Eveniment-Social

Crăciunul la Catedrala Româno-Catolică din Iaşi

Publicat: 21 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Crăciunul la Catedrala Româno-Catolică din Iaşi
Liturghiile, colindele, Fecioara cu pruncul, păstorii, îngerii şi magii îi invită pe toţi să nu uite că în viaţa în care se naşte Cristos e din nou Crăciunul, e din nou bucurie şi pace

În Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi, Liturghia din noaptea de Crăciun (24 decembrie 2022), prezidată de Preasfinţitul Iosif Păuleţ, va începe la ora 22.00.

În ziua de Crăciun (25 decembrie), PS Iosif Păuleţ va celebra în catedrală la ora 11.00. În aceeaşi zi vor mai fi Liturghii la orele: 8.00, 9.15 (pentru copii), 16.00 (pentru tineri) şi 18.00.

A doua zi, Sfântul Ştefan, primul martir (26 decembrie), şi a treia zi, Sfântul Ioan, apostol şi evanghelist (27 decembrie), Liturghiile vor fi la orele: 8.00, 11.00 şi 18.00.

Cu ocazia sărbătorii Naşterii Domnului, episcopul de Iaşi a adresat o scrisoare pastorală, amintind că la Crăciun celebrăm iubirea lui Dumnezeu, „care se concretizează zi de zi în viaţa acelora care, asemenea păstorilor şi magilor, se pun în mişcare, pentru a-l întâlni pe pruncul dumnezeiesc venit la noi”.

„Să mergem toţi la Betleem” este îndemnul spiritual al Preasfinţitului. Betleem, locul unde s-a născut Isus, înseamnă „Casa pâinii”, tocmai locul unde pâinea cea vie care s-a coborât din cer. „Isus vine la noi pentru a ne oferi acea hrană capabilă să satisfacă aspiraţiile profunde spre armonie şi fericire înscrise în inimile noastre”.

Liturghiile, colindele, Fecioara cu pruncul, păstorii, îngerii şi magii îi invită pe toţi să nu uite că în viaţa în care se naşte Cristos e din nou Crăciunul, e din nou bucurie şi pace.

Adauga un comentariu