Prima pagină » Local » COVID-19 lovește Teatrul Național „Vasile Alecsandri“ Iași!
COVID-19 lovește Teatrul Național „Vasile Alecsandri“ Iași!

COVID-19 lovește Teatrul Național „Vasile Alecsandri“ Iași!

22 sept. 2020, 16:32,
Cristian Zavastin, în Local

COVID-19 lovește și Teatrul Național „Vasile Alecsandri“ din Iași. După ce un angajat al instituției, regizor tehnic, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, în rândul angajaților au demarat proceduri ce țin de identificarea și a altor persoane infectate.

Pe de altă parte, unii dintre angajați și-au făcut deja teste pe cont propriu.

COVID-19 lovește Teatrul Național „Vasile Alecsandri“ Iași

Cu toate acestea, având în vedere activitatea instituției și faptul că acesta intră în contact atât cu personalul administrativ, cât și cu echipa de actori, este posibil să apară noi infectări.

În mod normal, conform procedurilor, conducerea teatrului, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Iași, va declanșa o anchetă epidemiologică pentru a se vedea care este situația de fapt.

Care sunt unitățile de învățământ care au solicitat suspendarea cursurilor „față-n față”, la Iași

Altfel, având în vedere prevederile Ordinului comun nr 5487/1494/2020, în urma confirmării pozitive cu COVID-19 a unor elevi şi cadre didactice, mai multe unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă şi unitate şcolară, începând de mâine, 23.09.2020.

„Menţionăm că toate aceste solicitări au fost aprobate de Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ respective, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, urmând ca decizia de suspendare a cursurilor şcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” să se dispună la nivel judeţean prin hotărârea CJSU.”, potrivit autorităților.

Unităţi de învăţământ care au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă/colectiv:

Nr. crt. Unitatea de învăţământ Numar cazuri confirmate Numărul de clase/ colective CLASA LA CARE SUNT SUPENDATE CURSURILE ȘCOLARE ÎN MODALITATEA „FAȚĂ ÎN FAȚĂ”
1 ȘCOALA GIMNAZIALĂ, GRAJDURI, STRUCTURA ȘCOALA PRIMARĂ VALEA SATULUI un cadru didactic 1 CLASA I
2 ȘCOALA GIMNAZIALĂ „GEORGE CĂLINESCU”, IAŞI un elev 1 CLASA a V-a C
3 COLEGIUL TEHNIC „IOAN C. ŞTEFĂNESCU”, IAŞI un cadru didactic 1 CLASA  a XII-a E
4 ȘCOALA GIMNAZIALĂ „SEVEN HILLS INTERNATIONAL SCHOOL”, IAȘI un elev 1 STAGE 6

 Unităţi de învăţământ care au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivelul şcolii:

Nr. crt. Unitatea de învăţământ Numar cazuri confirmate
1 Colegiul Naţional Mihail Sadoveanu Paşcani – trei cadre didactice

– un elev

În unităţile şcolare menţionate, s-au luat următoarele măsuri:

  • izolarea cazurilor confirmate;
  • igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete);
  • reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

În conformitate cu Ordinul nr. 1494 din 31 august 2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, art. 14, decizia de suspendare a cursurilor şcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” se dispune la nivel local, prin hotărârea CJSU, la propunerea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ preuniversitar, după obţinerea avizului inspectoratului şcolar judeţean şi al direcţiei de sănătate publică judeţene.

Având în vedere faptul că păstrarea stării de sănătate a elevilor și a cadrelor didactice este prioritară, consiliile de administrație ale unităților de învățământ în care s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, au transmis astăzi, 22 septembrie, către Inspectoratul Școlar Iași solicitarea de a primi avizul Inspectoratului Județean Iași și al Direcției de Sănătate Publică pentru :

– suspendarea cursurilor școlare în modalitatea „faţă în faţă” pentru câte o clasă din următoarele școli – Școala Gimnazială Grajduri, Structura |Primară Valea Satului, Școala Gimnazială |„George Călinescu”, Iași, Școala Gimnazială „Seven Hills International School”, Iași, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”, Iași – și trecerea la activități online.

– suspendarea cursurilor școlare în modalitatea „faţă în faţă” pentru Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani, și trecerea la activități online.

Pe baza avizului Inspectoratului Școlar Judeţean Iași şi al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţene, propunerea Consiliilor de Administrație va fi înaintată spre aprobare |Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *