Actualitate

Covid-19 ar putea fi istorie: China cere schimbarea rapidă a numelui virusului, pe motiv că a făcut mutații!

Publicat: 07 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Covid-19 ar putea fi istorie China cere schimbarea rapidă a numelui virusului pe motiv că a făcut mutații
Observațiile sale sunt în concordanță cu o atenuare recentă a tonului experților în domeniul sănătății din China

Numele oficial al Covid-19 ar trebui să fie modificat pentru a reflecta mutația virusului, iar pacienților cu simptome ușoare ar trebui să li se permită să stea în carantină la domiciliu, a declarat miercuri, 7 decembrie, o importantă autoritate în domeniul medicinei chineze, potrivit Reuters.

Gu Xiaohong a declarat pentru ziarul de stat Beijing Daily că numele chinezesc al coronavirusului, care îl identifică ca fiind o boală care provoacă pneumonie, ar trebui schimbat pentru a defini un virus infecțios, scrie Mediafax.

China cere schimbarea rapidă a numelui virusului Covid-19

Abordarea Chinei în ceea ce privește COVID, care a pus accentul pe testarea pe scară largă și pe introducerea în carantină a cazurilor pozitive în unități specializate, ar trebui să se schimbe de la „detectarea pasivă” la „prevenirea activă”, cu recuperare la domiciliu pentru cazurile ușoare.

Gu a spus că divizia de boli infecțioase a Asociației de Medicină, pe care o conduce, a ajuns la un consens pentru a schimba modul în care este descris virusul.

Observațiile sale sunt în concordanță cu o atenuare recentă a tonului experților în domeniul sănătății și al mass-mediei de stat din China față de COVID, în timp ce autoritățile au început să relaxeze cele mai stricte restricții din lume privind COVID.

Adauga un comentariu