astea de ghimbir, caprifoi , salcie sunt fffff bune dar.. baute regulat pentru prevenirea coronavirusului chinezesc, dupa infectare nu mai au eficienta, deci ptr imunitate impotriva covid chinezesc si gargara cu apa cu sare la fel dar nu dupa ce virusul a intrat in organism

  • Coreea de N sa distruga COVID CHINEZESC cu bombele nucleare cu care se mandreste foarte tare Kim, asa sigur dispare Covid chinezesc in Coreea de N

Adauga un comentariu