Stiri medicale

Coronavirus: teste rapide pe aeroporturile franceze

Publicat: 04 nov. 2020
test rapid covid-19
Testari de screening "obligatorii" și rapide Covid-19 vor fi desfășurate în aeroporturile franceze începând cu 7 noiembrie

Testari de screening „obligatorii” și rapide Covid-19 vor fi desfășurate în aeroporturile franceze începând cu 7 noiembrie pentru pasagerii care sosesc din străinătate, cu excepția celor care vin din statele europene, a anunțat luni Ministrul Tranziției Ecologice, Barbara Pompili.

Sectorul transportului aerian solicită cu tărie desfășurarea pe scară largă a testelor de screening Covid-19 în aeroporturi pentru a evita măsurile de carantină la sosire, pe fondul unui colaps al traficului aerian din cauza restricțiilor de trafic implementate în întreaga lume pentru a reduce răspândirea virusului.

„Vom stabili începând cu 7 noiembrie în aeroporturi un test obligatoriu de screening pentru pasagerii din toate țările lumii, cu excepția statelor europene”, a explicat ministrul Tranziției Ecologice, Barbara Pompili, în timpul unei conferințe de presă, potrivit Doctissimo.

„Călătorii vor fi testați la sosire și vor avea rezultatul câteva zeci de minute mai târziu, cu excepția cazului în care au înainte de plecare un test PCR efectuat cu 72 de ore inainte”, a spus ea adăugând că, în unele țări, aceste teste sunt deja necesare înainte de îmbarcare.

Testele antigenice, care sunt mai puțin precise decât testele PCR actuale, nu necesită analize de laborator, iar rezultatul poate fi aflat în 10-30 de minute.

Adauga un comentariu