Local

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean, despre negocierile eșuate: Sunt neplăcut surprins de reacţia de astăzi a membrilor USR PLUS Iaşi

Publicat: 15 mart. 2021
Costel Alexe, președintele Consiliului Județean
Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judetelui Iaşi s-a autosuspendat din fruntea Partidului Naţional Liberal Iaşi. Acesta a fost pus sub control judiciar în cazul dosarului „Tabla”

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe a avut o reacție de ultimă oră în legătură cu negocierile eșuate dintre PNL și USR-PLUS. Acesta s-a arătat neplăcut surprins de comportamentul liderilor USR Iași:

Sunt neplăcut surprins de reacţia de astăzi a membrilor USR PLUS Iaşi în urma invitaţiei Primarului Mihai Chirica adresată acestora de a participa la negocierile ce vizează proiectele politice care nu mai suportă amânare pentru ieşeni.

Acceptarea unei guvernări locale asumată de o alianţă între PNL şi USR PLUS ar fi fost dovada unei acțiuni politice mature pe care am inițiat-o chiar înainte de preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean, alături de primarul municipiului Iași, domnul Mihai Chirica.

PNL Iași are un plan de guvernare validat de ieșeni, avem o majoritate solidă în Consiliul Județean, iar consilierii județeni ai USR PLUS au fost de fiecare dată invitați la consultări pentru a susține proiectele județului nostru.

Contrar acestor invitații, au existat întotdeauna abordări politice asemenea reacției de astăzi a delegaților USR PLUS Iași, reacție pe care o privesc ca fiind una neîntemeiată, în condițiile în care noi de 6 luni de zile am deblocat și inițiat proiecte majore pentru Iași.

Am susținut orice colaborare cu USR PLUS pentru dezvoltarea județului Iași, chiar și în lipsa unei reprezentări solide în cadrul Consiliilor Locale din cele 98 de UAT-uri și în ciuda faptului că au preferat să facă alianțe cu PSD în comunele în care au primari, așa cum au procedat la Mircești.

Ce s-a întâmplat astăzi nu a fost decât un simulacru de negociere, un interes mimat față de binele ieșenilor pentru care nu a fost alocat mai mult de 5 minute înainte de a părăsi sala și a lansa pe loc un comunicat de presă pregătit dinainte.

Le transmit pe această cale un mesaj public reprezentanților USR PLUS Iași: sunt doar la un telefon distanță dacă vor să discutăm cu adevărat despre dezvoltarea Iașului, așa cum am fost pentru oricine a dorit binele comunității noastre.

E timpul ca USR PLUS să se decidă: vrea cu adevărat să pună umărul la dezvoltarea Iașului sau vrea să rămână în această retorică a unui nesfârșit circ mediatic ce nu aduce niciun beneficiu ieșenilor. Sper să dea dovadă de maturitate politică și de bună-credință față de ieșeni.”, a declarat Costel ALEXE, Președintele PNL Iași

Iată reacția primarului Mihai Chirica

Comentarii
 • Costele, sa ma fut pe capul tau si pe tot neamul tau de golan si hot. S-o iau in pula pe mă-ta si pe sor-ta Adina!!! Ce faci Tabla bulangiu, scurgi oamenii de lovele si le intorci spatele??? Costele ai luat dar acu tre sa dai inapoi!!! Pay day borfasule

 • Am.vazut ca il sustii pe Orban . Pot sa intreb de ce ? Autostrada nu , stadion nu , sala polivalenta nu, bazin olimpic nu ..hello cu cateva drumuri pe la sat vei fi mancat imediat !

 • Fără penali în funcții publice!!! Demisia tablagiule!!! Nu mai puteți să vă faceți smenurile la primărie și nu mai vin șpăgile… Mai vrei niște tablă, nu ți-a ajuns? Mai ai vreun coteț de acoperit?

 • Nea Tabla, cum e fără penali în funcții publice? Ești urmărit penal, demisia de onoare! Cum naiba puteți sa fiți asa de farisei? PNL+PSD=Aceeași mizerie=Corupție! Ne-am saturat mai hoților de voi, sunteți la fel de hapsani și îmbuibați!

 • Ok, pnl = penali. Perfect, doar ca nu exista inca o condamnare penala definitiva, asa incat sunt inca in posturi de conducere. Nicio problema, asteptam finalul.
  Dar pana atunci ce face USR+ in afara de circ ieftin? Cu ce a venit bun pentru alegatori si pentru oras, de ii pupati atat in cur si ii aplaudati oligofrenic? Tampiti spalati pe creier!

 • Dragi USR-isti, cand nu o sa aveti din ce sa va platiti creditele la banci pentru ca nu o sa aveti loc de munca si ramaneti fara case si apartamente, la Cozeta si la Bereasca sa mergeti sa le multumiti pentru opozitia tampita pe care au facut-o la orice!
  Cu lonzincile din campania lor sa platiti ratele si cu mesajele de pe facebook!
  Mult succes! Bravo Cozeta! Traisca Berreta! Peste 4 ani sigur nu va mai voteaza nimeni!
  Aaaaa, si da! Penalii la puscarie.
  Pana atunci, noi cu ce am gresit sa vedem doar circ si scandal si niciun proiect, iar ce incearca unii sa faca, sa fie blocat de doua tampite?!?

 • Auzi—kostel șpăgaru e mirat—-săracul sugaci korbanist 0—–dar nu se miră de cîte sponsorizări șmenuiește cu ajutorul bețivului 0 al iohaosului de cococeni ——șmenul bine făcut—-

 • La puscarie tablagiule, ai distrus sute de mii de hectare de padure, lumea era incuiata in case si talharii liberali furau ca in codru.
  I-a si zdreanta de chirica dupa tine borfasule.

 • In loc sa se puna la masa si sa finanteze studiile de fezabilitate pentru a solicita banii europeni, proastele astea doua intorc spatele si pleaca atoase. Bai curvelor, proiectele alea sunt pentru iesenii aia care v-au votat si pe unii si pe altii! Sunt pentru Iasi!!! Nu sunt pentru voi!!!
  Daca nu va convin proiectele propuse de PNL, propuneti voi altele, nu va cacati in capul tuturor iesenilor pentru ambitiile voastre de analfabete!!!!
  O sa se duca banii in alte judete care o sa depuna studii de fezabilitate la finantare, de o sa ne-o ia inainte si Vasluiul!!!
  Puslamale nenorocite ce sunteti!!!!

Adauga un comentariu