Stiri medicale

Coronavirus: Protest nud al medicilor din Germania, fata de lipsa echipamentelor de protectie

Publicat: 29 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Coronavirus Protest nud al medicilor din Germania fata de lipsa echipamentelor de protectie
Protest nud al medicilor din Germania, fata de lipsa echipamentelor de protectie

Coronavirus: Protest nud al medicilor din Germania, fata de lipsa echipamentelor de protectie. Site-ul Blanke Bedenken prezintă fotografii aproape nud ale unor cadre medicale germane care vor astfel sa atraga atenția asupra condițiilor de muncă și a lipsei echipamentelor de protecție necesare in prima linie pe fondul pandemiei de coronavirus.

Site-ul prezintă fotografii cu persoane partial dezbracate, unele dintre ele fiind parțial acoperite cu diverse echipamente medicale, documente și alte elemente de recuzită, inclusiv stetoscopuri și chiar role de hartie igienica.

„Suntem medicii dumneavoastră. Pentru a vă putea trata în siguranță, avem nevoie de echipament de protecție. Când ne rămân puține din ceea ce avem, arătăm așa”, spun acestia pe site.

Pe măsură ce pandemia coronavirusului se răspândește în întreaga lume, cadrele medicale aflate in prima linie a luptei împotriva Covid-19 în țări din întreaga lume avertizeaza cu privire la lipsa echipamentelor de protecție.

„Toți suntem vulnerabili. Practicile medicale au nevoie de mai mult sprijin din partea politicii”, a adăugat grupul de pe site-ul mentionat.

Protest nud al medicilor din Germania

CNN a facut o serie de verificari si sustine ca nu a putut să confirme autenticitatea site-ului sau afilierile persoanelor prezentate. Reprezentanții site-ului nu au răspuns la solicitarea CNN pentru un interviu și nu este clar ce instituție sau agenție guvernamentală se consideră ca fiind responsabila de echipamentul despre care spun că le lipsește.

„Datorită creșterii rapide a infecției cu Covid-19 la nivel mondial, cererea de materiale medicale, cum ar fi mănuși, măști de respirație, costume de protecție și ventilatoare, a crescut. Acest lucru a dus la deficiențe de aprovizionare la nivel mondial”, a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al Ministerului Federal al Sănătății din Germania.

„În colaborare cu un furnizor de logistică german, Ministerul Federal al Sănătății organizează distribuția rechizitelor medicale către Asociația Medicilor de Asigurări de Sănătate Statutare și statelor federale. Până la sfârșitul săptămânii trecute, Ministerul Federal al Sănătății a distribuit aproximativ 133 milioane măști de protecție”, a mai precizat purtătorul de cuvânt pentru sursa citata.

Luni, Germania a primit un transport de 10 milioane de măști de protectie din China, iar alte două zboruri vor livra curand alte 15 milioane de măști de protecție, deoarece purtarea măștilor a devenit obligatorie în multe spații publice din toată țara.

Conform celor mai recente date facute publice de Universitatea Johns Hopkins, în Germania au existat peste 159.000 de cazuri raportate de coronavirus, dar si peste 6.000 de decese cauzate de boala Covid-19.

COVID-19 este o inflamație a vaselor de sange, nu doar o pneumonie

Primii pacienți cu COVID-19 cu evoluții severe ale bolii au suferit în principal de inflamații virale și greu de tratat. Aceasta este o situatie tipică legată de coronavirusuri, deoarece atacă în principal căile respiratorii. Cu toate acestea, medicii și-au dat seama că un număr tot mai mare de pacienți prezentau probleme cardiovasculare și insuficiență multiplă de organ și nu era clar dacă și în ce măsură acestea erau conectate la inflamația plămânilor. Deoarece a afectat mai ales persoanele în vârstă, medicii au presupus că tulpina a declanșat probleme cardiovasculare, care sunt tipice pentru această grupă de vârstă.

Coronavirus: Protest nud al medicilor din Germania, fata de lipsa echipamentelor de protectie

În timpul analizelor probelor de țesut prelevate de la pacienții decedați de COVID-19, luate în urma unei autopsii, patologii de la Spitalul Universitar din Zurich au descoperit acum că pacienții nu suferă doar de o inflamație a plămânilor, ci și de o inflamație a tuturor țesuturilor endoteliale într-o largă gama de organe. În plus, prof. Zsuzsanna Varga a fost capabil să folosească un microscop electronic pentru a verifica pentru prima dată că SARS-CoV-2 este prezent și provoacă necroză celulară în țesutul endotelial.

Țesutul endotelial este un strat de celule care acționează ca un scut protector în vasele de sânge și reglează și echilibrează diferite procese din microvase. Întreruperea acestui proces de reglementare poate, de exemplu, să provoace tulburări circulatorii la nivelul organelor și țesutului corpului, ducând la necroză celulară și, astfel, la moartea acestor organe sau țesuturi.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că virusul nu atacă gazda prin plămâni, așa cum se presupunea anterior, ci, în schimb, atacă direct sistemul de apărare al organismului prin intermediul receptorilor ACE2 găsiți în țesutul endotelial, se răspândește și provoacă o inflamație generală a țesutului endotelial, care îi perturbă funcția de protecție.

 

Adauga un comentariu