International

Coronavirus în Marea Britanie: Boris Johnson îi atenționează pe londonezi să lucreze de acasă și să evite contactul social

Publicat: 17 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Coronavirus în Marea Britanie Boris Johnson îi atenționează pe londonezi să lucreze de acasă și să evite contactul social

Coronavirusul se răspândește cu repeziciune în Londra, ceea ce a generat un apel al premierului Boris Johnson.

Boris Johnson a declarat că noul coronavirus Covid-19 se transmite mult mai repede în Londra. El le-a spus londonezilor, în acest context, să acorde o atenție specială sfatului de a lucra de acasă și de a evita contactul social, scrie BBC.COM.

”Este important ca londonezii să acorde acum o atenția soecială contactului care nu este esențial și să ia în serios sfatul să lucreze de acasă și să evite spațiile aglomerate precum puburi și restaurante” a spus premierul.

Puburile, cluburile și teatrele nu ar trebui să mai fie vizitate, a subliniat Johnson. Pe de altă parte, el nu a anunțat că nu ar închide aceste spații, cum nu închide nici școlile. Iar sfaturile de a munci de acasă se adresează unei economii de servicii din Londra, care-și poate muta activitatea la domiciliu, conform sfatului dat de premier.

În 16 martie, Londra avea confirmate 480 de cazuri de Coronavirus. 55 de persoane au murit din cauza Covid-19, notează sursa citată. 14 dintre cei morți erau din Londra. Celebrările de St Patrick’s Day au fost anulate de către primarul Londrei, Sadiq Khan. El și-a exprimat speranța că măsurile luate vor reducele transmiterea coronavirusului.

Anterior, Boris Johnson a subliniat că vrea să protejeze categoria vulnerabilă, respectiv vârstnicii, iar tinerii să nu aibă nicio restricție pentru a crea o imunitate colectivă, în lupta cu noul coronavirus.

Adauga un comentariu