Sfatul medicului

Coroana dentara desprinsa. Cum remediem problema pana ajungem la stomatolog

Publicat: 26 mart. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Coroana dentara desprinsa. Cum remediem problema pana ajungem la stomatolog
7

Coroana dentara este un dispozitiv protetic fix. Daca posesorul respecta indicatiile medicului stomatolog in legatura cu igiena cavitatii orale si a tipurilor de alimente pe care trebuie sa le evite pentru a proteja lucrarea, el nu va intampina niciun fel de probleme.

Exista insa situatii in care, in urma unui accident, coroana dentara se poate desprinde de pe dintele de suport. Ideal este sa mergeti imediat la medicul stomatolog, insa nu oricine poate ajunge imediat dupa un astfel de incident.

Implantul dentar

Iata ce trebuie sa faceti in cazul in care coroana dentara de pe dinte s-a desprins:
1. In primul rand, scoateti coroana dentara din gura. Aceasta pentru a nu risca sa o inghititi accidental.

2. Sunati la clinica stomatologica si programati-va pentru o vizita. Explicati situatia la telefon si dati cat mai multe detalii.

3. Examinati coroana cazuta si priviti intr-o oglinda cavitatea orala. Daca dintele de suport s-a rupt si este in interiorul coroanei, va trebui sa mergeti la medicul stomatolog cat mai repede posibil.

In situatia in care coroana dentara este goala, o puteti lipi temporar inapoi la locul ei inainte sa mergeti la medicul dentist pentru cimentarea permanenta. Totusi, inainte de a incepe, vorbiti la telefon cu medicul dentist pentru a afla ce fel de material puteti folosi pentru cimentarea temporara.

De ce nu e bine sa te speli pe dinti imediat dupa masa

Curatati cu atentie coroana dentara cu o periuta de dinti, apoi faceti acelasi lucru cu dintele pe care a fost fixata coroana. Asigurati-va ca dintele de suport si coroana dentara sunt cat mai uscate.

Mai departe, folositi cimentul temporar recomandat de medicul stomatolog, pentru a cimenta coroana dentara la locul ei. Aveti grija sa nu muscati puternic din alimente cat timp coroana este cimentata temporar. Nu consumati dulciuri care se lipesc de dinti, cum sunt caramelele. Cimentul temporar este mult mai slab decat cel permanent si coroana se poate desprinde din nou.

4. Asigurati-va ca mergeti la dentist pentru ca acesta sa va poata cimenta coroana dentara la locul ei. Este critic sa faceti acest lucru mai ales ca, dupa ce coroana dentara s-a desprins de dinte, acesta a fost expus la bacterii.

Alegerea cea mai buna pentru fixarea protezelor dentare

Concluzie
In cazul in care coroana dentara se desprinde de dinte, trebuie sa ajungeti la dentist cat mai repede posibil. Nu amanati vizita pentru ca dintele expus la actiunea bacteriilor se poate infecta si va veti afla in situatia nefericita in care acesta va trebui extras.

In cazul in care, dupa ce ati cimentat coroana temporar la locul ei, aceasta se desprinde din nou, re-cimentati-o urmand aceeasi pasi descrisi mai sus.

Adauga un comentariu