Actualitate

Craiova „bate” detașat Capitala din punctul de vedere al Târgului de Crăciun. Acesta a fost selectat în clasamentul celor mai frumoase piețe de Crăciun din Europa

Publicat: 08 dec. 2021
Târg de Crăciun Craiova
Târg de Crăciun Craiova

Târgul de la Craiova este în topul celor mai frumoase pieţe de Crăciun din Europa. Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că a costat foarte puţin.

„Avem un contract cu firma care asigură iluminatul public să orneze gratuit de sărbători oraşul. Sigur că noi ne întâlnim cu ei în timpul verii şi stabilim ce tip de instalaţii ne dorim. În acelaşi timp, vreau să vă spun că şi consumul este foarte mic. Deşi sunt 1.200.000 de beculeţe, ele consumă cât şase calorifere electrice”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, miercuri seară.

„În ceea ce priveşte riscul pandemic, anul acesta am asigurat acest Târg de Crăciun într-un perimetru de aproximativ un kilometru pătrat. E deschis în trei pieţe din Craiova”, a mai spus primarul Craiovei.

Cum a fost Craiova selectată în clasamentul celor mai frumoase piețe de Crăciun din Europa.

„Noi am trimis fotografii la site-ul respectiv şi am fost selectaţi. Ne-am bucurat foarte mult, apoi ne-au cerut un videoclip de prezentare ca să se convingă de cum arată oraşul.

Sunt foarte mule oraşe din România care se promovează pe acest site contracost dar ei fac selecţia vizavi de ce anume trebuie să intre în competiţie”, a declarat Olguţa Vasilescu.

Craiova, printre cele mai frumoase destinații de Crăciun. Craiova este selectată în clasamentul celor mai frumoase piețe de Crăciun din Europa, realizat de EuropeanBestDestinations.com, fiind singurul oraș din România din acest top.

Cel mai vizitat site web dedicat turismului din Europa, European Best Destinations, a dat start votării.

De necrezut! Câţi lei te costă dacă vrei să intri la Târgul de Crăciun din Bucureşti

Schimbări majore din acest an la Târgul de Crăciun din București. Organizatorii impun plata la intrare. Acest lucru nu s-a mai întâmplat până acum la niciun târg de Crăciun din țară.

Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, va deschide târgul simbol al Capitalei – Bucharest Christmas Market. Târgul de Crăciun din București se va ține în perioada 26 noiembrie – 26 decembrie 2021, pe esplanada cu statui din Piața Universității.

Prețul biletului care asigură o intrare/zi la târg este de 5 lei la achiziționarea online și 7 lei, la casa de bilete din locație.

Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit. Biletele online sunt disponibile începând cu 12 noiembrie, iar casa de bilete, funcționează pe toată durata de desfășurare a evenimentului Bucharest Christmas Market.

De asemenea, având în vedere contextul actual, accesul participanților se va realiza în limita a 30% din capacitatea spațiului de desfășurare a evenimentului și este permis accesul doar persoanelor vaccinate prin prezentarea certificatului verde.

De la această măsură sunt exceptați copiii cu vârsta mai mică de 12 ani, însoțiți de un adult care are certificat verde sau dovada trecerii prin boală.

 

Adauga un comentariu