Titlurile zilei

Baronii orașului lovesc din nou! ApaVital face legea pe terenul privat al unui ieșean. „Este grav afectat, nu mai poate fi utilizat” – FOTO

Publicat: 01 mai 2023
_____ Vizualizări 17 Comentarii
Baronii orașului lovesc din nou ApaVital face legea pe terenul privat al unui ieșean. Este grav afectat nu mai poate fi utilizat - FOTO
ApaVital face legea pe terenul privat al unui ieșean

Pentru ApaVital SA pare că niciun document nu poate sta în calea lucrărilor ce se vor efectuate. Mai precis, nici măcar cele de proprietate. Societatea a distrus terenul unui ieșean prin lucrările „punctuale” pe care le-a efectuat

ApaVital face legea pe terenul privat al unui ieșean

Încă din anul 2015 a fost inițiat dosarul pe rolul instanțelor de judecată din cauza încălcării dreptului de proprietate privată de către ApaVital SA. Societatea a efectuat lucrări hidrotehnice pe terenul ieșeanului, din zona Dancu, situat în spatele Stațiunii de Cercetare și dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor. Deși societatea de apă-canal susție sus și tare că lucrările au fost „punctuale”, se poate observa cu ochiul liber faptul că porțiuni însemnate nu mai pot fi folosite sau cultivate din cauza daunelor produse.

„Există un dosar pe rolul instanțelor de judecată la Tribunalul Iași, care a fost inițiat în anul 2015 din cauza încălcării dreptului de proprietate privată de către ApaVital SA, prin efectuarea unor lucrări hidrotehnice de interes public, respectiv o conductă subterană care străbate transversal loturi de teren aflate în proprietatea privată, fără a se obține sau a se cere din partea proprietarilor un acord notarial în acest sens, așa cum se solicită prin certificatul de urbanism”, a precizat Andreea Girigan, avocatul ieșeanului păgubit.

Este lesne de înteles faptul că ApaVital face legea pe terenul privat al ieșeanului. Practic, păgubitul nu știe nici în ziua de azi, după 8 ani, în ce condiții ApaVital SA a primit autorizația pentru lucrarea efectuată din moment ce lucrările sunt realizate pe o proprietate privată.

„Nu știm în ce condiții a fost eliberată autorizația pentru această lucrare din moment ce proiectul este foarte clar făcut pe teren proprietate privată, iar pentru eliberarea autorizației era obligatoriu să existe o documentație tehnică completă, incluzând acte privind proprietatea și amplasamentul terenului, planuri de situație, viza OCPI și altele”, a mai adăugat Andreea Girigan.

Mai mult decât atât, instanța a respins desființarea lucrărilor și aducerea de către ApaVital SA la starea inițială a terenului privat.

„Noi am solicitat instanței desființarea lucrării și aducerea terenului la starea inițială, precum și despăgubiri, iar în prezent ne judecăm numai pe cuantumul despăgubirilor, pentru că instanța a respins definitiv cererea de desființare a lucrării, apreciind că aceasta ar fi prea costisitoare pentru ApaVital SA și ar cauza prea multe neplăceri”, a transmis Andreea Girigan, avocatul ieșeanului păgubit.

Societatea de apă-canal a distrus și contaminat un teren

Se pare că terenul privat din Dancu a fost grav afectat pe o suprafață însemnată. Ieșeanului i-a fost adus în vedere de către un expert faptul că inclusiv valoarea acestuia a scăzut dramatic din cauza daunelor suferite în momentul în care ApaVital ar fi intrat abuziv în zona privată, pentru a demara lucrările „punctuale”.

„Terenul clientului meu, inițial teren agricol cultivat, este grav afectat pe o suprafață mare, nemaiputând fi utilizat conform categoriei de folosință, întrucât pământul este amestecat cu pietre și alte materiale, există săpături, surpări, denivelări ce produc băltire, movile de pământ și altele. În afară de acest lucru, în zonă se produc deversări din canalizarea ApaVital, iar apa cu dejecții și gunoaie se răspândește atât pe terenul clientului, care are acolo o stână și un iaz cu pește, cât și pe terenul ce constituie pășunea Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Dancu”, a mai precizat Andreea Girigan.

Important de menționat este faptul că lucrurile nu vor rămâne așa, iar ieșeanul este decis, pe lângă procesul pe rol de la Tribunalul Iași, să se adreseze inclusiv Curții Europene a Drepturilor Omului.

„Noi sperăm ca instanța să acorde măcar despăgubiri corespunzătoare, deși considerăm că încălcarea proprietății private trebuia sancționată drastic, respectiv prin desființarea lucrării, tocmai ca asemenea abuzuri să nu se mai întâmple. Indiferent de soluție, avem intenția de a ne adresa Curții Europene a Drepturilor Omului”, a adăugat Andreea Girigan, avocatul ieșeanului.

