Boli si tratamente

Covid-19: imunitatea ar dura cel puțin 8 luni, potrivit unui nou studiu

Publicat: 05 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Covid-19 imunitatea ar dura cel puțin 8 luni potrivit unui nou studiu
Organismul păstrează memoria infecției cu coronavirus și este capabil să declanșeze din nou producția de anticorpi, dacă este necesar

Lucrările cercetătorilor australieni arată că organismul păstrează memoria infecției cu coronavirus și este capabil să declanșeze din nou producția de anticorpi, dacă este necesar. Imunitatea ar dura cel puțin 8 luni, potrivit acestui nou studiu!

Până acum, ne-au lipsit informatii pentru a ști dacă anticorpii produși în mod natural de organism în cazul unei infecții cu Covid-19 fac posibilă protejarea organismului pe termen lung. Mai multe studii au arătat că pacienții își pierd anticorpii – și, prin urmare, potențial imunitatea – în timp, dar lucrări noi (publicate în Science immunology) aduc noi speranțe.

Cercetătorii de la Universitatea Monash, Melbourne, au recoltat sânge de la 25 de pacienți cu coronavirus în a patra zi după infecție și apoi la opt luni. Oamenii de știință australieni au confirmat că anticorpii scad în timp, dar asta nu înseamnă că nu vom mai fi protejați. Într-adevăr, au demonstrat prezența celulelor imune (limfocite B) care au o funcție de memorie a virusului. Dacă aceste celule sunt din nou expuse unui agent patogen precum coronavirusul, ele recunosc faimoasele sale proteine ​​spike, care permit virusului să pătrundă în celulele gazdă pentru a produce infecții. Limfocitele sunt apoi capabile să declanșeze un răspuns imun cu producerea de noi anticorpi.

Chiar dacă studiul rămâne modest în ceea ce privește numărul de pacienți, este în concordanță cu constatările generale de la începutul pandemiei: au fost observate în lume foarte puține cazuri de reinfecție cu Covid-19. Acest lucru pare să fie de bun augur pentru foștii pacienți deja imunizați și pentru cei aflați în curs de vaccinare la începutul anului 2021.

Adauga un comentariu