Stiri medicale

OMS răspunde Chinei: Coronavirusul nu se transmite prin alimente

Publicat: 14 aug. 2020
Coronavirusul nu se transmite prin alimente
Coronavirusul nu se transmite prin alimente

Coronavirusul nu se transmite prin alimente. Declarația vine după ce oficialii din domeniul sănătății din China au declarat că au detectat virusul pe alimente congelate importate, ridicând întrebări cu privire la siguranța transporturilor alimentare.

Organizația mondialaa sanatatii a declarat joi că nu există „nicio dovadă” că alimentele joacă un rol în infecțiile cu coronavirus.

„Nu există nicio dovadă că alimentele sau lanțul alimentar participă la transmiterea acestui virus”, a declarat directorul executiv al OMS pentru urgențe de sănătate, Mike Ryan, în cadrul unei conferințe de presă.

Coronavirusul nu se transmite prin alimente

Declarația vine după ce oficialii din domeniul sănătății din China au declarat că au detectat virusul pe alimente congelate importate, ridicând întrebări cu privire la siguranța transporturilor alimentare. Toate persoanele care ar fi putut intra în contact cu produsul au fost testate pentru coronavirus, însă rezultatele au fost negative. Loturile de produs deja vândute vor fi urmărite și confiscate, au anunțat autoritățile.

„Cred că oamenii sunt deja speriați, suficient de temători, în pandemia [COVID-19]”, a spus Ryan. „Este important să urmărim astfel de constatări. Și este important să nu reducem dovezile științifice unde le găsim, dar este important, de asemenea, ca oamenii să poată duce viața lor zilnică fără teamă. Oamenii nu ar trebui să se teamă de alimente sau de ambalaje alimentare sau procesarea sau livrarea alimentelor. Alimentele sunt foarte importante.”

Deși este posibil să nu existe dovezi cu virusul care infectează oamenii prin lanțul alimentar, site-ul OMS recunoaște că virusul poate trăi pe plastic până la 72 de ore.

Funcționarii din Noua Zeelandă, care nu au anuntat nicio transmisie locală a virusului timp de trei luni, analizează, de asemenea, dacă noile infecții sunt legate de transportul de marfă.

Adauga un comentariu