Se are că ApaVital SA face legea pe terenurile ieșenilor. Potrivit informațiilor furnizate, nimic nu pare să oprească societatea să își desfășoare activitatea, chiar dacă această activitate păgubește proprietarii și aduce importante deservicii mediului înconjurător. Precizăm faptul că, până la publicarea articolului, reprezentanții ApaVital nu au oferit niciun punct de vedere.

Comentarii
  • micuțul Corcoduș conduce cam despotic regia cu un grup de obedienți fără respect față de oameni și în dispreț total față de interesele economice ale unității comerciale

  • La puscarie cu mafia dorus si slehta lui de escroci penali si borfasii din ticau care pune cantitati enorme de fluor in apa ca sa ne extermine !

  • Atâţia ani, neîntrerupţi,
    Tu ai ales mereu corupţi,
    Escroci şi hoţi, şi impostori,
    Şi mincinoşi, şi trădători.
    Tu i-ai votat pe-un mic şi-o bere,
    Iar ei te fură, fac avere;
    Deci nu te plânge, orice-ai zice,
    Eşti victimă, dar şi complice!…

  • angajari numai pe spaga grasa ,ingineri ce nu fac nimic la servici si fura intruna din echipamente si materiale ,directori corupti si mitomani ce obliga si ameninta muncitorii sa nu vorbeasca despre lucrarile ilegale fraudele si combinatiile ilegale bransamente ilegale etc etc

  • Și nu numai asta.Se falsifica contoarele de apa .Și nimeni chiar nu poate face nimic?La montarea contorului,la client,acesta nu e sigilat astfel încât sa ai garanția ca nu esti furat. Cam asa ar trebui procedat,ruperea sigiliul sa se producă în fata clientului. Se încasează mai multa apa decât a asigurat prin contract.Niste banditi la drumul mare.

  • Apa vital face investiții pe spatele ieșenilor ,urmează o noua scumpire a apei ,sa va ajungă blestemele oamenilor a pensionari și a oamenilor săraci care le umflați facturile la apa să trăiți voi boierește , Dumnezeu nu doarme ,cei care decideți scumpirea apei ve ți da seama mai târziu de aceste grozăvii !!

  • Țară de prosti. Oras de prosti. Cea mai scumpa apa din țară este la Iasi. Si cea mai proasta apa din țară, tot la Iasi. Fix cea mai proasta apa. Am dus apa la teste de laborator si cand am vazut raportul, am ramas masca. Cand am vazut ce apa îi dau copilului de la robinet, am zis ca nu este adevarat. Au ramas socati si oamenii ce au venit sa imi instaleze filtrul pt apa. Au spus ca au montat in toata tara filtre si nu au vazut apa mai proasta ca la Iasi. Si poporul doarme. Dormiti prostilor!!! Si platiti in continuare ca sa va ucida astia!!!

  • Vorbiți pe lângă subiect mulți, APAVITAL este in top 3 național al companiilor de apa, calitatea este mai buna decât apa îmbuteliată, iar prețul reflecta faptul ca in ultimii 10 ani s-au înlocuit toate conductele și s au retehnologizat stațiile de epurare, deasemenea rețeaua s-a extins in toate comunele din județ și nu numai.
    Prețul apei și a canalizării a urcat din cauza scumpirii energiei electrice, apa este pompata utilizând energie electrică.

  • @Tudor. Ori esti prost, ori esti prost. Eu tind spre prima varianta! Sa sustii asa ceva in Iasi. Tu ai impresia ca prostesti poporul cu televizorul. Mai boule, nu auzi ca am dus apa la teste de laborator??? Nu intelegi ca am stricat espresor de 5000 ron din cauza calcarului? Cea mai proasta apa din tara este la Iasi!!! Tu cred ca lucrezi la apavital si esti spalat pe creier. Si din cauza calcarului, nu mai fac contact sinapsele dobitocule! 🙂

  • Bai Ce-mi Spune Șefu Acolo MA ducSI CoSESC cu Motocosa! Mai IAU 3 cU mine ! NeschiBAM Hn Alte! Tole Adică Civili ! Luam salar Sinai sCOtem Un salar NetrimTE DoreL aici este MAFIA IAULUI ! SAVedeti ! Șoferu Lui Dorel cum cara omENI La munca. Ziua / la bucium și P2!.petrarie laGolani au fost filmați hn Sine Verzi ! Șoferu lui fostul director De. La scobultani! Tota ziua pleacă cu mașina ROSie acaSA la Erbiceni pe bani oamenilor ! Nu au treaBA la Apa Vital ! Și se duc Acasă .LA Dorus Acasă. CoSESC 2 aomeni de la ServiCI ziUA ! Dorele numai STAI Mult pe posT ! LA Visani MAi faCI vileCu finu tau Din umbra Nu plătești Nimic la STat ! Otule ! Ești Plin DE Bani ! Dar hti vine RHNDu Sadău SocTE@la!.toți te Știe ce faci ! Voi LA 7; dimineață TrebuiE safiti LA serVIcI ! Voi Veniți Chnd VrEti ! Oricum shnt Camerei! Veți DA socoteALA. CU PAmhntul din Dancu ! Și unde faci CasusORE de le Vinzi ! Crezi c@ lume@ este prosTA nu VEDe cE FAceti ZiuA la SERvici ! @lo cine VA credETi ! Se termina dorulE ! Ai Școlă De SOFEri mergi Pe mai MuLTE manuiel! cum este golanile MAri ! SeterMina! Cu VOI @lo SA VAIA dE mult asteptAM variaNTA CU maneVRE dE saGETi ! Uitați lUmea Cum ComentEAZa! De voiI OTILOR HNCRCATI lUmea LA APA salarile de LA noi VinGunoilor Nu ScApatii toți au VENit Cu piLE Cu drePtu ! @u @u netr@ge @p@ ! Se strHge SuruBU ! De ToT! Undes Ingineri Stau acasA nus pe Tr@seU !

