International

Grecia a închis astăzi vama Makaza, deși inițial spunea că luni o va închide

Publicat: 05 iul. 2020

Grecia a închis astăzi vama Makaza, deși inițial spunea că o luni o va închide. Informație de ultimă oră pentru turiștii români. Grecii au închis astăzi vama Makaza, deși vameșii spuneau că de luni o vor închide

Grecia a închis astăzi vama Makaza

Era de așteptat să fie închisă. Deși turiștii români și nu numai treceau, în mare parte, pe la Kulata, au trecut și pe la Makaza, unde nu se scana codul QR și nu se făceau teste COVID-19. În această dimineață, românii care au trecut granița spre Grecia pe la Makaza au întrebat vameșii până când va fi deschisă, iar răspunsul a fost că de luni se va închide acest punct de trecere.

Vacanță în Grecia. Makaza se închide. În timp ce unii români stau la cozi de kilometri ca să intre în Grecia pe la Kulata, alții trec imediat, fără scanare cod QR sau fără testare pentru COVID-19 pe la Makaza.

”Alertă Makaza – să prevenim turiștii și să ne ajutăm între noi! Grecia a închis vama Makaza, azi, ora 14:00, pentru intrarea în scop turistic. Se poate trece doar daca ai proprietate în Grecia. Situația este temporară. NU ni s-au comunicat alte detalii – dacă este închisă pentru câteva ore sau câteva zile. Bulgaria NU a închis vama Makaza. DIRECT de la vama bulgară MAKAZA, singura care ne-a răspuns până la acest momen” scrie Forum Thassos pe grupul de pe Facebook.

Vacanță în Grecia. Makaza se închide

Potrivit informațiilor furnizate de românii care astăzi, 5 iulie 2020, au trecut pe la Makaza spre Grecia, de luni, 6 iulie 2020, se va închide acest punct de trecere.

Astfel, de luni, românii care aleg vacanța în Grecia nu vor mai avea altă cale decât pe la Kulata, unde știm deja că se așteaptă ore. Însă, conform informațiilor furnizate de turiștii români, se pare că se trece mai repede, fiind mai liber, pe timpul nopții, așteptarea fiind mult redusă, până-n 30 de minute.

 Când se redeschid celelalte vămi din Grecia

Haris Theoharis, ministrul grec al Turismului, anunță că în curând autoritățile din Grecia vor deschide mai multe puncte de tranzit. Astfel, se va pitea asigura un flux mai mare al turiștilor.

„Sunt primele zile ale redeschiderii ample a granițelor, redeschidere ce include și aeroporturile, așa că încercăm să facem demersurile pas cu pas, cu multă prudență și în următoarele zile, presupunând că vom rezolva diferitele probleme apărute la punctele de frontieră vom lua în considerare redeschiderea lor“, a declarat Haris Theoharis.

Ministrul Turismului din Grecia a adăugat că vor fi redeschise și alte puncte de trecere a frontierei.

„Deocamdată, însă, Promachonas este principalul punct de tranzit pentru turiști.  Este o chestiune operațională, vrem să ne asigurăm că totul merge bine la scară mică și că situația este sub control. Apoi vom redeschide și alte puncte pe măsură ce vom avea certitudinea că procedurile se vor desfășura fără probleme. Tot ce vrem este să ne asigurăm că avem la dispoziție toate mijloacele pentru a face controalele necesare, dar și pentru a veni în sprijinul și pentru a asigura în cele mai bune condiții fluxul de trecere”, a declarat Theoharis.

Adauga un comentariu