Local

Costel Alexe, lucrat murdar de USR-iști? Asta înseamnă „political correct”?

Publicat: 22 ian. 2021
Costel Alexe, președinte CJ Iași
Costel Alexe, președinte CJ Iași

În ultima perioadă numele șefului Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a fost subiectul principal a numeroase dezbateri în urma dosarului deschis pe numele acestuia. În cadrul unui articol publicat de PSNEWS sunt descrise toate dedesubturile care au dus la aducerea unor acuzații la adresa fostului ministru. Deși Cotidianul BZI știa speța am așteptat ca toți jucătorii să arunce informațiile pe piață.

Voiam să vedem cum va evolua întreaga situație în condițiile în care știam că ancheta va fi plasată în cârca SRI-ului. Președinția a fost dezinformată (știa de dosarul sponsorizării sau doar de o mită ordinară) sau cineva a știut de dinainte și a dorit să prezinte acest dosar ca fiind unul de mită? Suntem conștienți de cuibul de viespi de la Iași format din prietenii lui Marius Bodea în care fiecare prezintă diverse interese (politice sau de altă natură). Cel mai probabil cei din instituțiile ieșene știu despre aceste legături. Oricum USR a vrut să lovească doi dintr-o lovitură. În primul rând a fost vizat Ludovic Orban și apoi Costel Alexe. În planul despre care vorbește Marius Bodea în atenție este Rareș Bogdan care este ca un cartof foarte fierbinte pentru USR.

Mai jos redăm integral conținutul articolului postat de psnews.ro

În vara anului trecut, fostul lider PNL Iași, deputatul Marius Bodea, trecut cu arme și bagaje la USR PLUS, dădea cu insistență telefoane foștilor săi colegi din conducerea PNL. Le cerea să-l retragă din cursa pentru Consiliul Județean Iași pe rivalul său politic, Costel Alexe. Între cei doi exista o animozitate veche, chiar o dușmănie pătimașă din partea lui Bodea la adresa lui Alexe. Amândoi fuseseră crescuți politic de același om: Relu Fenechiu.

Interesant este că Bodea vehicula informații cum că știe câte și ce dosare penale erau în lucru pe numele lui Alexe. Unui coleg liberal i-a relatat cu lux de amănunte informații din “dosarul sponsorizării cu tabla de la Sidex”. Se presupune, conform legii, că cercetările penale sunt secrete. Bodea era, însă, extrem de precis în ce spunea și vehicula.

Marius Bodea știa la virgulă date din dosarul Alexe (Foto: Inquam Photos)

Într-un final, Bodea, candidatul USR PLUS, pierde alegerile pentru șefia CJ Iași în fața rivalului Costel Alexe. La câteva săptămâni, se întâmplă un alt episod contrariant: pe 17 decembrie 2020, Klaus Ioahannis și Costel Alexe închid oficial programul național de împăduriri, un proiect implementat de Alexe în mandatul său de ministru al Mediului. Atmosfera a fost degajată, s-a zâmbit, s-au făcut poze și declarații pentru mass-media. De față era prezent și premierul Ludovic Orban.

Iohannis n-avea habar că Alexe urmează sa fie executat (Foto: Inquam Photos)

Așadar, președintele României nu știa că stă umăr la umăr cu un viitor penal. La nici trei săptămâni, Costel Alexe a fost făcut suspect de corupție de către procurii DNA. Așadar, ceea ce nu știa șeful statului, cel mai informat om din România, știa cu certitudine, la nivel de amănunte chiar, un simplu deputat USR de Iași în vara/toamna trecută. Ca o paranteză, mai există un deputat USR, Emanuel Ungureanu, care în ultimele zile afirma public că are date și informații extrem de precise din viitoarele dosare de la DNA ce li se vor deschide unor lideri PNL. Pentru jurnaliștii care au relatat ani de zile pe domeniul Justiției este evident faptul că între anumiți procurori DNA și oameni din USR PLUS exista o conivență. Chiar unii dintre liderii USR participă și inițiază dosare penale.

Însă misterul userist din dosarului “tabla pentru Alexe” merge și mai departe. De altfel, după detonarea dosarului, imediat după Revelion și tocmai după constituirea guvernului PNL USR, speța a fost bine împachetată și livrată opiniei publice de presa pro-USR, în ideea de a-l compromite și ridiculiza definitiv pe Alexe. Asta fără ca jurnaliștii să aibă informații certe despre ce conține de fapt dosarul, ce probe există, ce martori. Când datele complete din dosar vor ieși la iveală și vor putea fi comparate cu știrile pe surse publicate de media pro-USR, situația se va devoala ca în bancurile de la Radio Erevan. Șpaga nu era șpagă, tabla nu era tablă, era mai mult fier vechi casat, iar vila lui Alexe erau niște grajduri de animale pentru o grădină zoo.

Până atunci, surse care au avut acces la dosar au constatat cu surprindere că marele dosar de corupție cu o presupusă șpagă în natura de 20 de mii de euro a fost constituit în baza unei sesizări din oficiu a unor polițiști gălățeni, care la rândul lor au plecat pe firul poveștii după ce un camion cu tablă veche a fost interceptat și oprit în trafic ieșind de la combinatul siderurgic Sidex. În dosar nu există nicio implicare a SRI, nicio mare operațiune de monitorizare a coruptului ministru al Mediului de atunci, așa cum s-a speculat mediatic.

