Local

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean, despre negocierile eșuate: Sunt neplăcut surprins de reacţia de astăzi a membrilor USR PLUS Iaşi

Publicat: 15 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Costel Alexe președintele Consiliului Județean despre negocierile eșuate Sunt neplăcut surprins de reacţia de astăzi a membrilor USR PLUS Iaşi
Costel Alexe face din nou un apel către proprietarul unităţii mobile pentru a rezolva deficienţele, astfel că ieşenii să aibă un spital unde pot fi trataţi pacienţi fără a pune în pericol viaţa nimănui

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe a avut o reacție de ultimă oră în legătură cu negocierile eșuate dintre PNL și USR-PLUS. Acesta s-a arătat neplăcut surprins de comportamentul liderilor USR Iași:

Sunt neplăcut surprins de reacţia de astăzi a membrilor USR PLUS Iaşi în urma invitaţiei Primarului Mihai Chirica adresată acestora de a participa la negocierile ce vizează proiectele politice care nu mai suportă amânare pentru ieşeni.

Acceptarea unei guvernări locale asumată de o alianţă între PNL şi USR PLUS ar fi fost dovada unei acțiuni politice mature pe care am inițiat-o chiar înainte de preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean, alături de primarul municipiului Iași, domnul Mihai Chirica.

PNL Iași are un plan de guvernare validat de ieșeni, avem o majoritate solidă în Consiliul Județean, iar consilierii județeni ai USR PLUS au fost de fiecare dată invitați la consultări pentru a susține proiectele județului nostru.

Contrar acestor invitații, au existat întotdeauna abordări politice asemenea reacției de astăzi a delegaților USR PLUS Iași, reacție pe care o privesc ca fiind una neîntemeiată, în condițiile în care noi de 6 luni de zile am deblocat și inițiat proiecte majore pentru Iași.

Am susținut orice colaborare cu USR PLUS pentru dezvoltarea județului Iași, chiar și în lipsa unei reprezentări solide în cadrul Consiliilor Locale din cele 98 de UAT-uri și în ciuda faptului că au preferat să facă alianțe cu PSD în comunele în care au primari, așa cum au procedat la Mircești.

Ce s-a întâmplat astăzi nu a fost decât un simulacru de negociere, un interes mimat față de binele ieșenilor pentru care nu a fost alocat mai mult de 5 minute înainte de a părăsi sala și a lansa pe loc un comunicat de presă pregătit dinainte.

Le transmit pe această cale un mesaj public reprezentanților USR PLUS Iași: sunt doar la un telefon distanță dacă vor să discutăm cu adevărat despre dezvoltarea Iașului, așa cum am fost pentru oricine a dorit binele comunității noastre.

E timpul ca USR PLUS să se decidă: vrea cu adevărat să pună umărul la dezvoltarea Iașului sau vrea să rămână în această retorică a unui nesfârșit circ mediatic ce nu aduce niciun beneficiu ieșenilor. Sper să dea dovadă de maturitate politică și de bună-credință față de ieșeni.”, a declarat Costel ALEXE, Președintele PNL Iași

Iată reacția primarului Mihai Chirica

Adauga un comentariu