International

Cozi infernale în vama cu Grecia! Românii pierd ore întregi așteptând

Publicat: 06 iul. 2020
ALT=
Cozi infernale în vama cu Grecia! Românii pierd ore întregi așteptând

Cozi infernale în vama cu Grecia! Românii care au ales să își petreacp vacanța în Grecia sunt nevoiți să stea câteva ore în vama cu Bulgaria.

Conform informațiilor de pe Forum Grecia, oferite de către turiștii români în urmă cu câteva minute, coada de mașini de la vama Kulata are în jur de 14-15 kilometri la această oră.

Un turist care postat pe forum, la ora șase dimineața, coada de mașini era deja de 9,5 kilometri pe sensul de intrare în Grecia, pe la Kulata, singura vamă deschisă acum.

Un alt turistul susține că a ajuns de la ora 06:00 și până acum a înaintat doar 4 km.  Un alt turist român care a ajuns la coadă la ora 05:15 scrie, pe grupul ”Forum Grecia” că abia acum (09:20) vede vama, având în față max. 10 mașini.

Cozi infernale în vama cu Grecia: Punctul de trecere a frontierei de la Makaza a fost închisă

Deși se anunțase că vama Makaza va fi închisă îcnepând de astăzi, românii au avut o surpriză neplâcută. Vama Makaza a fost închisă de duminică. Spre deosebire de vama de la Kulata, la Makaza nu se scana codul QR și nu se făceau teste COVID-19. În această dimineață, românii care au trecut granița spre Grecia pe la Makaza au întrebat vameșii până când va fi deschisă, iar răspunsul a fost că de luni se va închide acest punct de trecere. În timp ce unii români stau la cozi de kilometri ca să intre în Grecia pe la Kulata, alții trec imediat, fără scanare cod QR sau fără testare pentru COVID-19 pe la Makaza.

„Alertă Makaza – să prevenim turiștii și să ne ajutăm între noi! Grecia a închis vama Makaza, azi, ora 14:00, pentru intrarea în scop turistic. Se poate trece doar daca ai proprietate în Grecia. Situația este temporară. NU ni s-au comunicat alte detalii – dacă este închisă pentru câteva ore sau câteva zile. Bulgaria NU a închis vama Makaza. DIRECT de la vama bulgară MAKAZA, singura care ne-a răspuns până la acest momen” scrie Forum Thassos pe grupul de pe Facebook.

Se vor dewschide alte vămi

Haris Theoharis, ministrul grec al Turismului, anunță că în curând autoritățile din Grecia vor deschide mai multe puncte de tranzit. Astfel, se va pitea asigura un flux mai mare al turiștilor.

„Sunt primele zile ale redeschiderii ample a granițelor, redeschidere ce include și aeroporturile, așa că încercăm să facem demersurile pas cu pas, cu multă prudență și în următoarele zile, presupunând că vom rezolva diferitele probleme apărute la punctele de frontieră vom lua în considerare redeschiderea lor“, a declarat Haris Theoharis.

Ministrul Turismului din Grecia a adăugat că vor fi redeschise și alte puncte de trecere a frontierei.

„Deocamdată, însă, Promachonas este principalul punct de tranzit pentru turiști.  Este o chestiune operațională, vrem să ne asigurăm că totul merge bine la scară mică și că situația este sub control. Apoi vom redeschide și alte puncte pe măsură ce vom avea certitudinea că procedurile se vor desfășura fără probleme. Tot ce vrem este să ne asigurăm că avem la dispoziție toate mijloacele pentru a face controalele necesare, dar și pentru a veni în sprijinul și pentru a asigura în cele mai bune condiții fluxul de trecere”, a declarat Theoharis.

Comentarii
Adauga un comentariu