Local

Coșmarul șoferilor continuă pe bulevardul Poitiers! Lucrările de la ApaVital se vor prelungi și în luna noiembrie – FOTO/VIDEO

Publicat: 13 oct. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Coșmarul șoferilor continuă pe bulevardul Poitiers Lucrările de la ApaVital se vor prelungi și în luna noiembrie - FOTOVIDEO
Nervii șoferilor care sunt nevoiți să tranziteze bulevardul Poitiers sunt întinși la maxim din cauza degradării carosabilului. Echipele ApaVital realizează lucrăril la conductele de apă potabilă

Coșmarul șoferilor care trebuie să tranziteze bulevardul Poitiers va mai dura până în luna noiembrie. În zonă, ApaVital realizează lucrări la rețea, iar carosabilul a ajuns să arate ca după bombardament

Drumul care face legătura între cartierele Bucium și CUG este tranzitat, zilnic, de mii de mașini, fiind una dintre cele mai intens circulate artere din Iași. Bulevardul Potiers este una dintre cele mai dezastruoase străzi din oraș. Șoseaua prezintă denivelări și gropi pe toată lungimea de 2,4 kilometri, iar municipalitatea întârzie, și în acest an, cu demararea unor lucrări de reabilitare și refacere a terasamentului.

Bulevardul Poitiers a devenit coșmarul șoferilor

Șoferii care sunt nevoiți să tranziteze bulevardul Poitiers sunt cu nervii întinși la maxim. Aceștia trebuie să circule cu mare atenție din cauza denivelărilor și a gropilor făcute de cei de la ApaVital care lucrează la rețeaua de apă potabilă. Situația este una revoltătoare, starea actuală a șoselei afectează nu doar confortul conducătorilor auto, ci și siguranța lor.

„Denivelările sunt foarte mari, puteau măcar să le acopere cu nisip, pietriș, ceva, orice. De fiecare dată când trec pe aici, îmi ating mașina pe dedesubt. Cine îmi plătește mie reparațiile? Că eu plătesc taxe și impozite și uitați pe ce stradă circulă. Primăria va cere bani și pentru aerul pe care îl respirăm. Nu e posibil să faci lucrări în halul ăsta, nici nu sunt marcate cum trebuie. Porțiunile astea care sunt prea denivelate ar trebui măcar îngrădite cumva, semnalizate cum trebuie. Fracțiune de secundă, dacă nu ești atent, ți-ai distrus mașina”, a spus un șofer.

Lucrările de la ApaVital par fără sfârșit, în prezent se intervine pe porțiunea din mijloc a carosabilului, iar aglomerația devine din ce în ce mai apăsătoare pentru șoferii care sunt nevoiți să treacă prin zonă. Lucrările vor fi finalizate pe tronsonul de pe bulevardul Poitiers până în luna noiembrie 2023.

Calvarul pentru șoferi, de pe Bulevardul Poitiers, va dura până în luna noiembrie

Contactat de reporterii BZI pentru a transmite când vor fi finalizate lucrările la rețeaua de apă, Mihail Doruș, directorul general al ApaVital, a fost deranjat de întrebare, acesta a susținut faptul că nu poate oferi informații pentru că acest lucru nu este în atribuțiile sale.

„Sunați-l, vă rog, pe Răzvan Manolachi, da? Eu știu (n.r. – când se vor termina lucrările la rețeaua de apă de pe bulevardul Poitiers), dar nu intră în atribuțiile mele, mă ocup de alte lucruri. Discutați cu Răzvan, faceți solicitare și cu asta basta. Veți primi răspuns oficial. Când sunt gata se termină, da? Există un termen, sigur. Întrebați-l pe Răzvan și vă comunică toate datele. La revedere”, a spus, deranjat, Mihail Doruș, directorul general al ApaVital.

Astfel, reporterii BZI au luat legătura și cu Răzvan Manolache, șeful Serviciului de Marketing și Relaţii cu Publicul al ApaVital. Acesta a transmis faptul că tronsonul de pe bulevardul Poitiers are ca dată-limită de refacere a carosabilului ziua de 15.11.2023. În ceea ce privește proiectul privind montarea conductei de apă pe o lungime de 19.760 de metri, STAP Chirița – Hlincea – Lunca Cetățuii – Ciurea – Piciorul Lupului, contractul are data-limită de finalizare pe 2 iunie 2024.

„În prezent, pe bulevardul Poitiers se desfășoară lucrări pentru montarea conductei de aducțiune apă potabilă STAP Chirița – Hlincea – Lunca Cetățuii – Ciurea – Piciorul Lupului, aceasta având o lungime totală de 19.760 de metri. Lucrările se execută în cadrul contractului de lucrări nr. 2 – Extinderea sistemului de apă și canalizare în Zona Metropolitană a municipiului Iași – zona Sud – LOT 1 (UAT Bârnova și UAT Ciurea) din POIM, cu finanțare europeană. În ce privește tronsonul de pe bulevardul Poitiers, acesta are ca dată-limită de refacere a carosabilului data de 15.11.2023, conform graficului aprobat de Primăria Iași. Momentan, pe tronsonul nerefăcut se fac probe tehnologice de presiune și etanșeitate”, a precizat Răzvan Manolache, șeful Serviciului de Marketing și Relaţii cu Publicul al ApaVital.

Ieșenii sunt nemulțumiți de serviciile ApaVital

În luna iunie 2023, zeci de localnici din zona Bucium au primit apă cu porția. Baronii de la ApaVital își bat joc de banii ieșenilor. Mai exact, oamenii erau revoltați de faptul că, începând cu mijlocul lunii mai 2023, apa a fost sistată în intervalul 7:00 – 10:00, în fiecare zi, iar presiunea era foarte mică în restul orelor, fapt ce a dus la deteriorarea electrocasnicelor.

ApaVital a făcut legea pe terenul privat al unui ieșean din Dancu, care a fost grav afectat pe o suprafață însemnată. Acestuia i-a fost adus în vedere de un expert faptul că inclusiv valoarea terenului a scăzut dramatic din cauza daunelor suferite în momentul în care ApaVital ar fi intrat abuziv în zona privată pentru a demara lucrările „punctuale”.

În luna iunie, o descoperire incredibilă a fost făcută de un ieșean după ce a instalat câteva filtre la rețeaua de apă a ApaVital, iar la fiecare trei luni este nevoit să le schimbe, deoarece acestea devin extrem de murdare. A luat mai multe mostre și a mers cu ele la Institutul de Sănătate Publică pentru a face analize. Aici a descoperit că nu sunt diferențe majore între apa purificată și cea din rețea, dar, când vine vorba de puritate, rezultate sunt dezastroase.

Astfel, coșmarul șoferilor care sunt nevoiți să tranziteze bulevardul Poitiers ar trebui să se termine în luna noiembrie 2023, atunci când va fi finalizată refacerea carosabilului.

Comentarii
  • Unde dracu’ vezi tu echipele de la Apavital ????? Nu vezi ca scrie „ERA” pe salopete si pe utilaje ???

    Dar cum sa fi observat
    Daca esti handicapat ?

  • Clar MEGA ULTRA cosmar. Ar trebui ca locuitorii sa ramana fara apa, astfel incat sa nu mai fie deranjati soferii. Ce daca tevile vechi de zeci de ani sunt ciuruite? Important e sa nu deranjam SOFERII. Ei tranziteaza. Ei e importanti, boss.

Adauga un comentariu