Polițiștii, și mai apoi lucrătorii de la Direcția Generală Anticorupție, au mers pe firul acestei povești a camionului cu tablă veche, casată, scoasă din Sidex și oferită drept sponsorizare unui ONG condus de fosta soție a lui Alexe, care de doi ani lucra la proiectul unei mini grădini zoologice pe modelul Edenland Park (edenland.ro). Din mâinile polițiștilor de la DGA, dosarul a fost livrat apoi către DNA, din cauza numelui cu rezonanță a ministrului Mediului. Întâmplător sau nu, această structură din ministerul de Interne care are atribuții de poliție judiciară (poate face acte de urmărire penală) este condusă tocmai ofițerul “Emi Althamer de la Crima Organizata Timiș”, cum este cunoscut el în sistem, același cu Liviu Emi Althamer, directorul împuternicit al DGA.

Șeful DGA joacă în familie cu USR

Althamer are și el, întâmplător, o poveste politică în spate. Șeful DGA este soțul Monicăi Althamer, femeia despre care ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus că este colaboratoarea lui fidelă de 10 ani, de pe vremea în care punea la cale rețeaua citostaticelor, prin care se aduceau la portbagaj și la “la limita legii” medicamente din Austria în România.

Monica Althamer, șefa informală a lui Vlad Voiculescu

Ciudată întâmplarea prin care soția unui ofițer de Crimă Organizată de pe granița de Vest a României ajungea să aducă medicamente extrem de scumpe în țară, fără documente, prin graniță, pe calea aerului, printr-un ONG! Iar polițiștii de la crimă organizată care se ocupă tocmai de acest domeniu (medicamentele au un regim special de comercializare) să nu-i întrebe de sănătate nici pe ea, nici pe partenerul ei, Vlad Voiculescu!

În 2016, viitorul ministru Voiculescu o promovează pe Monica Althamer secretar de stat la Sănătate, ea fiind de fapt mâna forte și decidentul final în minister. Întâmplător sau nu, pentru ca seria coincidențelor să aibă continuitate, în 2016, ofițerii DGA, colegii lui Emi Althamer, au făcut pe bandă rulantă dosare cu medici de elită, profesorii-doctori pe care Vlad Voiculescu îi desemnase drept dinozaurii din sistem. Și care trebuiau eliminați de la conducerea spitalelor. Unul câte altul, în frunte cu profesorul Burnei, marele dușman public al lui Voiculescu, profesorii-doctori au fost îndosariați de ofițerii DGA, apoi livrați procurorilor DNA. Vlad Voiculescu s-a întors la ministerul Sănătății, Emi Althamer este acum șeful DGA, iar soția Monica a rămas la fel de influentă.

PS: Sursele PS News indică faptul că structurile SRI au declanșat o verificare informativă pentru a vedea de ce și cine a avut interesul să lipească acest “dosar Alexe” de numele SRI, in condițiile în care operațiunea a fost una exclusiv a DGA.

Comentarii
  • Lasati-in pace pe Costel in plata Domnului. Vine si nota de plata pentru el!!! Raluca face terapie la psiholog de 3 ori pe zi. E terminata saraca nevastă! Alexe, scurteaza acest chin, salveaza-i si pe cei din jurul tau si da-ti DEMISIA!!! Esti un șpăgar maxim, un hoț. Ei, cum e acum, s-a cam lepadat Chirica de tine

  • Bodea kap de porc , nu munceste traieste parazitul pe spinarea noastra si face rau la toata lumea, de unde are atata avere de ce-si ascunde averea? cand restituie 2 milioane de euro care i-a furat de la Aeroportul Iasi pe care l-a distrus. Si acum Bodea jefuieste Aeroportul prin Anghel omul sau trag banii Aeroportului si impart intre ei de parca nu ar fi deajuns cat a jefuit. Bodea la munca , Bodea primul HOT al Iasului, la puscarieeeeeeeeeeeee, Jos USR NEOMARXIST, PARTIDUL SECURISTILOR COMUNISTI, UNIUNEA SOCIALISTA ROMANA! FARA PENALUL SI EXCROCUL BODEA IN FUNCTII PUBLICE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A CUMPARAT TOATE VOTURILE DE UNDE A AVUT BANI, A CUMPARAT ELECTORATUL CEI CARE L-AU VOTAT PE PUSCARIASUL BODEA L-AU VOTAT PE BANI

  • Bodea kap de porc , nu munceste traieste parazitul pe spinarea noastra si face rau la toata lumea, de unde are atata avere de ce-si ascunde averea? cand restituie 2 milioane de euro care i-a furat de la Aeroportul Iasi pe care l-a distrus. Si acum Bodea jefuieste Aeroportul prin Anghel omul sau trag banii Aeroportului si impart intre ei de parca nu ar fi deajuns cat a jefuit. Bodea la munca , Bodea primul HOT al Iasului, la puscarieeeeeeeeeeeee, Jos USR NEOMARXIST, PARTIDUL SECURISTILOR COMUNISTI, UNIUNEA SOCIALISTA ROMANA! FARA PENALUL SI EXCROCUL BODEA IN FUNCTII PUBLICE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A CUMPARAT TOATE VOTURILE DE UNDE A AVUT BANI, A CUMPARAT ELECTORATUL CEI CARE L-AU VOTAT PE PUSCARIASUL BODEA L-AU VOTAT PE BANI

  • Pentru rautaciosii care posteaza. Nu vreti sa fiti in pielea sotiei lui Alexe Costel, Raluca… si va spun sincer ca sotia presedintelui Șpaga Costel, (pardon, Alexe am vrut sa spun) face terapie la psiholig…femeia este cu moralul la pamint.

  • Costele, ne-ai lasat fara hora unirii. PSD-istii au depus o coroana de flori. Ostaficiuc, Catea…. voi pnl-isti stati in scorbura. Alexe penalul, hotul, spagarul!!!

Adauga un comentariu