Stiri medicale

Covid-19: potrivit oamenilor de știință, acest sfat esențial care limitează transmiterea virusului nu este suficient aplicat

Publicat: 15 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Covid-19 potrivit oamenilor de știință acest sfat esențial care limitează transmiterea virusului nu este suficient aplicat
Se recomandă astfel aerisirea camerelor cât mai des posibil, cel puțin câteva minute în fiecare oră.

Pentru a limita riscul transmiterii coronavirusului, multe acțiuni au devenit esențiale. Printre acestea, găsim ventilația sau aerisirea incaperilor. Un editorial publicat în British Medical Journal (BMJ) subliniază necesitatea acestei directive, care nu este suficient aplicată.

Purtarea unei măști, spălarea mâinilor, distanțarea socială. Aceste gesturi esențiale de barieră în acest context al epidemiei Covid-19 sunt cunoscute de fiecare dintre noi. Un alt obicei bun este, de asemenea, foarte important în lupta împotriva coronavirusului: ventilația. Un editorial publicat în British Medical Journal (BMJ) amintește valoarea acestei acțiuni, care este prea des trecută cu vederea.

Virusul aerian poate fi contaminant

Știm că Covid-19 se transmite în principal prin picături emise de o persoană infectată prin vorbire, tuse sau strănut. Contaminarea poate apărea și indirect, prin obiecte sau suprafețe infectate cu picături.

Un alt mod posibil de contaminare sunt picăturile produse de o persoană contaminată cu Sars-CoV-2 care rămân suspendate în aer. Cu cât diametrul picăturilor emise de persoana infectată este mai mic, cu atât aceste picături pot fi transportate de aerul înconjurător și pot rămâne în suspensie. Virusul se poate acumula astfel în aerul interior al unei încăperi.

Imbunătățirea ventilației pentru a rămâne în siguranță

Acesta este motivul pentru care este esențial să reînnoiți aerul în mod regulat în spații închise.

„Cele mai mici particule pot rămâne suspendate în aer ore întregi și reprezintă o cale importantă de transmitere”, se arată în British Medical Journal. Un experiment efectuat de cercetători americani și detaliat în ianuarie anul trecut pe site-ul științific de pre-publicare medRxiv a demonstrat în special că virusul SARS-CoV-2 era încă detectabil într-o mașină la două ore după o călătorie de 15 minute făcută de o persoană infectată. care nu deschisese geaurile.

Rezultat: „Oamenii sunt mult mai susceptibili de a fi infectați într-o cameră în care ferestrele nu pot fi deschise sau care nu are niciun sistem de ventilație”, se mai scrie în BMJ. Se recomandă astfel aerisirea camerelor cât mai des posibil, cel puțin câteva minute în fiecare oră.

Adauga un comentariu