Local

Cosette Chichirău distruge USR-ul din interior! Demisii pe bandă rulantă în filiala din Rediu. Demisionarii din USR au ajuns la Împreună pentru Moldova – DOCUMENT/ UPDATE

Publicat: 02 aug. 2020
Cosette Chichirău distruge USR-ul din interior! De data aceasta, deputata USR Iași i-a determinat pe mai mulți membri din filiala USR Rediu să părăsească partidul condus de Dan Barna, după ce l-a ajutat pe Sebastian Baciu să scape basma curată dintr-un scandal financiar. Membrii formațiunii politice din Rediu și-au dat demisia printr-o scrisoare deschisă, trimisă site-ului B1.ro, imaginea partidului fiind încă o dată știrbită.
Sebastian Baciu, liderul organizației locale Rediu, a fost acuzaț de colegii de partid de sustragerea unor bani din cotizații, pe numele său fiind depusă o plângere penală pentru delapidare. Baciu ar fi plecat cu banii strânși pentru un eveniment din localitate la care nu a participat nicio persoană, dar a reușit să se eschiveze prin prezentarea unor chitanțe antedatate.
UPDATE: „Am fost astăzi la Rediu și i-am cautat pe tinerii ce tocmai s-au despărțit de USR. O surpriza extrem de plăcută. Am cunoscut oameni tineri, destoinici, cu spirit întreprinzător ce sunt scârbiți de incorectitudinea deputatei Cosette Chichirau. Le- am propus sa candideze din partea Partidului Împreună pentru Moldova și l-au nominalizat pentru primărie pe Seredenciuc Răzvan. Acesta este un tip energic, cu o cariera bogata in constructii, in proiecte finalizate precum școli , terenuri de sport, camine de batrani, puncte termice, etc.Succes oameni buni!”, a transmis Dragomir Sava Tomaşeschi.

Delapidare de fonduri la filiala USR Iași. Sebastian Baciu, fostul șef al filialei Rediu, a plecat cu banii. Deputatul Cosette Chichirău a ascuns toată golănia

Un nou scandal mocnit a apărut în USR Iași. Unul din liderii Uniunii din zona metropolitană Iași s-a ales cu plângere la Poliție pentru delapidare de fonduri din banii filialei. Vinovatul este un protejat al deputatului Cosette Chichirău, organizația județeană ingnorând sesizările făcute împotriva acestuia. Membrii din partid si-au dat demisia în urma acestui scandal intern, după ce deputatul Cosette Chichirău a acoperit golăniile făcute

Filiala USR Iași este măcinată de noi scandaluri interne. Unul din liderii USR din zona metropolitană Iași s-a ales cu plângere la Poliție pentru delapidare de fonduri din banii filialei. Sebastian Baciu, de la filiala USR Rediu, a subtilizat cotizațiile celor din organizație, fără a mai justifica și ce a făcut cu banii. A luat fondurile pentru a derula un eveniment în comună, care însă nu a mai avut loc. Oamenii i-au făcut plângere la vârful USR Iași, însă deputatul Cosette Chichirău, președintele filialei, nu a luat în considerare acțiunea.

Sesizare pentru delapidare de fonduri în alianța USR-PLUS Iași. Deputatul Cosette Chichirău a acoperit minciunile

Mai multe persoane din filiala USR Rediu au cerut explicații pentru comportamentul lui Sebastian Baciu. Oamenii au explicat cu lux de amănunte cum s-a ajuns ca alianța USR- PLUS să fie măcinată de un nou scandal.

„Prin prezenta, în contextul validării candidaturilor pentru alegerile locale din septembrie 2020, membrii filialei USR Rediu, supunem atenției un caz/abatere foarte gravă(furtul cotizațiilor) a fostului președinte al filialei USR Rediu, Iași – Sebastian Baciu, acum candidat la Consiliul Local din Comuna Rediu, pe locul 2 eligibil în alianța USR-PLUS. Candidatura a fost obținută la alegerile interne cu ajutorul unui autobuz de studenți din Piatra Neamț, Botoșani, Bacău, introduși în filiala USR Rediu, asta fără știrea celorlalți membri și prin falsificarea unor procese-verbale de admitere”, arată membrii alianței ieșene.

Delapidare din banii cotizațiilor. Cei care au făcut sesizarea au fost îndepărtați din filiala USR Iași

Sebastian Baciu este un tânăr protejat de deputatul Cosette Chichirău. Oamenii din USR Rediu au menționat că acest personaj asigură la nevoie voturile necesare prin aducerea unor studenți din județele învecinate la alegerile și referendumurile interne, cu care se asigură funcțiile de conducere în partid.

„Pentru a acoperi acest furt, pretinzând că ar fi o lovitură de imagine devastatoare pentru USR Iași, acestuia i s-a înmânat un chitanțier nou, cu antetul USR, spre a tăia chitanțe antedatate membrilor cotizanți și, astfel, să fie acoperit din punct de vedere contabil și penal. Nu am primit un răspuns de la BJ Iași și nici de la reprezentantul financiar al filialei județene”, mai susțin oamenii.

Aceștia i-au cerut explicații lui Sebastian Baciu cu privire la lipsa banilor din contul filialei, însă fără succes.

Click aici pentru a citi articolul complet.

Comentarii
  • URAA! Tomașevschi acest pupincurist si ”Autostrada” culeg rahații altora și vrem clasa nou politica.
    Tomașevschi cum era în birou la Nichita cand băgai cu subsemnatul si apoi te dădeai cocoș în presă? Ostaficiuc stie despre ce vorbesc.

  • Cum draq sa pui un copchil vanzator la market Haidau pe lista candidatilor la Primaria Rediu? Ala habar n-are, se incalta cu fesul si manusile si le pune pe urechi!!!

  • Numai ca vicele Fanica a trecut de la PNL la PMP!!! Si uite ca domnia sa Alexe Costel va pierde o primarie de linga Iasi si incet-incet cred ca dl Costel se viseaza prea repede Mare Sef peste Sefi!!!

  • nu votam Chirica, nu votam Alexe , nu votam USR, PNL, AVEM ALTE PARTIDE SI ALTI CANDIDATI numai sa vrem sa alegem pe cine trebuie adica sa schimbam in bine iasul asta care a devenit un cuib de mafioti in administratia locala

  • stiau toti ca ala ii mai dadea la booci din cand in cand cozetei…..si-au dat demisia de la bani. si conu’ alexe se crede prea dinainte invingator,s-ar putea sa apara surprize,chiasr din tabara lui

Adauga un comentariu