Sanatate

Crampe abdominale: Tratament naturist pe care îl poți prepara acasă

Publicat: 15 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Crampe abdominale Tratament naturist pe care îl poți prepara acasă
Crampele abdominale sunt unele dintre cele mai supărătoare dureri.

Ai adesea crampe abdominale și nu știi ce să faci? Ei bine, în acest articol vei afla cum să îți prepari un tratament naturist acasă.

Crampele abdominale sunt unele dintre cele mai supărătoare dureri. Însă, pentru a le trata, nu ai nevoie întotdeauna de un medic. Poți face acest lucru simplu, din propria locuință. Ai nevoie de câteva plante medicinale și de puțin bicarbonat de sodiu, pentru a te ajuta să scapi de disconfort. Remediile pe bază de plante îți vor ameliora durerile și vei putea să îți continui, linișit, activitățile de zi cu zi. Așa că, în rândurile care urmează, te vom învăța cum să prepari cele mai bune tratamente pentru crampele de la stomac.

Crampe abdominale: Tratamente simple, de preparat acasă

Poți scăpa de crampele abdominale rapid, cu ajutorul următoarelor: busuioc, cimbru, cărbune medicinal, ghimbir, chimen, păpădie, bicarbonat de sodiu și chiar cu masaj.

Busuioc

Poate că nu știai, dar o infuzie cu busuioc te poate ajuta să scapi de crampele abdominale. Pune o lingură de plantă în 250 de mililitri de apă clocotită și las-o să stea la infuzat cinci minute. Bea acest ceai seara, înainte de culcare.

busuioc
Busuiocul de scapă rapid de disconfortul abdominal.

Cimbru

Dacă nu îți place busuiocul, poți folosi cimbru. Pune o linguriță de plantă la macerat într-o lingură de apă rece, timp de cinci minute. Introdu maceratul în 250 de mililitri de apă clocotită și lasă la infuzat timp de 15 minute. Strecoară și bea două căni pe zi.

Crampe abdominale, tratament naturist acasă: Cărbune medicinal

O altă soluție naturistă o reprezintă cărbunele medicinal. Se administrează câte un gram, zilnic, dimineața și seara. Acesta are rol detoxifiant şi calmează crampele.

Ghimbir

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatoare și este foarte eficient împotriva crampelor abdominale. De aceea, este bine să razi rădăcină de ghimbir, pe care să o pui în apă clocotită. Ai nevoie doar de o linguriță de ghimbir ras și ceaiul este gata. Nu uita, însă, să îndepărtezi coaja ghimbirului, înainte de a-l da prin răzătoare.

rădăcină de ghimbir și o cană cu ceai
Ghimbirul are proprietăți antiinflamatoare și este foarte eficient împotriva crampelor abdominale.

Chimen

Chimenul contribuie la buna funcţionare a sistemului digestiv şi la întărirea sistemului imunitar. Are efect antispastic şi ajută la stimularea enzimelor pancreatice. Așa că, nu mai sta pe gânduri și prepară un ceai dintr-o lingură de semințe de chimen, la o cană cu apă clocotită. Las-o la infuzat și bea fără să-i pui zahăr sau miere.

Păpădie

Ceaiul de păpădie are efecte diuretice şi stimulează buna funcţionare a vezicii biliare. Poate fi preparat dintr-o lingură de plantă uscată, la o cană de apă clocotită. Ceaiul se bea pe stomacul gol.

Crampe abdominale, tratament naturist acasă: Bicarbonat de sodiu

Pune două lingurițe de bicarbonat de sodiu într-o cană cu apă călduță și poți să spui adio crampelor abdominale. Este un remediu rapid și simplu de realizat. Nu are un gust prea plăcut, dar este eficient.

Așadar, poți scăpa de crampe abdominale și cu remedii naturiste. Însă, dacă problema persistă, ia legătura cu un medic. Poate fi vorba despre o afecțiune serioasă.

o linguriță de bicarbonat de sodiu în phar cu apă
Bicarbonatul de sodiu este o soluție ieftină și rapidă pentru crampele abdominale.
Adauga un comentariu