  • @Cetatean
    Cetatene, cetatene, o fi el Tudor de la APAVITAL (și cred și eu ca este), dar și tu ai fix o atitudine de VANZATOR DE FILTRE DE APA. M-a tepuit unul acum vreo 15-16 ani și mi-a vandut un sistem cu osmoza, speriindu-ma ca apa de la robinet este daunatoare sanatatii. L-am folosit pana am mai inceput sa mai ies prin afara, ba cu munca, ba prin concedii. Cand au auzit nemții pentru care lucram ca-i intreb de unde pot cumpara apa de baut, mai ca s-au kkt pe ei de ras. Mi-a zis-o un neamt clar: in afara apelor MINERALE, pe care ei le beau la recomndarea medicului, nu exista apa imbuteliata ori filtrata mai buna ca apa de la robinet. Asa ca las-o mai moale cu apa proasta de la retea, și in Iasi și in orice mare oras din tara, indiferent ca-i Bucuresti, Cluj, Timisoara. Ca ti s-a stricat tie filtrul ori expresorul de cafea, tot ce se poate. Dar asta nu din cauza ca apa de la robinet nu este buna de baut. Mai ales la Iasi, unde apa de la robinete este apa de munte, ca vine din zona Targu-Neamt. Tu crezi ca risca cineva sa faca puscarie daca se imbolnaveste vreun iesean din cauza apei de proasta calitate? Asa ca, daca n-am bere, beau apa de la robinet fix asa cum curge ea. Fara filtrare, fara tratare, fara nimic. Mai ingrijorat ar trebui sa fiu daca as cumpara apa imbuteliata, dupa ce a stat doua-trei saptamani in butelie de plastic.

  • Domne.cegolaneli se fac al Apa vital este condusă de escrocu ,ăla de Director de unde a avut bani 200 de mi de euro sa cumpere PAMHT,sa construiască vile fara credit la BANCi.de la un alt imobiliar din IASI ,Este cel Mai bogat DIRECTOR din IASI ,are salar de 10 mi De euro +Premii de mii de euro ,sahnphnzit mafia IASULUI ,dar va vine RHNDu ,de dat socoteALA ,la DNA ,corupților ,au apartamente cate 5 6 apartamente hnchiriate pe la moLdoveni ,la rhpa galBena,veți da SocotelA cine va MAI alege pe VOI ,LA aNU ,otilor Spagari ,vedeți cashnteti ,URMAriTI de SEFI , DAR, cHt merge Manglele. AstEA de OTI

  • Draga dom’le “Cetatean”
    Clar ca esti un boulean !
    Esspresorul s-a stricat
    Fiindca esti un retardat !
    Apa-i buna la chiuveta
    Doar ca tu esti o mazeta !!!

  • Apa este forte buna de bout nu vorbiți prosti ceva nu-i hn regula cu prosti lăsați prostile este scumpă dar aveți spa hn curte lăsați șefi .să-și facă treabă cu apa va băgați voi de pe margine și vorbiți prosti apa este buna de bout la rubinet nu va convine nu beți votaie pe loc ??????

  • @tudor.
    Sunt pierderi istorice in retelele de apa din municipiu. Nimeni nu le cunoaste.
    Mai ales racorduri ilegale.
    Degeaba faci tu reclama desantata apei pe care o bem.

  • Aici golani din Copou și din Tătărași(fac fata perderilor de apa liadat )mhna libera să facă ce vor la niște țărani de la coronei caprei niste phrliti flamhzi )dar) mafia este mare ( fraților APA VITAL .prosti muncesc și șmecheri fac prăpăd nu are cine sale puie piedică la phrliti de oti nu va ajuta Dumnezeu FlAmhZIloR .Se termina cu voi la anu NuMAi stați LA pupitru. Săgeților munciți la omeni LA case trimiși de mafioți cu bani se termina CU FlAmhnzi .

Adauga un comentariu