Culinar

Cozonac fără frământare pentru începători. Rețeta simplă cu care vei pregăti niște cozonaci de casă pufoși și gustoși

Publicat: 20 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cozonac fără frământare pentru începători. Rețeta simplă cu care vei pregăti niște cozonaci de casă pufoși și gustoși
Cozonacul fără frământare pentru începători este aromat, gustos și ușor de făcut.

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti un cozonac fără frământare pentru începători. Cele care nu au experiență în bucătărie pot opta pentru o rețetă de cozonac simplă, dar extrem de gustoasă. Cozonacul fără frământare, dar cu o umplutură aromată este ideal de pregătit pentru masa de Crăciun sau de Revelion. Iată rețeta simplă cu care vei pregăti niște cozonaci de casă pufoși și gustoși.

Cozonac fără frământare pentru începători

De la masa de Crăciun sau de Revelion nu trebuie să lipsească un cozonac fără frământare pentru începători. Acesta este pufos, aromat și gustos, amintindu-le celor de la masă de vremea copilăriei. Pentru cei sau cele care nu au prea multă experiență în bucătărie, ideal este un cozonac fără frământare pentru începători.

Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Pentru a obține un cozonac de casă perfect, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aromat, dar și o umplutură delicioasă.

Pe lângă cozonac, gospodinele mai pregătesc pentru masa de Crăciun și niște turtă dulce de casă simplă sau glazurată. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale făcute după rețeta bunicii putem face și o prăjitură negresă. Aceasta le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei.

Cozonacul fără frământare pentru începători este gustos, pufos și incredibil de aromat. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Cum să pregătești acasă cel mai bun cozonac pentru masa de sărbători

Pentru deliciosul cozonac fără frământare vom avea nevoie de 500 g de făină, 300 ml de lapte, 100 g de zahăr, 100 g de unt, 7 g de drojdie uscată, 3 gălbenușuri, 1 păstaie de vanilie, coaja rasă de la o lămâie și sare după gust, ingrediente necesare pentru aluat. Pentru umplutură vom folosi 20 g de cacao, 200 g de nucă măcinată, 80 g de zahăr pudră și 100 g de rahat.

Ingredientele pentru aluat se amestecă într-un vas mare apoi se lasă aluatul la dospit. După ce își dublează volumul, se pune aluatul la frigider pentru câteva ore. După aceea se scoate aluatul, se întinde pentru a obține două foi de aluat de grosime potrivită și se pune umplutura apoi se rulează cele două foi de aluat umplute și se împletesc. La final se obține un cozonac împletit. Se pune în tava de copt, se unge cu un ou bătut cu lapte și se dă la cuptor. Când este gata, se scoate și se lasă la răcit, apoi se feliază și se poate servi.

Cozonacul fără frământare pentru începători este aromat, gustos și ușor de făcut. Rețeta este simplă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Rețetele de cozonac de casă sunt diverse, rafinate și pot fi adaptate după preferințe. Cozonacul nu lipsește de la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Cozonacul poate fi umplut cu nucă, rahat, stafide, iar pentru iubitorii de delicii rafinate, putem face și un cozonac cu ciocolată. Acesta are o textură aparte, este pufos și delicios. Cozonacul este desertul adorat de mulți dintre noi și nu trebuie să lipsească la masa de Crăciun sau de Revelion.

Adauga un comentariu