Sport

Cosmin Contra, aproape de o înțelegere cu Dinamo București

Publicat: 24 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cosmin Contra aproape de o înțelegere cu Dinamo București
Cosmin Contra, aproape de o înțelegere cu Dinamo București

Antrenorul Cosmin Contra este aproape de o înțelegere cu formația Dinamo București. Cosmin Contra le-a lăsat actele avocaților să le studieze și azi ar putea începe oficial al doilea său mandat la Dinamo în Ștefan cel Mare. Partida „câinilor roșii“ cu FC Hermannstadt, din această seară, va fi condusă de pe bancă de Gheorghe Mulțescu.

Oficial, prima zi cu Cosmin Contra ca antrenor principal la Dinamo și ultima cu Gigi Mulțescu la conducerea staff-ului trhnic ar putea fi chiar astăzi.

„Da, avem discuții cu Dinamo” a spus Cosmin Contra legat de negocierile cu finanațatorul Pablo Cortacero, care a anunțat că va reveni mâine la București. Este de așteptat ca spaniolul să revină împreună cu Cosmin Contra.

Cosmin Contra, aproape de o înțelegere cu Dinamo București

Încă din momentul în care a semnat actele cu Ionuț Negoiță, spaniolul Pablo Cortacero a făcut un anunț-surpriză pentru cei prezenți, spunând că are un precontract semnat cu Cosmin Contra încă dinaintea pandemiei. Spaniolul urma să reia discuțiile cu fostul selecționer pentru a-l convinge să preia Dinamo.

Cosmin Contra a luat în calcul revenirea la Dinamo, doar că, precaut, nu voia să facă niciun pas concret – semnarea actelor – până când nu vor fi studiate de către avocații săi, care îi sunt sfătuitori de încredere de fiecare dată când a iscălit vreun document.

Ce clauze și bonusuri ar putea avea Cosmin Contra

Aflat aseară la Lisabona, acolo unde a urmărit și finala Champions League din ipostaza de observator din partea UEFA, Cosmin Contra i-ar fi cerut spaniolului un bonus de performanță și în cazul câștigării Ligii 1, care va depăși cu mult suma de 100.000 de euro. Totodată, și o clauză de reziliere. În mandatul precedent, cine „desfăcea” contractul plătea 60.000 de euro. De data aceasta va fi mai scump.

Vor mai fi și bonusuri de victorie pentru orice meci, din campionat și din Cupa României. Oricum, managementul dinamovist nu ar fi dorit să facă marele anunț decât după jocul de diseară, pentru a nu inflama situația de la echipă.

Ce se întâmplă cu Gheorghe Mulțescu

Chiar dacă i s-a asigurat un loc în organigrama clubului, Gigi Mulțescu este în poziția ingrată de a nu primi, practic, nicio șansă din partea spaniolilor. Jucătorii vorbesc și ei de câteva zile de faptul că „Guriță” va deveni noul A1 la Dinamo.

În plus, de fiecare dată când a propus vreun jucător, reputatul antrenor în vârstă de 68 de ani nici nu a fost băgat în seamă de noii șefi. În privința viitorului său în Ștefan cel Mare, s-a vorbit la Mulțescu fie de funcția de șef al scoutingului, fie de director tehnic care să supervizeze echipa a doua și pe cele de juniori.

Florin Prunea nu crede că spaiolii au preluat clubul

Fostul președinte al Politehnciii Iași și fost mare jucător al echipei Dinamo București, Florin Prunea, care nu crede deloc în spaniolii care au anunțat că dețin acum Dinamo.

„Totul se face pe ascuns. Ce au de ascuns oamenii ăștia? și spaniolii, și românii. Eu consider că patronul lui Dinamo este tot Ionuț Negoiță. Să nu ne mai ascundem. Ați văzut vreun document oficial? Ce să fie confidențial? Patronii trebuiau să facă o conferință de presă și să anunțe pe toată lumea. Să spună «Sunt Cortacero și vreau să fac asta». Începe campionatul în câteva zile”, a spus Florin Prunea la Digi Sport Special.

Florin Prunea (52 de ani) a plecat din funcția de manger general al lui Dinamo în urmă cu două luni.

Adauga un comentariu