Prima pagină » International » Cotația petrolului scade după ce China a anunțat lockdown în mai multe orașe
Cotația petrolului scade după ce China a anunțat lockdown în mai multe orașe

Cotația petrolului scade după ce China a anunțat lockdown în mai multe orașe

02 sept. 2022, 13:02,
în International

Cotația petrolului scade după ce China a anunțat lockdown în cel puţin un oraș. Asta în condiţiile în care în ultimele luni petrolul a urcat ajungând la praguri limită.

China a anunțat că un oraș intră în lockdown după ce au fost depistate mai multe cazuri de COVID. Beijingul duce o politică zero-COVID și a luat de mai multe ori măsuri drastice pentru a preveni o infectare în masă.

Cotația petrolului scade după ce China a anunțat un lockdown

Preţurile petrolului au scăzut cu 3% după ce China a anunța un lockdwon. Piața a suferi o contracție după ce specialiștii s-au arătat îngrijoraţi de noile restricții din China explicând faptul că inflația ridicată şi creșterea dobânzilor la raţe vor slăbi cererea de combustibil. Contractele futures la țițeiul Brent sunt în scădere cu 2,97 dolari pe baril, Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 2,54 dolari, sau cu 2,8%, la 87,01 dolari pe baril.

”Cererea de petrol din vestul lumii, precum şi cea a Chinei, stagnează, în timp ce ofertele se extind treptat, în mare parte datorită creşterii producţiei de şist din SUA”, a declarat analistul Julius Baer Norbert Rucker.

În China situația este una destul de dificilă pentru că activitatea multor fabrici au scăzut după ce China a anunțat măsuri zero COVID-19. Shenzhen, centru tehnologic din sudul Chinei a înăsprit restricțiile, iar evenimentele culturale și mari au fost interzise în spaţii interioase pentru trei zile.

Faptul că în ultimele luni indicele dolarului a atins un record al ultimilor 20 de ani a dus la creșterea cotației petrolului. Concret, prețul petrolului este stabilit în moneda americană şi devine mai scump dacă moneda are un nivel mai ridicat.

Criza imobiliară din China ar putea provoca o criză mondială

Nu sunt singurele temeri legate de economia din China. Prezenta criză imobiliară din China s-ar putea transpune într-o criză mondială de proporții. Economia Chinei a intrat în impas, iar activitatea companiilor de producție s-a restrâns în luna iulie. Sunt multe variabile de luat în calcul, de la politicile de toleranță zero a COVID până la criza de pe piața imobiliară.

Sute dintre chinezi au încetat să-și plătească ratele la casă – un pas radical pentru China, unde disidența nu este tolerată. Sectorul imobiliar al Chinei reprezintă o treime din producția să economică. Aceasta include case, servicii de închiriere și intermediere; industriile producătoare de produse albe care intră în apartamente; și materiale de construcție.

Așadar, prețul petrolului a scăzut după ce unele orașe din China au intrat în lockdown, dar situația ar putea fi și mai critică dacă actuala criză imobiliară ar genera un colaps al pieții de profil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024