Culinar

Cornulețe de post cu borș, gustoase și aromate. Rețeta bunicii pentru un desert de casă irezistibil

Publicat: 28 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cornulețe de post cu borș gustoase și aromate. Rețeta bunicii pentru un desert de casă irezistibil
Delicioasele cornulețe de post cu borș sunt pe placul tuturor.

Putem pregăti foarte ușor acasă cornulețe de post cu borș, gustoase și aromate. Delicioasele cornulețe amintesc de vremea copilăriei și sunt nelipsite de la masă mai ales în perioadele cu restricții alimentare.

Atunci când vrem să ne bucurăm de un desert savuros în zilele de post, ideale sunt cornulețele cu borș, fragede și savuroase. Tot mai multe doamne optează pentru rețeta de odinioară, iar succesul este de fiecare dată garantat. Iată rețeta bunicii pentru un desert de casă irezistibil.

Cele mai bune cornulețe de post cu borș, gustoase și aromate

Când vine vorba de cornulețele de casă, rețetele sunt diverse și spectaculoase. Gospodinele pregătesc niște cornulețe delicioase pentru cei de la masă, iar acestea sunt de fiecare dată apreciate.

Delicioasele cornulețe sunt ideale și la masa de Paști, fiind pe placul tuturor. Fie pregătim niște cornulețe în două culori, fragede și aromate, fie optăm pentru niște cornulețe cu untură și smântână, acestea vor aduce la masă gustul copilăriei.

În zilele de post, desertul nu trebuie să lipsească de la masă, așa că pe lângă niște cornulețe de post cu borș putem face rapid câteva clătite de post cu banane sau niște fursecuri fragede.

De asemenea, ne putem bucura de un desert gustos și aromat pregătind biscuiți de post fragezi sau gogoși răsucite, pufoase și gustoase.

Delicioasele cornulețe de post sunt ușor de făcut acasă, iar aromele inedite ne vor încânta papilele gustative. Acest desert de casă este pe placul tuturor, fiind nelipsit de la mesele festive.

Cea mai simplă rețetă pentru un desert de casă irezistibil

Pentru a pregăti acasă cornulețe de post cu borș avem nevoie de 1 kg de făină de calitate, 2 căni de ulei de floarea soarelui, 1 cană cu borș, 1 lingură de oțet, 50 g de drojdie proaspătă, 1 linguriță de zahăr, 1 linguriță de zahăr vanilat, 1 sticluță de esență de vanilie, sare, 500 g de rahat, 150 g de zahăr pudră pentru decorarea cornulețelor.

Mai întâi se amestecă drojdia împreună cu o linguriță de zahăr, apoi se dizolvă împreună în borșul călduț la care se adaugă uleiul și oțetul. Se amestecă bine aceste ingrediente până când se omogenizează.

Se pune compoziția obținută într-un vas mare apoi se adaugă zahărul pudră, sarea, esența și se amestecă bine. Ulterior se adaugă drojdia și făina cernută. Este important ca făina să fie adăugată treptat.

Se începe frământarea aluatului până când devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Când este gata, se lasă la crescut timp de 30 de minute. După ce aluatul a crescut suficient, se împarte în bucăți și se întinde bine până când se obține o foaie subțire de aluat.

Se taie foaia de aluat în triunghiuri și se pune în mijloc câte o bucățică de rahat, apoi se rulează. Când cornulețele de post cu borș sunt gata, se așază într-o tavă unsă cu ulei. Cornulețele se pun la o mică distanță între ele pentru a nu se lipi.

Când cuptorul este încins, se pune tava cu cornulețe și se lasă până când delicioasele cornulețe sunt gata. După ce se scot din cuptor, se pune deasupra zahăr pudră. La final, ne vom încânta papilele gustative cu niște cornulețe de casă gustoase și fragede.

Delicioasele cornulețe de post cu borș sunt pe placul tuturor. Acestea sunt ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple din rețeta veche a bunicii, vom obține cornulețe savuroase și aromate.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Adauga un comentariu