Actualitate

Cosmin Contra a demisionat de la Dinamo: „Limita mea a ajuns peste limită”

Publicat: 03 dec. 2020

Joi, 3 decembrie, antrenorul Cosmin Contra a demisionat de la echipa Dinamo, fiind deranjat că patronii spanioli ai clubului nu l-au plătit. Mai mult, el a spus că nu va mai reveni în România.

„Plec cu sentimentul că puteam să fac mai mult pe temă sportivă, dar asta e. (n.r. – dacă i se pare corect cum a fost tratat de conducerea clubului) Nu e treaba mea, e treaba celor care conduc clubul în momentul de faţă. Eu am încercat să-mi fac treaba cât mai bine şi fiecare persoană are o limită. Limita mea a ajuns peste limită. Nu regret că am venit la Dinamo, Dinamo întotdeauna… Am plecat în fotbalul mare de la Dinamo, am venit acum trei ani de zile, am fost aproape să câştig campionatul şi am câştigat Cupa Ligii. E un club care merita aceste eforturi.

Trebuie să se înţeleagă că sunt anumite lucruri şi sănătatea, care e mai presus de orice. Îmi pare rău că nu am putut să fac mai mult şi sigur, mâine, băieţii vor câştiga şi vor continua seria asta bună începută. (n.r. – dacă ar mai reveni la Dinamo, într-o altă situaţie). Nu, nu mai revin în România”, a declarat Contra, la plecarea de la Săftica, scrie news.ro.

Cosmin Contra a preluat echipa Dinamo în data de 26 august. De atunci, echipa condusă de el a înregistrat două victorii, două rezultate de egalitate şi şase înfrângeri, în Liga I, dar şi o victorie în Cupa României.

Cosmin Contra, despre Dinamo: „Falimentul este unica opțiune”

Pablo Cortacero este noul acționar care a preluat echipa Dinamo, însă clubul are foarte mari probleme în continuare, din punct de vedere financiar.

Acum o lună, Cosmin Contra, revenit pe banca tehnică a echipei odată cu actuala conducere, a făcut un avertisment în privința viitorului clubului care depinde, susține fostul selecționer, de construirea unui nou stadion, indiferent de numele celui care deține pachetul majoritar de acțiuni.

”Dinamo trebuie să aibă un stadion nou. Steaua are, Rapid va avea, Arcul de Triumf este un stadion cochet, nou. Dinamo trebuia să aibă stadion, ar fi putut avea stadion nou, care să fie inaugurat în primăvară. Toți dinamoviștii trebuie să se gândească la faptul că Dinamo va ajunge până la urmă la faliment, dacă nu se va construi un stadion și o bază noi. Asta indiferent de cineva va fi patron, dacă este Pablo Cortacero sau vor veni alți investitori. Dacă stadionul și baza nu se vor construi în viitor, eu cred că falimentul este unica opțiune”, a declarat Cosmin Contra, la ProTV.

De asemenea, la acel moment, Contra a explicat că echipa mai are nevoie de timp pentru a arăta așa cum își dorește.

„Atmosfera nu este una plăcută, venim după patru înfrângeri. Avem un meci amânat, care ar fi putut să ne dea liniște cel puțin la nivel sportiv. Nu e ușor să-i aduci la parametri fizici optimi. Din păcate, am avut unele meciuri pe care, cred eu, nu trebuia să le pierdem. A intervenit această instabilitate la nivel mental, când jucăm și de fiecare dată primim gol. Dacă nu ai liniștea necesară, nici mental, nici din punct de vedere administrativ, nici al rezultatelor, atunci e o combinație care poate fi dăunătoare în timp”, a mai spus Contra.

Adauga un comentariu