Boli si tratamente

Există riscul de a lua noul coronavirus dintr-o piscină?

Publicat: 05 aug. 2020
Coronavirusul se ia de la piscina

Coronavirusul se ia de la piscina? Este sigur în timpul epidemiei de Covid-19 sa iti petreci ziua la o piscina? Institutul francez de cercetare pentru exploatarea mării (Ifremer) a efectuat deja analize în apa de mare a falezelor franceze și nu a găsit nicio urmă de virus în eșantioanele prelevate. Dar piscinele?

Piscină: dezinfectarea apei face virusul inactiv

Într-o notificare din 24 aprilie, Înaltul Consiliu pentru Sănătate Publică (HCSP) din Franta a indicat că nu a fost disponibil niciun studiu privind supraviețuirea coronavirusului în piscine. Cu toate acestea, autoritatea sanitară a precizat că apa din piscină nu păra a fi „un loc potrivit pentru supraviețuirea și dezvoltarea virușilor. Virusurile cum cele gripale sau din familia coronavirusului” – sunt prea fragile ca să supraviețuiască prea mult timp în mediul exterior pentru a fi transmise în piscine”.

Coronavirusul se ia de la piscina?

Un raport al Consiliului Superior spaniol pentru cercetare științifică publicat în luna mai a anului trecut indică faptul că „în bazinele de înot și spa-uri, unde utilizarea agenților dezinfectanți este stabilită pe scară largă pentru a evita contaminarea microbiană a apei de către fluxul de utilizatori, concentrația reziduală a dezinfectantului prezent în apă ar trebui să fie suficientă pentru inactivarea virusului”. Cu alte cuvinte, apele piscinei sunt de obicei tratate cu clor, ceea ce ajută la eliminarea coronavirusului.

Instituția spaniolă mai asigură că „principala cale de transmitere a Sars-CoV-2 pe plaje, râuri, lacuri și piscine este reprezentata de secrețiile respiratorii generate de tuse, strănut și contact de la persoană la persoană.

Adauga un comentariu