Actualitate

Corpul de control al premierului, verificări la Institutul Național de Sănătate Publică

Publicat: 11 mart. 2021
INSP din cadrul Ministerului Sănătății
Corpul de control al premierului României, Florin Vasile Cîțu, face verificări astăzi, 11 martie 2021, la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) în urmă mai multor atacuri informatice produse în weekend

Corpul de control al premierului României, Florin Vasile Cîțu, face verificări astăzi, 11 martie 2021, la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) în urmă mai multor atacuri informatice produse în weekend.

Ar fi vorba despre platforma de programare la vaccinare împotriva noului coronavirus.

Atac cibernetic la INSP

În urmă cu puţin timp s-a declanşat o alertă de atac ciberneti în sistemul Institutului Naţional de Sănătate Publica după circa 200 de încercări de accesare a unor informaţii personale din campania de vaccinare de pe un calculator cu IP privat.

Există suspiciunea că ar fi vorba despre încercarea unor persoane de la Ministerul Sănătăţii de a accesa informaţii sub pretextul „transparentizării”.

De asemenea, date de la INSP, în urma atacului cibernetic, ar fi ajuns şi la o universitate din România.

Dr. Radu Cucuiu este noul director INSP

Veşti de ultima oră la INSP. Noul director general al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) este medicul Radu Cucuiu.

Dr. Radu Cucuiu este director interimar pentru o perioadă de circa 30 zile. El o înlocuiește, în funcția de director INSP, pe Simona Pârvu.

Decizia nu a fost publicată încă în Monitorul Oficial al României.

Activitatea Institutului la nivel teritorial se realizează prin patru centre naționale și șase centre regionale de sănătate publică, organizate în structura acestuia, fără personalitate juridică.

Adauga un comentariu