Prima pagină » Cancan ultimă oră » Cozonacul lui chef Catalin Scarlatescu! Rețeta îți va fi de ajutor dacă ești la primul cozonac.
Cozonacul lui chef Catalin Scarlatescu! Rețeta îți va fi de ajutor dacă ești la primul cozonac.

Cozonacul lui chef Catalin Scarlatescu! Rețeta îți va fi de ajutor dacă ești la primul cozonac.

11 nov. 2019, 14:36,
în Cancan ultimă oră

Cozonacul lui chef Catalin Scarlatescu! Rețeta îți va fi de ajutor dacă ești la primul cozonac

Dacă ai deja experiență, te va ajuta să faci un cozonac deosebit.

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • 250 gr zahăr
  • 450 gr lapte
  • 5 ouă
  • 60 gr drojdie
  • 300 gr unt belgian
  • 500 gr nucă
  • 200 gr rahat
  • 150 gr ciocolată belgiană
  • 30 gr portocală confiată
  • 30 gr coajă de lămâie

MOD DE PREPARARE

  1.  Se amestecă drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri cu făină. Se lăsă compoziția să crească până când își dublează volumul.
  2.  Laptele se fierbe împreună cu zaharul, apoi se amesteca până se dizolvă.
  3.  Gălbenușurile se freaca cu sarea.
  4.  Se pune făina într-un vas și se toarnă pe rând, amestecând bine, gălbenușurile, laptele împreună zahărul topit și untul, portocala confiata, coaja de lamaie. Se frământă bine până se obține un aluat omogen, consistent și elastic.
  5.  Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.
  6.  Se ia apoi o bucată de aluat, se întinde bine, se pune peste crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si se rulează.
  7. Rulada obţinută se secţionează în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute se împletesc şi se ung cu ou.
  8.  Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si se lasă la dospit aproximativ doua ore.
  9.  Când aluatul a crescut se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 oră la 160 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`