Coronavirus

COVID-19 în SUA: Un nou vârf al pandemiei lovește America

Publicat: 02 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
COVID-19 în SUA Un nou vârf al pandemiei lovește America
COVID-19 în SUA: Un nou vârf al pandemiei lovește America

COVID-19 în SUA. Reprezentanții Universității Johns Hopkins anunță un nou record de infectări în 24 de ore. Joi, în Statele Unite ale Americii s-au înregistrat 52.898 de noi oameni confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus. Potrivit oficialităților americane, acesta este cel mai ridicat număr de infecții de la începutul pandemiei.

Numărul nou de cazuri face ca SUA să fie cea mai afectată țară de pandemie. În prezent, numărul persoanelor infectate se ridică la 2.7 milioane. Medicii americani apreciază că ținând cont de actualele tendințe, SUA va ajunge în timpul săptămânii viitoare la cifra de 3 milioane de cazuri.

COVID-19 în SUA: Numărul mare de cazuri determină revenirea la restricții

Adevărate focare de COVID-19 sunt trei state mari, Texas, Florida și California. În aceste țări s-au înregistrat între 6.000 și 8.000 de cazuri.
Guvernatorul Californiei, democratul Gavin Newsom, a dispus închiderea barurilor din Los Angeles. În alte şase comitate ale acestui stat a fost luată această decizie. Pandemia de COVID-19 a determinat și alte state să renunțe la măsurile de relaxare pe fondul creșterilor masive de noi infectări. Astfel, Pennsylvania și Oregon au decretat purtarea obligatorie a măștii sanitare în public, iar în Michigan, barurile au fost închise din nou după ce s-a descoperit că ele au fost principalele focare de răspândire.

60.000 de decese în Brazilia

Brazilia a atins miercuri pragul de 60.000 de decese cauzate de COVID-19. În ultimele 24 de ore, în Brazilia, s-au înregistrat 1.038 de decese, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această ţară.

Brazilia, ţara cu cele mai multe victime zilnice din lume cauzate de COVID-19 în ultima săptămână, a înregistrat un bilanţ total de 60.632 de morţi, potrivit datelor anunţate de acelaşi minister, considerate totuşi subevaluate de comunitatea ştiinţifică, având în vedere că această ţară efectuează prea puţine teste.

Foarte îngrijorătoare este şi cifra noilor contagieri anunţată miercuri şi care este una dintre cele mai ridicate înregistrată vreodată, cu 46.712 noi cazuri în 24 de ore, semn că pandemia este departe de a fi controlată în cea mai ţară latino-americană.

Cele mai afectate state sunt Sao Paulo şi Rio de Janeiro. În aceste două state s-au înregistrat 15.030, respectiv 10.198 de decese. Numărul de persoane infectate au fost de aproape 290.000, respectiv 116.000. Oficialitățile braziliene au precizat că aceste două state erau pe cale de a îşi relua activităţile economice şi comerciale. Cele trei state vin după o perioadă de izolare de peste trei luni.

Prin prisma deceselor şi a numărului total de contagieri (1,44 de milioane de cazuri confirmate), Brazilia, cu o populaţie de 212 milioane de locuitori, ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai afectate ţări din lume de pandemia de coronavirus, după Statele Unite.

Semnal de alarmă tras de Antnthony Fauci

Directorul Institutului de Boli Infecțioase, Anthony Fauci a avertizat că numărul infectărilor cu COVID-19 în SUA au depășit 40.000 de infectări zilnice și au ajuns la aproape 2,7 milioane de îmbonăviri și 129.000 de decese. Numărul infectărilor e în creștere în 36 de state americane, iar California, Texas, Florida și Arizona au suspendat deja planurile de relaxare a restricțiilor.

„Atunci când ai un focar într-o anumită regiune a țării, și alte regiuni sunt vulnerabile, chiar dacă se descurcă bine. Nu ne putem concentra doar asupra acelor zone cu probleme, toată țara este pusă în pericol. Acum avem peste 40.000 de cazuri de infectare pe zi, nu m-ar surprinde să ajungem la 100.000 de cazuri zilnice dacă situația nu se schimbă. Prin urmare, sunt foarte îngrijorat. Sunt foarte îngrijorat fiindcă situația s-ar putea înrăutăți considerabil”, a spus Fauci, potrivit CNN.

Adauga un comentariu